Η Transport for London έρχεται αντιμέτωπη με κυβερνοεπίθεση

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Η Transport for London έρχεται αντιμέτωπη με κυβερνοεπίθεση
https://www.secnews.gr/616853/i-transport-for-london-erxetai-antimetwph-me-kyvernoepithesi/
Sep 5th 2024, 15:29

Η Transport for London δεν πιστεύει ότι τα δεδομένα πελατών έχουν παραβιαστεί και ισχυρίζεται ότι το σύστημα μεταφοράς δεν επηρεάζεται.







Ο οργανισμός αυτός, που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μεταφορών του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω πρόσβαση στα συστήματά του. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος και του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας.



Δείτε περισσότερα: Transport for London (TfL): Διερευνά κυβερνοεπίθεση στα συστήματά της



Η TfL ανακοίνωσε ότι δεν εντόπισε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει παραβίαση των δεδομένων πελατών, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι υπηρεσίες μεταφοράς της δεν επηρεάστηκαν.



Ο Shashi Verma, επικεφαλής τεχνολογίας της TfL, δήλωσε: «Έχουμε εφαρμόσει μια σειρά από μέτρα στα εσωτερικά μας συστήματα για να αντιμετωπίσουμε ένα συνεχιζόμενο περιστατικό κυβερνοασφάλειας. Η ασφάλεια των συστημάτων και των δεδομένων των πελατών μας είναι υψίστης σημασίας και θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση καθ' όλη τη διάρκεια του συμβάντος και μετά από αυτό.»



«Αν και χρειάζεται να ολοκληρώσουμε την πλήρη αξιολόγησή μας, προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα δεδομένα των πελατών έχουν παραβιαστεί. Αυτή τη στιγμή, οι υπηρεσίες της TfL δεν επηρεάζονται, και συνεργαζόμαστε στενά με την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος και το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο για να διαχειριστούμε το περιστατικό».







Διαβάστε ακόμη: Halliburton: Εκλάπησαν δεδομένα σε συνεχιζόμενη κυβερνοεπίθεση



Ένας εκπρόσωπος του NCSC δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με την Transport for London και τους συνεργάτες μας στην επιβολή του νόμου για να κατανοήσουμε πλήρως τις συνέπειες ενός περιστατικού».



Πηγές ανέφεραν στο BBC ότι τα συστήματα υποστήριξης στα εταιρικά κεντρικά γραφεία της TfL υπήρξαν κυρίως επηρεασμένα, με το προσωπικό να καλείται να εργάζεται από το σπίτι όταν αυτό είναι εφικτό.



Πηγή :theguardian



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια