Όσα δεν συνέβησαν την 7η Οκτωβρίου...

Nonews-NEWS.com



Όσα δεν συνέβησαν την 7η Οκτωβρίου...
http://www.nonews-news.com/2024/10/7.html
Oct 7th 2024, 20:47


Κάθε γενοκτονία στηρίζεται σε οργανωμένες επιχειρήσεις παραπληροφόρησης με τις οποίες οι δράστες επιχειρούν σε βάθος χρόνου να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους. Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία όμως, το Ισραήλ προσπάθησε να συμπυκνώσει όλα τα ψέματα σε μια ημέρα, μετατρέποντας την 7η Οκτωβρίου σε ένα Big Bang προπαγάνδας... Όπως συμβαίνει μάλιστα και με την αληθινή Μεγάλη Έκρηξη, καλούμαστε να πιστέψουμε ότι αυτό είναι το σημείο μηδέν του χρόνου και πως πριν από αυτό δεν υπήρχε τίποτα.
Το αφήγημα του Ισραήλ και όλων των υποστηρικτών της γενοκτονίας είναι γνωστό: Μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς εισέβαλαν απρόκλητα στο Ισραήλ με στόχο να σκοτώσουν όσους συμμετείχαν σε ένα μουσικό φεστιβάλ ειρήνης και αφού αποκεφάλισαν και έκαψαν δεκάδες βρέφη, βίασαν μαζικά δεκάδες γυναίκες και εκτέλεσαν 1400 άμαχους, επέστρεψαν στη Γάζα κρατώντας εκατοντάδες ομήρους. Ως εκ τούτου, το Ισραήλ κάνει τώρα χρήση του δικαιώματός του στην αυτοάμυνα.

Ας εξετάσουμε λοιπόν μια προς μια τις λέξεις αυτής της πρότασης αναζητώντας το θεωρητικό αλλά και το πρακτικό πλαίσιο της προπαγάνδας. 
Καταρχήν η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Έτσι την χαρακτηρίζουν μόλις 35 χώρες (σε σύνολο 193), ενώ ακόμη και ο ΟΗΕ την αντιμετωπίζει σαν πολιτικό κίνημα – και μάλιστα το τελευταίο που κέρδισε δημοκρατικές εκλογές στην περιοχή. Οι Παλαιστίνιοι διατηρούν το δικαίωμα ένοπλης αντίστασης στην Ισραηλινή κατοχή βάσει του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου Ι των Συμβάσεων της Γενεύης του 1949, ενώ το ψήφισμα 37/43 της ΓΣ του ΟΗΕ προσδιορίζει ότι αυτή η αντίσταση μπορεί να γίνει «με όλα τα διαθέσιμα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του ένοπλου αγώνα». Η επιχείρηση λοιπόν της Χαμάς ήταν απόλυτα νόμιμη βάσει του διεθνούς δικαίου – ασχέτως του αν κατά τη διεξαγωγή της πραγματοποιήθηκαν εγκλήματα για τα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Όσο για το επιχείρημα ότι ήταν «απρόκλητη», το διέψευσε ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι δεν πραγματοποιήθηκε εν κενό, αλλά με φόντο σχεδόν επτά δεκαετίες κατοχής και καταπίεσης.

Κατά δεύτερον, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους το φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να αποτελεί προσχεδιασμένο στόχο της Χαμάς, αφού οι διοργανωτές άλλαξαν την τοποθεσία διεξαγωγής μόλις 48 ώρες πριν από την έναρξη και το τοποθέτησαν σε μια περιοχή ανάμεσα στο Κιμπούτζ Ρειμ, το οποίο συνορεύει με στρατιωτική βάση του IDF, και τα σύνορα της Γάζας που απέχουν μόλις 3 χιλιόμετρα. Το γιατί οι διοργανωτές επέλεξαν και οι αρχές επέτρεψαν να καλέσουν χιλιάδες άτομα ανάμεσα σε μια στρατιωτική βάση (η οποία στο παρελθόν δεχόταν επιθέσεις με ρουκέτες) και στη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του πλανήτη παραμένει αναπάντητο.
Το επιχείρημα για τον αποκεφαλισμό δεκάδων βρεφών, που μεταδόθηκε από ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό με στενές σχέσεις με την οικογένεια Νετανιάχου και στη συνέχεια από σχεδόν το σύνολο των δυτικών ΜΜΕ, διαψεύστηκε από τις ισραηλινές αρχές σε διάστημα λίγων ωρών. Παρόλα αυτά, επαναλαμβάνεται μέχρι σήμερα από βασικούς υποστηρικτές της γενοκτονίας (όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα κ.ά.).

Ενώ όμως η ιστορία των βρεφών περιορίζεται σήμερα στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του Ισραήλ, η υπόθεση των υποτιθέμενων μαζικών βιασμών από τη Χαμάς εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό εργαλείο με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε την «ετοιμοπαράδοτη» καρδιά της φιλελεύθερης Αμερικής και της Ευρώπης. Παράλληλα λειτούργησε σαν πολιορκητικός κριός απέναντι στον ΟΗΕ, ο οποίος υποτίθεται δεν κατήγγειλε τους βιασμούς.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι, παρά τις περί του αντιθέτου ψευδείς δηλώσεις, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε μια επώνυμη καταγγελία βιασμού και φυσικά κανένα σχετικό βίντεο από την 7η Οκτωβρίου – από αυτά που υποτίθεται έχουν δει με τα μάτια τους χιλιάδες φιλοϊσραηλινά τρολ. Το αντεπιχείρημα του Ισραήλ ότι όλα τα θύματα δολοφονήθηκαν για να μην μιλήσουν δεν φάνηκε να γίνεται δεκτό ούτε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, που δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο για μαζικούς βιασμούς κατά την εισβολή της Χαμάς.      
Το σημείο στο οποίο όμως ενδέχεται να μην μάθουμε ποτέ τι πραγματικά συμβαίνει είναι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς και αυτών που σκότωσε ο Ισραηλινός στρατός. Καταρχάς το Ισραήλ αναθεώρησε τουλάχιστον δυο φορές προς τα κάτω τον συνολικό αριθμό των νεκρών, αρχικά από 1400 σε 1200 και στη συνέχεια σε 1100 (800 πολίτες και  300 στρατιώτες), όταν διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός απανθρακωμένων πτωμάτων ανήκαν σε Παλαιστίνιους. 
Σήμερα γνωρίζουμε ότι μεγάλος αριθμός Ισραηλινών ομήρων σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό κατά τη μεταφορά του με αυτοκίνητα, καθώς ισραηλινά ελικόπτερα είχαν λάβει εντολές να πολυβολούν οποιοδήποτε όχημα επέστρεφε προς τη Γάζα. Όπως αποκάλυψε πρώτη η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο ισραηλινός στρατός ενεργοποίησε το λεγόμενο Πρωτόκολλο Αννίβα (από το όνομα του Καρχηδόνιου στρατηγού που αυτοκτόνησε για να μην πέσει στα χέρια των Ρωμαίων), το οποίο προβλέπει ότι «η απαγωγή (Ισραηλινών στρατιωτών) πρέπει να αποτρέπεται με κάθε μέσο ακόμη και με κίνδυνο να χτυπηθούν οι δικές μας δυνάμεις». Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι 28 μαχητικά ελικόπτερα άδειασαν πολλές φορές το σύνολο των πυρομαχικών που μπορούν να μεταφέρουν (όλμοι πυροβόλων 30 χιλιοστών και αντιαρματικά βλήματα Hellfire), χτυπώντας αδιακρίτως όχι μόνο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα αλλά και μέσα σε παράνομους εποικισμούς.

Μας έχει μείνει λοιπόν να αναλύσουμε την τελευταία φράση από το Ισραηλινό αφήγημα – ότι η σφαγή που ακολούθησε στη Γάζα εντάσσεται στο πλαίσιο της αυτοάμυνας. Δυστυχώς για το Τελ Αβίβ, όπως εξήγησε η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη, Φραντζέσκα Αλμπανέζε «δεν υπάρχει δικαίωμα αυτοάμυνας απέναντι σε μια απειλή η οποία προέρχεται από έδαφος το οποίο αυτό το κράτος κατέχει παράνομα».
Η επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου αποτελεί τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία των ενόπλων δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ και όπως μου εξηγούσε ο Ισραηλινός αναλυτής Σιρ Χέβερ είχε τρομακτικές επιπτώσεις, όχι μόνο στο ηθικό του Ισραήλ, αλλά και στη βιομηχανία οπλικών συστημάτων και εφαρμογών παρακολούθησης που γνωρίζουν πρωτοφανή επίπεδα ανυποληψίας στη διεθνή αγορά. Το Ισραήλ απάντησε με τους μοναδικούς τρόπους που γνωρίζει – με τη μεγαλύτερη γενοκτονία αλλά και τη μεγαλύτερη επιχείρηση παραπληροφόρησης του 21ου αιώνα.  
 Άρης Χατζηστεφάνου (ΠΡΙΝ)




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια