Το Apple iOS 18.0.1 διορθώνει σφάλματα κωδικού πρόσβασης

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Το Apple iOS 18.0.1 διορθώνει σφάλματα κωδικού πρόσβασης
https://www.secnews.gr/623377/apple-ios-18-0-1-diorthonei-sfalmata-kodikou-prosvasis/
Oct 4th 2024, 12:06

Η Apple κυκλοφόρησε μια ενημέρωση iOS 18.0.1 και iPadOS 18.0.1 με γνώμονα την ασφάλεια, για να διορθώσει δύο ελαττώματα στα λειτουργικά συστήματα για κινητά.



Δείτε επίσης: iPhone SE 4: Όλες οι φήμες για το επερχόμενο μοντέλο της Apple






Σύμφωνα με μια συμβουλή της Apple, τα νέα iOS 18.0.1 και iPadOS 18.0.1 διορθώνουν ευπάθειες που εκθέτουν κωδικούς πρόσβασης και αποσπάσματα ήχου σε κακόβουλους χάκερ.



Ένα ζήτημα, που παρακολουθήθηκε ως CVE-2024-44207, επέτρεπε στα ηχητικά μηνύματα στο Messages να καταγράφουν σύντομα αποσπάσματα ήχου πριν ενεργοποιηθεί η ένδειξη μικροφώνου.



Το δεύτερο σφάλμα, το CVE-2024-44204, θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτρέψει στο VoiceOver να διαβάζει δυνατά τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης ενός χρήστη λόγω ενός προβλήματος logic.



Δείτε ακόμα: iOS 18: Πώς να προσαρμόσετε και να αναδιατάξετε την εφαρμογή Photos



Η Apple είπε ότι οι ενημερώσεις σημείων λειτουργικού συστήματος για κινητά περιλαμβάνουν βελτιωμένη επικύρωση και ελέγχους.






Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιο από τα δύο σφάλματα έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης πριν από τη διαθεσιμότητα των ενημερώσεων κώδικα.



Η ενημέρωση iOS 18.0.1 διορθώνει επίσης ζητήματα όπου η οθόνη αφής ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται προσωρινά, η κάμερα παγώνει, η εφαρμογή Messages διακόπτεται απροσδόκητα, καθώς και ζητήματα απόδοσης χωρίς τεκμηρίωση.



Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 18 πριν από λιγότερο από ένα μήνα με διορθώσεις για τουλάχιστον 33 ευπάθειες ασφαλείας που εκθέτουν τα iPhone και τα iPad σε μια ποικιλία από κακόβουλες επιθέσεις χάκερ.



Δείτε επίσης: iOS 18: Πώς να κρύψετε και να κλειδώσετε εφαρμογές στο iPhone;



Οι ενημερώσεις iOS, όπως η iOS 18.0.1 είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της βέλτιστης απόδοσης, ασφάλειας και λειτουργικότητας των συσκευών Apple. Με κάθε νέα έκδοση, η Apple εισάγει μια σειρά λειτουργιών και βελτιώσεων που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη. Αυτές οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν σημαντικές ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας που προστατεύουν τις συσκευές από ευπάθειες, διασφαλίζοντας ότι τα προσωπικά δεδομένα παραμένουν ασφαλή. Επιπλέον, οι ενημερώσεις iOS μπορούν να φέρουν νέες εφαρμογές, εργαλεία και βελτιώσεις διεπαφής χρήστη, οι οποίες προσφέρουν στους χρήστες νέους και καινοτόμους τρόπους αλληλεπίδρασης με τις συσκευές τους. Είναι σημαντικό για τους χρήστες να διατηρούν ενημερωμένα τα λειτουργικά τους συστήματα για να επωφεληθούν από αυτές τις βελτιώσεις και να διατηρήσουν τη συμβατότητα με τις πιο πρόσφατες εφαρμογές και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στο οικοσύστημα της Apple.



Πηγή: securityweek



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια