Οι 67 γελοιογράφοι που «ανεβαίνουν» στο Μετρό

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Οι 67 γελοιογράφοι που «ανεβαίνουν» στο Μετρό
https://www.zoornalistas.com/2024/10/67_14.html
Oct 14th 2024, 23:51


Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων επανέρχεται στο Μετρό Συντάγματος για μια ακόμα έκθεση γελοιογραφίας που θα εγκαινιαστεί στις 8 σήμερα το βράδυ, 14 Οκτωβρίου, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο χώρος της εκδήλωσης είναι για τη Λέσχη γνωστός και οικείος. Εκεί πριν από την πανδημία είχε διοργανώσει τέσσερις εκθέσεις, στο διάστημα από το 2016 έως το 2019 και μετά από τη διακοπή πέντε χρόνων επαναλαμβάνει την παρουσία της στο Σύνταγμα, αυτή τη φορά με θέμα τη «Μεταπολίτευση των γελοιογράφων». Μια πρώτη εικόνα του ίδιου θέματος είχαμε το περασμένο καλοκαίρι, οπότε εκτέθηκαν στον κήπο τού Προεδρικού Μεγάρου γελοιογραφίες που δημοσιεύτηκαν από τον Ιούλιο του 1974 έως τον Αύγουστο του 1975. Τώρα η έκθεση στηρίζεται στη γελοιογραφική παραγωγή των 50 χρόνων και περιλαμβάνει 423 γελοιογραφίες από το πενάκι 67 γελοιογράφων.

Ο Σπύρος Δερβενιώτης και ο Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antono) είναι εκείνοι που δούλεψαν, μεταξύ άλλων, περισσότερο για να δημιουργήσουν αυτήν την έκθεση, τη μεγαλύτερη αναδρομική που έχει γίνει στην Ελλάδα. Οι δυο τους έψαξαν σε έναν ωκεανό σκίτσων, βρήκαν, αντέγραψαν, βελτίωσαν και τοποθέτησαν σε κατηγορίες το τεράστιο υλικό.

Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με τη στήριξη της Βουλής, του υπουργείου Πολιτισμού, του ΟΠΑΝΔΑ, της ΣΤΑΣΥ και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Τα έργα που θα εκτεθούν από σήμερα έως τις 19 Οκτωβρίου, έχουν την υπογραφή των παρακάτω γελοιογράφων, από τους οποίους 16 δεν βρίσκονται στη ζωή. Για την καταγραφή και την παράθεση με αλφαβητική σειρά είχαμε τη συνδρομή του συναδέλφου (δημοσιογράφου με θητεία στο πολιτικό σκίτσο) Παναγιώτη Μήλα, έργα του οποίου εκτίθενται στο Μετρό του Συντάγματος. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος (ΚΑΓΓ), Γιώργος Ακοκαλίδης (ΑΚΟΚ), Τάσος Αναστασίου, Μπάμπης Αναστασόπουλος, Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antono), Ιάκωβος Βάης, Κώστας Βλάχος, Θεοδόσης Βρανάς (Theo), Δημήτρης Γεωργοπάλης, Φώτης Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Γκιόκας, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Γιάννης Δερμεντζόγλου, Γιάννης Δράκος (Dranis), Πάνος Zάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Νίκος Ζήκος, Χρήστος Ζωίδης, Θύμης, Γιάννης Ιωάννου, Γιάννης Καλαϊτζής, Αντώνης Καλαμάρας, Διογένης Καμένος, Μιχάλης Κουντούρης, Σάκης Κουτσαντάς, Κώστας Κουφογιώργος, Γιάννης Κυριακόπουλος (KYΡ), Γιάννης Λογοθέτης (ΛΟΓΟ), Ηλίας Μακρής-Δελλόγλου, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (BAS), Κώστας Μητρόπουλος, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Θεόδωρος Μουντζουρίδης, Μέντης Μποσταντζόγλου (Μπόστ), Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup), Δημήτρης Ντούβλης, Έφη Ξένου, Διογένης [Οικονόμου], Σπύρος Ορνεράκης, Βαγγέλης Παπαβασιλείου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Γήσης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Παυλίδης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Δημήτρης Πετσετίδης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Δημήτρης Σάρπης, Νίκος Σιδέρης, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Ηλίας Σκουλάς, Στάθης [Σταυρόπουλος], Κατερίνα Σχοινά, Σωτήρης Τασιόπουλος (Soter), Ηλίας Ταμπακέας (ETC), Μαρία Τζαμπούρα, Χρήστος Τολιάδης, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (Makis), Πέτρος Τσιολάκης, Παναγιώτης Φλώρος, Γιάννης Χατζάκος, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ, Βασίλης Χριστοδούλου, Βάσω Χρυσικάκη.- από το harddog



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια