Παρέμβαση της μητέρας του Ζακ κατά της πρόκλησης Πλεύρη...

Nonews-NEWS.com



Παρέμβαση της μητέρας του Ζακ κατά της πρόκλησης Πλεύρη...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_582.html
Oct 7th 2024, 09:40



Σε μια ακόμη προκλητική παράσταση ξεπλύματος των ευθυνών της ΕΛ.ΑΣ. για απανωτά περιστατικά βίας προχώρησε χθες μέσω εμφάνισής του στο Mega ο Θάνος Πλεύρης, στη σκιά του θανάτου δύο μεταναστών μέσα σε αστυνομικά τμήματα...Ανάμεσα σε άλλα ο πρώην υπουργός, γνωστός για τις ακραίες και συντηρητικές του απόψεις, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η ελληνική κοινωνία αδίκησε στους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο Θάνος Πλεύρης επισήμανε ότι οι αστυνομικοί αθωώθηκαν στο μικτό ορκωτό δικαστήριο, αλλά «ταλαιπωρήθηκαν», καθώς για δύο χρόνια η συζήτηση ήταν για την αστυνομική βία.

Οι δηλώσεις του έφεραν την αντίδραση από την μητέρα του Ζακ, Ελένη, η οποία παρενέβη σήμερα στην ίδια εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη για να υπογραμμίσει ότι η αθώωση των αστυνομικών κρίθηκε από μία μόνο ψήφο, ενώ η πρόεδρος είχε ψηφίσει υπέρ της καταδίκης τους.

«Ο κ. Πλεύρης ξέχασε να αναφέρει ότι οι πράξεις των αστυνομικών θα κριθούν και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κι εκεί θα κριθούν με αντικειμενικότητα και σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας».

Σε άλλο σημείο η Ελένη Κωστοπούλου σημείωσε «οι εικόνες που είδαν εκατομμύρια μάτια μαρτυρούν ενοχή και αστυνομική βία».

«Βλέπει» ψευδείς καταγγελίες

Στη χθεσινή παρέμβασή του, πάντως, ο Θάνος Πλεύρης είπε κι άλλα πολλά, κατηγορώντας, μάλιστα, μετανάστες ότι προχωρούν σε ψευδείς καταγγελίες περί αστυνομικής βίας επειδή μέχρι να δικαστεί η υπόθεση έχουν δικαίωμα παραμονής στη χώρα.

Δεν θα μπορούσε, βέβαια, με δύο νεκρούς σε αστυνομικά τμήματα, να κλείσει τα μάτια, καθώς ανέφερε ότι υπάρχουν περιστατικά που χρήζουν διερεύνησης, όμως επέμεινε στα περιστατικά αυτά να στηρίζει τις θολές εξηγήσεις που έχει δώσει η ΕΛ.ΑΣ.

Το Σαββατοκύριακο, πάντως, ήταν γεμάτο για τον βουλευτή που είχε ζητήσει πρόσφατα την ποινικοποίηση της λέξης «μπάτσος», καθώς πήρε θέση για ένα βίντεο που κυκλοφόρησε και δείχνει έναν στρατιώτη να συμμετέχει σε εκδήλωση του ΚΚΕ και να εκφράζει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό.
Και τι είπε ο Θάνος Πλεύρης; Μα φυσικά ζήτησε να τιμωρηθεί ο στρατιώτης επειδή συμμετείχε «φορώντας το εθνόσημο» σε εκδήλωση κόμματος κι επειδή εξέφρασε πολιτικές θέσεις και « θέσεις ενάντια στις αποφάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας»...




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια