To Ισραήλ χτύπησε πάλι τη Βηρυτό, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 550...

Nonews-NEWS.com



To Ισραήλ χτύπησε πάλι τη Βηρυτό, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 550...
http://www.nonews-news.com/2024/09/to-550.html
Sep 24th 2024, 17:59



 Συνεχίζει ακάθεκτο το Ισραήλ το σφυροκόπημα στον Λίβανο παράλληλα με τη Λωρίδα της Γάζας, σπέρνοντας τρόμο στους κατοίκους και προκαλώντας νέους θανάτους και τραυματισμούς, μια μέρα μετά το πολύνεκρο χτύπημα στη Βηρυτό...

Σήμερα ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε «στοχευμένο» χτύπημα στη Βηρυτό από το οποίο σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν.
Δύο πηγές ασφαλείας του Λιβάνου τόνισαν ότι το νέο αυτό ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας είχε στόχο υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ. Η τύχη του παραμένει άγνωστη, είπαν.
Χθες μια από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ είχε στόχο τον στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ στο νότιο τμήμα του Λιβάνου Αλί Καράκι.
Με ανακοίνωσή της αργά χθες η σιιτική οργάνωση τόνισε ότι ο Καράκι «είναι καλά» και βρίσκεται σε «ασφαλή τοποθεσία».

Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο τους τελευταίους μήνες ήδη έχουν σκοτωθεί ο «υπ' αριθμόν δύο», ο Ιμπραχίμ Ακίλ και ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης, Φουάντ Σουκρ.
Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα πως δεν πρέπει να δοθεί ανάπαυλα στη Χεζμπολάχ και πως οι επιθέσεις εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης στον Λίβανο θα επιταχυνθούν.
«Η κατάσταση απαιτεί συνεχόμενη, έντονη δράση σε όλες τις αρένες», δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί έπειτα από αποτίμηση ασφαλείας.
Το γραφείο Τύπου της Χεζμπολάχ ανέφερε πως το Ισραήλ ρίχνει φυλλάδια που έχουν έναν «πολύ επικίνδυνο» barcode πάνω σε αυτά στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα, προειδοποιώντας πως η σάρωση του κωδικού από κινητό τηλέφωνο "αφαιρεί όλες τις πληροφορίες" από οποιαδήποτε συσκευή.
Η Δευτέρα ήταν η πιο θανατηφόρα μέρα στον Λίβανο από το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1990. Σύμφωνα με τις Αρχές του Λιβάνου περισσότεροι από 550 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά, σε ισραηλινά πλήγματα τη χθεσινή ημέρα.
Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα νότια χωριά εν μέσω συνεχιζόμενων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024. | AP Photo/Mohammed Zaatari
Στο μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν το νότιο Λίβανο, με οικογένειες στριμωγμένες σε αυτοκίνητα και κλειστά σχολεία να χρησιμοποιούνται ως πρόχειρα καταφύγια.
Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι αποφασισμένος να επιτύχει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωσης ομήρων με τη Χαμάς ενώ παράλληλα επιδιώκει να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, όπως δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.
«Οπωσδήποτε δεν έχει εγκαταλείψει», είπε ο Σάλιβαν σε συνέντευξη στο δίκτυο MSNBC μερικές ώρες πριν από την τελευταία ομιλία του Μπάιντεν ως προέδρου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με ξένους ηγέτες που έχουν συγκεντρωθεί στη Νέα Υόρκη προκειμένου να εργαστούν για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων στη Γάζα και αποτροπή ενός ολοκληρωτικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, είπε ο Σάλιβαν.
Ο ίδιος παραδέχθηκε τις προκλήσεις να πεισθούν να συμφωνήσουν τόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου όσο και ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και είπε πως η Χαμάς και ο Σινουάρ ιδιαίτερα «δεν θέλουν να κάνουν συμφωνία»
«Όμως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε», είπε ο Σάλιβαν.
Η σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ κορυφώνεται και αποκλιμακώνεται από τις 7 Οκτωβρίου και κορυφώνεται τώρα, είπε.
«Όμως την έχουμε αποτρέψει σε εκείνες τις προηγούμενες κορυφώσεις και πιστεύω ότι μπορούμε ακόμη να βρούμε έναν δρόμο μπροστά για να έχουμε αποκλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και από την άλλη πλευρά των βόρειων συνόρων ανάμεσα στο Ισραήλ και στον Λίβανο και να οδηγήσουμε σε μια διπλωματική επίλυση που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επιστρέψουν στα σπίτια τους», είπε ο Σάλιβαν.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι ο κόσμος «δεν έχει την πολυτέλεια να γίνει ο Λίβανος μια άλλη Γάζα» στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Επικαλούμενος τους πολέμους στην Ουκρανία, τη Λωρίδα της Γάζας και το Σουδάν, κατήγγειλε, όπως είπε, έναν αυξανόμενο αριθμό κυβερνήσεων και άλλων ομάδων που αισθάνονται ότι «δικαιούται να λάβουν κάρτα για να βγουν από τη φυλακή».



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια