Γιούτα: Το δικαστήριο σταματά τον νόμο της για την επαλήθευση ηλικίας στα social media

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Γιούτα: Το δικαστήριο σταματά τον νόμο της για την επαλήθευση ηλικίας στα social media
https://www.secnews.gr/618563/utah-dikastirio-stamata-nomo-epalithefsi-ilikias-social-media/
Sep 12th 2024, 16:27

Ομοσπονδιακός δικαστής σταμάτησε τις προσπάθειες της Γιούτα να επιβάλει νόμο που αποσκοπεί στην προστασία της ψυχικής υγείας των νέων, απαιτώντας επαλήθευση ηλικίας για τους χρήστες των social media και περιορισμό της πρόσβασης των ανηλίκων.



Δείτε επίσης: Cyberbullying: Μια μεγάλη απειλή για τους χρήστες στα social media






Ο Δικαστής των ΗΠΑ Robert Shelby εξέδωσε προκαταρκτική απόφαση, προσδιορίζοντας ότι ο όμιλος τεχνολογικής βιομηχανίας NetChoice είναι πιθανό να αποδείξει ότι ο νόμος παραβιάζει την Πρώτη Τροποποίηση, υπερβαίνοντας την προστασία της ελευθερίας του λόγου για τις εταιρείες social media.



Αυτή η απόφαση προσθέτει στην τάση των δικαστηρίων να μπλοκάρουν τις προσπάθειες ρύθμισης σε κρατικό επίπεδο, των διαδικτυακών πλατφορμών, ως απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις των social media στην ψυχική υγεία των παιδιών.



Παρόμοιες απόψεις μοιράστηκε και ο Αμερικανός Στρατιωτικός Χειρουργός Vivek Murthy τον Ιούνιο του 2024, όταν υποστήριξε την προσθήκη προειδοποιητικών ετικετών σε εφαρμογές social media, τονίζοντας την πιθανή βλάβη για τους νέους, ιδιαίτερα τους εφήβους.



Δείτε ακόμα: ICO: Οι εταιρείες social media δεν προστατεύουν το απόρρητο των παιδιών



Σύμφωνα με τον Shelby, το δικαστήριο «αναγνωρίζει» την «ειλικρινή επιθυμία» του κράτους να προστατεύσει τους νέους από τις «νέες προκλήσεις που σχετίζονται με τη χρήση των social media».






Ωστόσο, «ακόμα και η καλοπροαίρετη νομοθεσία που ρυθμίζει την ομιλία με βάση το περιεχόμενο πρέπει να ικανοποιεί ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο συνταγματικού ελέγχου» – και προφανώς, ο νόμος της Γιούτα δεν το έκανε.



Ο Γενικός Εισαγγελέας της Γιούτα Sean Reyes, ένας Ρεπουμπλικανός, δήλωσε ότι το γραφείο του επανεξετάζει την απόφαση του δικαστηρίου για να καθορίσει την επόμενη πορεία δράσης. Τόνισε τη συνεχιζόμενη δέσμευση της πολιτείας να προστατεύει τη νεολαία της Γιούτα από τις βλαβερές συνέπειες των social media.



Ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης Spencer Cox είχε υπογράψει τον Νόμο Minor Protection in Social Media της Γιούτα τον Μάρτιο, μετά την κατάργηση ενός προηγούμενου νόμου για τη ρύθμιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είχε επίσης αμφισβητηθεί από το NetChoice. Ο νέος νόμος, που είχε προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου, απαιτούσε από τις πλατφόρμες social media να εφαρμόσουν συστήματα επαλήθευσης ηλικίας για τον εντοπισμό ανηλίκων και την επιβολή ειδικών ρυθμίσεων απορρήτου για τους λογαριασμούς των παιδιών.



Δείτε επίσης: Το Facebook αρνήθηκε να καταργήσει fake λογαριασμό σύμφωνα με σταρ των social media



Τα social media έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των παιδιών και των εφήβων. Πλατφόρμες όπως το Instagram, το TikTok και το Snapchat επιτρέπουν στους νέους να εκφράζονται, να επικοινωνούν με φίλους και να ανακαλύπτουν νέα ενδιαφέροντα. Ωστόσο, η χρήση των κοινωνικών μέσων μπορεί να ενέχει κινδύνους, όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός και η υπερβολική έκθεση προσωπικών δεδομένων. Είναι σημαντικό για τους γονείς να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση και να τα ενθαρρύνουν να εξετάζουν κριτικά το περιεχόμενο που συναντούν. Με κατάλληλη καθοδήγηση, τα social media μπορούν να αποτελέσουν ένα μέσο δημιουργικής έκφρασης και μάθησης για τα παιδιά.



Πηγή: phonearena



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια