Θέμα διαγραφής Κασσελάκη θέτουν οι 100 μετά το εξώδικο στον ΣΥΡΙΖΑ

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Θέμα διαγραφής Κασσελάκη θέτουν οι 100 μετά το εξώδικο στον ΣΥΡΙΖΑ
https://www.zoornalistas.com/2024/10/100.html
Oct 8th 2024, 22:35


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκλήθηκαν μετά το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της ομάδας των 100 έθεσαν το μεσημέρι της Τρίτης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θέμα διαγραφής του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Οι δύο λόγοι που επικαλείται η ομάδα και ανοίγει ζήτημα διαγραφής είναι ότι υπογράφει σε επίσημο έγγραφο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς αμφισβητεί την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και ότι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κινείται δικαστικά εναντίον του κόμματός του, κάτι που αποτελεί παραβίαση του καταστατικού.Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παρέμβασή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Κ.Ε για απόρριψη της υποψηφιότητας του Κασσελάκη, καθώς όπως υποστήριξε «εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης», ενώ τον κατηγόρησε ότι «δεν σέβεται τις καταστατικές αρχές και αποφάσεις». Επίσης, ζήτησε την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με αίτημα διαγραφής.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης φέρεται να τόνισε πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζοντας ότι «ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί».

Ο Γιάννης Ραγκούσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε και αυτός να συγκληθεί η Κ.Ε. Κατά την παρέμβασή του φέρεται να είπε πως «στην συνεδρίαση της ΚΕ - το αργότερο - οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι για αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού και ποινικοποίησης της κομματικής ζωής. Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, δεν ανήκουν αποκλειστικά στον Στεφ. Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Κ.Ε. είχε βάλει ως προϋπόθεση τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων, υπογραμμίζοντας ότι απεστάλη από τον Στέφανο Κασσελάκη εξώδικο στα συλλογικά όργανα και μάλιστα, με την ιδιότητα του προέδρου. Ζήτησε, και αυτός, να συγκληθεί η Κ.Ε. και να αποφασίσει τα περαιτέρω.
Το εξώδικο και η «Εφ.Συν.»

Όλα ξεκίνησαν από την έντονη αντίδραση της πλευράς του Στέφανου Κασσελάκη στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.», με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του, Μανώλη Καπνισάκη, να εκδίδει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και επιρρίπτοντας ευθύνες στο προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη προς την ΚΕ και την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο ο πρώην πρόεδρος ζητά άμεση για την «πρόωρη και επιλεκτική διαρροή».
Παραίτηση Σβίγγου ζήτησε η Τζάκρη

Το κλίμα είναι, πλέον, κάτι παραπάνω από εκρηκτικό εντός της Π.Γ., ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες και η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε την παραίτηση της Ράνιας Σβίγγου από τη γραμματεία.

Φέρεται να δήλωσε ότι στα χέρια της παραδόθηκε το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη και να πρόσθεσε «η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR. Αιτούμαι για τον λόγο αυτό την άμεση παραίτησή της. Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός».
Παρέμβαση Πολάκη
Για τις τελευταίες εξελίξεις τοποθετήθηκε έξω από την Κουμουνδούρου και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω το εξώδικο, όμως υπογράμμισε ότι δεν νοείται ζήτημα διαγραφής υποψηφίου προέδρου του κόμματος. - από ΕφΣυν



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια