Η Ρωσία συνεχίζει τη μάχη κατά της χρήσης VPN

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Η Ρωσία συνεχίζει τη μάχη κατά της χρήσης VPN
https://www.secnews.gr/617965/rusia-sinexizei-maxi-kata-xrisis-vpn/
Sep 10th 2024, 21:48

Η Ρωσία θέλει να ενισχύσει την υποδομή λογοκρισίας της και σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 650 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για να ενημερώσει το σύστημα αποκλεισμού VPN.



Δείτε επίσης: Το Quad7 botnet στοχεύει περισσότερους VPN routers, media servers






Αυτή είναι η στρατηγική που περιγράφεται στο ομοσπονδιακό έργο «Υποδομή Κυβερνοασφάλειας», όπως αναφέρει το Forbes. Το ρωσικό όργανο λογοκρισίας, Roskomnadzor, στοχεύει να δημιουργήσει ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα φιλτραρίσματος για τον αποκλεισμό των υπηρεσιών VPN ειδικότερα.



Το Κρεμλίνο μάχεται εδώ και καιρό κατά της χρήσης VPN σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα VPN (εικονικό ιδιωτικό δίκτυο) είναι λογισμικό ασφαλείας που κρυπτογραφεί τις συνδέσεις στο Διαδίκτυο και "κρύβει" τις διευθύνσεις IP των χρηστών, παρέχοντας πρόσβαση σε γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο – ακριβώς αυτό που οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν.



Δείτε ακόμα: Χάκερ επιβεβαίωσε ότι απέκτησε πρόσβαση στο Fortinet VPN επιχειρήσεων



Για χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Μιανμάρ και το Ιράν – χώρες που είναι διαβόητες για την επιβολή αυστηρών περιορισμών στο Διαδίκτυο – ο αποκλεισμός της χρήσης VPN ήταν ένας μακροχρόνιος στόχος. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό δημιούργησε ένα ατελείωτο παιχνίδι κυνηγητού μεταξύ των αρχών και των παρόχων VPN για να βρουν έναν τρόπο να ξεφύγουν από τη λογοκρισία VPN.






Τεχνολογίες όπως η συσκότιση VPN και η εναλλαγή IP είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την παράκαμψη των περιορισμών περιεχομένου, με εταιρείες όπως το Proton VPN να συνεχίζουν να επενδύουν σε νέα εργαλεία κατά της λογοκρισίας. Τώρα, το Κρεμλίνο φαίνεται έτοιμο να επενδύσει πολλά χρήματα για να αντιστρέψει αυτή την τάση.



Επί του παρόντος, η τεχνική προσέγγιση της Ρωσίας για την αντιμετώπιση απειλών (TSPU στα ρωσικά) φιλτράρει όλη την κίνηση του Διαδικτύου για να μπλοκάρει ή να επιβραδύνει ορισμένους πόρους. Ωστόσο, η εφαρμογή του DPI (Deep Packet Inspection) έχει τεχνικούς περιορισμούς. Για παράδειγμα, "δεν έχει επαρκή υπολογιστική ισχύ για να μπλοκάρει τα πρωτόκολλα VPN και να επιταχύνει το YouTube ταυτόχρονα".



Δείτε επίσης: Apple: Καταργεί τις εφαρμογές VPN από το ρώσικο App Store



Εδώ μπαίνει η νέα στρατηγική. Μεταξύ 2025 και 2030, η Roskomnadzor σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει την τρέχουσα TSPU και να εγκαταστήσει νέα. Οι λογοκριτές αναμένουν ότι αυτό θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα του αποκλεισμού VPN κατά 96%.



Πηγή: techradar



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια