Tips από την Apple για να αποφύγετε phishing επιθέσεις

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Tips από την Apple για να αποφύγετε phishing επιθέσεις
https://www.secnews.gr/607312/apple-dinei-tips-gia-na-apofygete-phishing-epitheseis-2/
Sep 1st 2024, 10:00

Η Apple ανανέωσε το έγγραφο υποστήριξης ασφαλείας για χρήστες iPhone, iPad και Mac, παρέχοντάς τους tips για τον εντοπισμό και την αποφυγή τακτικών εξαπάτησης, όπως το phishing και οι ψεύτικες κλήσεις.







Οι ενημερωμένες οδηγίες προέκυψαν μετά από πρόσφατες αναφορές για επιθέσεις «smishing» που στοχεύουν τα Apple ID. Κακόβουλοι παράγοντες στέλνουν SMS που προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες να καταχωρίσουν τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης Apple ID σε έναν ψεύτικο ιστότοπο iCloud.



Διαβάστε σχετικά: Νέα phishing καμπάνια διανέμει το Poco RAT



Οι οδηγίες της εταιρείας παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες που όλοι οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν για να προστατευτούν. Συγκεκριμένα, η εταιρεία συνιστά να αγνοούνται μηνύματα που περιέχουν ύποπτους συνδέσμους. Επιπλέον, επισημαίνει ότι δεν θα ζητήσει ποτέ τους κωδικούς πρόσβασης ή τους κωδικούς επαλήθευσης του Apple ID. Αντί να απαντούν σε ύποπτες κλήσεις ή μηνύματα που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από την εταιρεία, οι χρήστες συνιστάται να επικοινωνούν απευθείας με την Apple.



Επιπλέον, η Apple δεν θα ζητήσει ποτέ από τους χρήστες να συνδεθούν σε οποιονδήποτε ιστότοπο, να επιλέξουν "Αποδοχή" σε ένα παράθυρο διαλόγου ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων ή να εισαγάγουν έναν κωδικό δύο παραγόντων σε ιστότοπο. Επίσης, η Apple δεν θα ζητήσει ποτέ από τους χρήστες να απενεργοποιήσουν λειτουργίες, όπως ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, η εύρεση ή η προστασία κλεμμένης συσκευής.



Tips ασφαλείας της Apple:




Ποτέ μην μοιράζεστε προσωπικά δεδομένα ή πληροφορίες ασφαλείας, όπως κωδικούς πρόσβασης ή κωδικούς ασφαλείας και μην συμφωνείτε ποτέ να τους εισάγετε σε ιστοσελίδες στις οποίες σας παραπέμπουν άλλοι.





Προστατέψτε το Apple ID σας. Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, διατηρείτε πάντα τα στοιχεία επικοινωνίας σας ασφαλή και ενημερωμένα και μην μοιράζεστε ποτέ τον κωδικό πρόσβασης ή τους κωδικούς επαλήθευσης του Apple ID με κανέναν. Η Apple δεν ζητά ποτέ αυτές τις πληροφορίες για να παρέχει υποστήριξη.





Μην χρησιμοποιείτε ποτέ δωροκάρτες Apple για να κάνετε πληρωμές σε άλλα άτομα.





Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τα αυθεντικά email της Apple που αφορούν τις αγορές σας στο App Store ή στο iTunes Store.





Μάθετε πώς να διατηρείτε τις συσκευές και τα δεδομένα σας Apple ασφαλή.





Λήψη λογισμικού μόνο από αξιόπιστες πηγές.





Μην ακολουθείτε συνδέσμους και μην ανοίγετε ή αποθηκεύετε συνημμένα σε ύποπτα ή ανεπιθύμητα μηνύματα.





Μην απαντάτε σε ύποπτες τηλεφωνικές κλήσεις ή μηνύματα που υποτίθεται ότι προέρχονται από την Apple. Αντιθέτως, επικοινωνήστε απευθείας με την Apple μέσω των επίσημων σελίδων υποστήριξης.




Δείτε επίσης: Η MacPaw εισάγει εντοπισμό phishing για ασφάλεια σε Mac



Οι χάκερς θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκτήσουν προσωπικές πληροφορίες. Γι'αυτό συνιστάται να είστε προσεκτικοί, όπως η δημιουργία αίσθησης επείγοντος μέσω τακτικών εκφοβισμού, π.χ. κλεμμένα προσωπικά δεδομένα ή μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις. Οι χάκερς επιδιώκουν να αποκτήσουν στοιχεία σύνδεσης και κωδικούς ασφαλείας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αποφεύγεται η εισαγωγή αυτών των πληροφοριών σε ιστότοπο που προσεγγίζεται μέσω συνδέσμου από κείμενο ή email.



Η Apple συνιστά να αποφεύγετε τη λήψη μη αναγνωρισμένου ή μη ασφαλούς λογισμικού και προφίλ διαμόρφωσης, και να ακολουθείτε τις οδηγίες στα αναδυόμενα παράθυρα. Οι χρήστες που βλέπουν ένα τέτοιο αναδυόμενο παράθυρο θα πρέπει να αγνοήσουν το μήνυμα και να κλείσουν ολόκληρο το παράθυρο ή την καρτέλα.







Η εταιρεία παρέχει λεπτομερείς οδηγίες για την αναγνώριση προγραμμάτων κοινωνικής μηχανικής, τις διάφορες μορφές που μπορεί να λάβουν αυτά τα σχήματα και τον τρόπο αναφοράς ύποπτων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων.



Διαβάστε περισσότερα: Apple: Επιτρέπει για πρώτη φορά PC emulator στο App Store



Υπάρχει ένα ειδικό έγγραφο που εξηγεί τι μπορείτε να περιμένετε από την Υποστήριξη της Apple και ποιοι τύποι πληροφοριών δεν θα ζητηθούν από αυτήν.



Πηγή: macrumors



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια