Siemens Industrial Edge Management: Προσοχή! Κρίσιμη ευπάθεια

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Siemens Industrial Edge Management: Προσοχή! Κρίσιμη ευπάθεια
https://www.secnews.gr/618131/siemens-industrial-edge-management-prosoxi-krisimi-eupatheia/
Sep 11th 2024, 15:21

Η ερευνητική ομάδα της Siemens, ProductCERT, αποκάλυψε μια κρίσιμη ευπάθεια σε συστήματα Industrial Edge Management.






Η ευπάθεια παρακολουθείται ως CVE-2024-45032 και μπορεί να επιτρέψει σε μη εξουσιοδοτημένους, απομακρυσμένους εισβολείς να μιμηθούν (impersonation) άλλες συσκευές εντός του συστήματος.



Η ευπάθεια έχει λάβει βαθμολογία CVSS 10/10, κάτι που την καθιστά πολύ επικίνδυνη. Προκύπτει από improper validation των device tokens, τα οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι εισβολείς για να παρακάμψουν τους μηχανισμούς εξουσιοδότησης και να εισχωρήσουν στα ευάλωτα συστήματα.



Δείτε επίσης: Η Ivanti διόρθωσε ευπάθεια στο Endpoint Management (EPM)



Σύμφωνα με τη Siemens, η ευπάθεια επηρεάζει πολλαπλές εκδόσεις των προϊόντων Industrial Edge Management, συμπεριλαμβανομένων τόσο των Pro όσο και των Virtual εκδόσεων.



Οι χρήστες καλούνται να ενημερώσουν τα συστήματά τους στις πιο πρόσφατες εκδόσεις για να προστατευτούν.



Όπως προείπαμε, η ευπάθεια επιτρέπει στους εισβολείς να «μιμούνται» συσκευές, οδηγώντας δυνητικά σε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και έλεγχο σε βιομηχανικά δίκτυα.



Siemens: Προστασία



Πέρα από τις ενημερώσεις, η Siemens συμβουλεύει τους χρήστες να ακολουθήσουν κάποιες γενικές πρακτικές ασφαλείας, όπως η προστασία της πρόσβασης στο δίκτυο και η σωστή διαμόρφωση IT περιβαλλόντων.



Δείτε επίσης: Microsoft Patch Tuesday Σεπτεμβρίου 2024: Διόρθωση 79 ευπαθειών



Η αποκάλυψη αυτής της κρίσιμης ευπάθειας, σε συστήματα Siemens Industrial Edge, υπογραμμίζει τη σημασία της προληπτικής διαχείρισης κινδύνου, για την ασφάλεια των βιομηχανικών συστημάτων. Οι οργανισμοί πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις. Ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές και εφαρμόζοντας ολοκληρωμένα μέτρα ασφαλείας, οι οργανισμοί μπορούν να ενισχύσουν την άμυνά τους έναντι πιθανών επιθέσεων και να προστατεύσουν ζωτικής σημασίας υποδομές.






Είναι επίσης σημαντικό για τους οργανισμούς να επανεξετάζουν και να ενημερώνουν τακτικά τις πολιτικές και τις διαδικασίες ασφαλείας τους για να διασφαλίζουν ότι ευθυγραμμίζονται με τα πρότυπα και τους κανονισμούς του κλάδου. Αυτό περιλαμβάνει τη διενέργεια τακτικών αξιολογήσεων κινδύνου για τον εντοπισμό τυχόν τρωτών σημείων που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι εισβολείς.



Δείτε επίσης: CISA: Προσθέτει τρεις κρίσιμες ευπάθειες στον Κατάλογο KEV



Επιπλέον, η συμμετοχή εξωτερικών ειδικών σε θέματα ασφάλειας μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες και συστάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας του συστήματος.



Εκτός από αυτά τα τεχνικά μέτρα, οι εταιρείες θα πρέπει επίσης να δώσουν προτεραιότητα στη δημιουργία μιας κουλτούρας ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μεταξύ των εργαζομένων. Αυτό περιλαμβάνει την εκπαίδευση των εργαζομένων σχετικά με τη σημασία της τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας και των βέλτιστων πρακτικών, καθώς και την προσοχή σε πιθανές επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής.



Πηγή: gbhackers.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια