Ο Δ. Αθηναίων χαρακτηρίζει ντροπιαστική την επίθεση κατά της ΠτΔ για τη βράβευσή της...

Nonews-NEWS.com



Ο Δ. Αθηναίων χαρακτηρίζει ντροπιαστική την επίθεση κατά της ΠτΔ για τη βράβευσή της...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_63.html
Oct 2nd 2024, 19:17



Στο στόχαστρο της κριτικής του Άρη Πορτοσάλτε αλλά και χρηστών των social media βρέθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επειδή παραλαμβάνει το βραβείο Δημοκρατίας της Αθήνας για το 2024 , από τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ενώ μεσολαβούν λίγες ημέρες απ' τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ...
Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ διερωτήθηκε οργισμένος «τι δουλειά έχει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου να πάρει βραβείο από τον κομματάρχη λαϊκιστή δήμαρχο Αθηναίων» και συνέχισε λέγοντας ότι «ο Χάρης Δούκας ξεφτιλίζει το βραβείο». 
Επιπλέον, κατηγόρησε την ΠτΔ πως δεν έχει στοιχειώδη επίγνωση της πραγματικότητας.
Η απάντηση του δήμου
Απάντηση στα αρνητικά σχόλια που συνδέουν τη βράβευση με την εσωκομματική διαδικασία, έδωσε ο δήμος Αθηναίων σημειώνοντας ότι «είναι πράγματι όχι μόνο λυπηρό, αλλά απαράδεκτο και ντροπιαστικό, να επιτίθενται ορισμένοι κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας και του δημάρχου Αθηναίων, για μια εκδήλωση θεσμό που αφιερώνεται στους αγώνες του ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία»
«Το βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων από το 2016. Η τελετή απονομής είθισται να πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, που γίνεται αρχές Οκτωβρίου, μια σημαντική πρωτοβουλία του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Art and Culture Foundation. Η επιλογή των βραβευμένων γίνεται από Συμβουλευτική Επιτροπή του Δήμου, στην οποία συμμετέχουν ο Ακαδημαϊκός κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος και ο Serge Schnemman, editorial board των N.Y Times, και ο Ν. Κωνσταντάρας, δημοσιογράφος της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» τονίζει ο δήμος Αθηναίων και επισημαίνει ότι η σύνθεση της επιτροπής παραμένει όπως ήταν και στην προηγούμενη δημοτική αρχή.
«Έχουν βραβευτεί ως τώρα ξένες προσωπικότητες, όπως οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Εφέτος, λόγω της επετείου των 50 χρόνων από την Μεταπολίτευση, προτάθηκε από την επιτροπή, και έγινε αποδεκτό από τον Δήμαρχο, το βραβείο να αφορά τους αγώνες και τις θυσίες των ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία. Το βραβείο θα το παραλάβει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για λογαριασμό όλων μας. Σημαντικό γεγονός αποτελεί ότι στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι πρέσβεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, γιατί την ίδια περίοδο έδωσαν και οι λαοί των χωρών αυτών το δικό τους αγώνα για τη Δημοκρατία.
Είναι πράγματι όχι μόνο λυπηρό, αλλά απαράδεκτο και ντροπιαστικό, να επιτίθενται ορισμένοι κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Δημάρχου Αθηναίων, για μια εκδήλωση θεσμό που αφιερώνεται στους αγώνες του Ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία.
Είναι ακόμη περισσότερο ανησυχητικό ότι την ώρα που σε όλη την Ευρώπη ενισχύεται η ακροδεξιά, αμαυρώνουν μια τέτοια σημαντική επέτειο για την Ελλάδα και τον λαό της» καταλήγει ο δήμος Αθηναίων στην ανακοίνωσή του.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια