Η ενημέρωση Οκτωβρίου του Android διορθώνει 26 ευπάθειες

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Η ενημέρωση Οκτωβρίου του Android διορθώνει 26 ευπάθειες
https://www.secnews.gr/623986/enimerosi-oktovriou-android-diorthonei-26-efpatheies/
Oct 8th 2024, 13:19

Η Google ανακοίνωσε τη Δευτέρα την κυκλοφορία των ενημερώσεων κώδικα για 26 ευπάθειες υψηλής σοβαρότητας ως μέρος της ενημέρωσης ασφαλείας του Android για τον Οκτώβριο του 2024.



Δείτε επίσης: Η Google προσθέτει νέες δυνατότητες ασφαλείας για Pixel






Ως συνήθως, ο γίγαντας του Διαδικτύου χώρισε την ενημέρωση σε δύο μέρη, για να παρέχει στους κατασκευαστές ευελιξία στην αντιμετώπιση προβλημάτων που επηρεάζουν ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών.



Το πρώτο μέρος της ενημέρωσης Android, το οποίο έρχεται σε συσκευές ως επίπεδο ενημέρωσης κώδικα ασφαλείας 2024-10-01, περιλαμβάνει επιδιορθώσεις για τρία ελαττώματα στο στοιχείο Framework και τέσσερα στο σύστημα. Τα σφάλματα, σημειώνει η Google στη συμβουλευτική της, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την επίτευξη ανύψωσης των προνομίων, άρνησης υπηρεσίας (DoS) ή απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα.



«Το πιο σοβαρό από αυτά τα ζητήματα είναι μια ευπάθεια υψηλής ασφάλειας στο στοιχείο του συστήματος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα χωρίς να απαιτούνται πρόσθετα δικαιώματα εκτέλεσης», αναφέρει η συμβουλευτική.



Το δεύτερο μέρος της ενημέρωσης, που κυκλοφορεί ως επίπεδο ενημέρωσης κώδικα ασφαλείας 2024-10-05, επιλύει 19 ευπάθειες στα στοιχεία γραφικών, συνδεσιμότητας και οθόνης Imagination Technologies, MediaTek και Qualcomm.



Δείτε ακόμα: Το Apple iOS 18.0.1 διορθώνει σφάλματα κωδικού πρόσβασης



Όλες οι συσκευές που εκτελούν επίπεδο ασφαλείας 2024-10-05 ή νεότερο περιέχουν διορθώσεις για όλες αυτές τις ευπάθειες, καθώς και για τα σφάλματα που επιδιορθώθηκαν με προηγούμενες ενημερώσεις ασφαλείας Android.






Η Google δεν αναφέρει καμία από αυτές τις ευπάθειες να εκμεταλλεύονται ενεργά, αλλά συνιστάται στους χρήστες να ενημερώσουν τις συσκευές τους το συντομότερο δυνατό, καθώς οι εισβολείς είναι γνωστό ότι έχουν εκμεταλλευτεί ελαττώματα ασφαλείας Android για τα οποία έχουν κυκλοφορήσει ενημερώσεις κώδικα.



Ο γίγαντας του διαδικτύου δεν έχει δημοσιεύσει μια συμβουλευτική με λεπτομέρειες για την ενημέρωση ασφαλείας αυτού του μήνα για συσκευές Pixel, αλλά σημείωσε ότι δεν κυκλοφόρησαν ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας Android Automotive OS και Wear OS αυτόν τον μήνα.



Ωστόσο, οι συσκευές που εκτελούν αυτές τις επαναλήψεις πλατφόρμας θα ενημερωθούν σε επίπεδο ενημερωμένης έκδοσης κώδικα ασφαλείας 2024-10-05, το οποίο περιέχει όλες τις διορθώσεις που περιγράφονται λεπτομερώς στο ενημερωτικό δελτίο ασφαλείας Android του Οκτωβρίου 2024.



Δείτε επίσης: Η τελευταία ενημέρωση της Samsung παγώνει παλιότερα Galaxy



Οι ενημερώσεις Android αποτελούν ένα κρίσιμο τμήμα της διασφάλισης ότι οι συσκευές λειτουργούν ομαλά και διαθέτουν τα τελευταία χαρακτηριστικά ασφαλείας και λειτουργικότητας. Οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις σφαλμάτων, βελτιώσεις απόδοσης, καθώς και νέες δυνατότητες που ενισχύουν την εμπειρία του χρήστη. Ενώ πολλές συσκευές λαμβάνουν αυτόματες ενημερώσεις, είναι πάντα μία καλή ιδέα να ελέγχετε περιοδικά τις ρυθμίσεις της συσκευής για τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις και να τις εγκαθιστάτε εγκαίρως, προκειμένου να επωφεληθείτε από τις πιο πρόσφατες βελτιώσεις.



Πηγή: securityweek



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια