Η Apple ανοίγει εργαστήριο έρευνας στο Shenzhen της Κίνας

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Η Apple ανοίγει εργαστήριο έρευνας στο Shenzhen της Κίνας
https://www.secnews.gr/624682/apple-anoigei-ergastirio-ereunas-shenzhen-kinas/
Oct 11th 2024, 16:24

Η Apple ανοίγει ένα νέο εργαστήριο έρευνας στο Shenzhen της Κίνας, επεκτείνοντας τις δυνατότητές της στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης στη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο. Η εγκατάσταση ξεκίνησε τη λειτουργία της την Πέμπτη.






Η Apple είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για το εργαστήριο στο Shenzhen τον Μάρτιο, δηλώνοντας ότι θα ενισχύσει τις δοκιμές και την έρευνα για μεγάλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, iPad και Vision Pro. Το εργαστήριο προορίζεται επίσης να ενισχύσει τη συνεργασία της Apple με τοπικούς προμηθευτές.



Δείτε επίσης: Τι νέο φέρνει στο Apple Maps το iOS 18



Χτισμένο σε μια έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων, το εργαστήριο πρόκειται να γίνει ο κόμβος έρευνας και ανάπτυξης της Apple στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή η περιοχή περιλαμβάνει το Hong Kong, το Macau και εννέα πόλεις στην επαρχία Guangdong.



Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, το εργαστήριο θα απασχολήσει πάνω από 1.000 άτομα (από την Κίνα και αλλού). Η Apple το περιέγραψε ως το πιο μεγάλο εργαστήριό της εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κινεζικής αγοράς για την εταιρεία.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple έχει αντιμετωπίσει κάποιες δυσκολίες στην Κίνα το τελευταίο διάστημα, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού από εγχώριες εταιρείες. Ειδικά η Huawei έχει καταφέρει να κερδίσει και πάλι το κοινό. Πρόσφατα στοιχεία από την ερευνητική εταιρεία CINNO έδειξαν ότι τον Αύγουστο, η Huawei ξεπέρασε τις πωλήσεις της Αpple στην ηπειρωτική Κίνα για πρώτη φορά σε σχεδόν τέσσερα χρόνια.



Δείτε επίσης: Το Apple TV Plus έρχεται στο Prime Video



Η Apple ανοίγει εργαστήριο έρευνας στο Shenzhen της Κίνας


Αυτό το νέο εργαστήριο είναι μια στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση της θέσης της Apple στην κινεζική αγορά εν μέσω έντονου ανταγωνισμού. Επιπλέον, αυτή η επέκταση θα δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης για εγχώρια ταλέντα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας.



Με την Κίνα να αποτελεί σημαντικό κόμβο παραγωγής ηλεκτρονικών συσκευών, η απόφαση της Apple να επενδύσει σε ένα εργαστήριο εφαρμοσμένης έρευνας στο Shenzhen είναι απολύτως λογική. Αυτή η κίνηση όχι μόνο επιτρέπει την ευκολότερη πρόσβαση σε προμηθευτές και κατασκευαστές, αλλά παρέχει επίσης ένα πλεονέκτημα όσον αφορά την κατανόηση των διαδικασιών παραγωγής και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας. Έχοντας παρουσία στο Shenzhen, η Apple μπορεί να συνεργαστεί στενά με τους συνεργάτες της στην εφοδιαστική αλυσίδα για τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και τη μείωση του κόστους παραγωγής, κάτι που τελικά ωφελεί τόσο την εταιρεία όσο και τους καταναλωτές.



Δείτε επίσης: iPad Mini 7: Όλες οι φήμες για το νέο iPad της Apple



Η Apple έχει ιδρύσει στο παρελθόν ερευνητικά κέντρα στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, το Suzhou και το Shenzhen, με την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης στην Κίνα να έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος τα τελευταία πέντε χρόνια.



Πηγή: www.macrumors.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια