Η Qualcomm απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους στο Σαν Ντιέγκο

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Η Qualcomm απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους στο Σαν Ντιέγκο
https://www.secnews.gr/620693/qualcomm-apoliei-ekatontades-ipallilous-san-diego/
Sep 20th 2024, 17:42

Η Qualcomm, μια από τις σημαντικότερες εταιρείες κατασκευής τσιπ για smartphones, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 226 εργαζομένους στο Σαν Ντιέγκο αργότερα φέτος, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους. Σύμφωνα με αναφορές, οι απολύσεις θα ξεκινήσουν από τις 12 Νοεμβρίου.






Οι απολύσεις θα επηρεάσουν υπαλλήλους σε 16 εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο. Θα επηρεαστούν και εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία της Qualcomm, η οποία έχει ισχυρή παρουσία στον τομέα του κυβερνοχώρου. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν η ομάδα κυβερνοασφάλειας επηρεάζεται.



Δείτε επίσης: Qualcomm: Συνεργάζεται με Samsung και Google για την ανάπτυξη ενός σετ γυαλιών μικτής πραγματικότητας



Η απόφαση της Qualcomm να απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο, αφότου ο κατασκευαστής τσιπ απέλυσε περισσότερους από 1.250 εργαζομένους.



Ενώ τα μέτρα μείωσης του κόστους είναι απαραίτητα για κάθε επιχείρηση, ιδιαίτερα σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο όπως η τεχνολογία, οι απολύσεις στην Qualcomm μπορεί να έχουν ορισμένες συνέπειες για την εταιρεία. Με λιγότερους υπαλλήλους, η Qualcomm ενδέχεται να αντιμετωπίσει προκλήσεις στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και στην ανάπτυξη πιο προηγμένων τσιπ για να ανταγωνιστεί άλλους κατασκευαστές. Επιπλέον, πολλοί σκέφτονται ότι οι απολύσεις συνδέονται συχνά με οικονομικά προβλήματα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αρνητική αντίληψη μεταξύ των καταναλωτών και των επενδυτών.



Δείτε επίσης: Intel: Ανταγωνίζεται την Qualcomm και την AMD με τη δεύτερη γενιά chip για κινητά Core Ultra






Οι απολύσεις στην Qualcomm θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν επιπτώσεις και στη βιομηχανία των smartphone. Ως ένας από τους κύριους προμηθευτές chip για μεγάλες μάρκες smartphone, τυχόν διακοπές στην παραγωγή ή καθυστερήσεις στην ανάπτυξη θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητα αυτών των εταιρειών να κυκλοφορούν νέες συσκευές ή να ανταποκρίνονται στη ζήτηση.



Δείτε επίσης: Apple: Τα τσιπ A16 κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της TSMC στην Αριζόνα



Οι απολύσεις στην Qualcomm είναι μια υπενθύμιση του συνεχώς μεταβαλλόμενου τοπίου της τεχνολογίας και των προκλήσεων που το συνοδεύουν. Μένει να δούμε πώς αυτές οι απολύσεις θα επηρεάσουν το μέλλον της Qualcomm και τη συνολική αγορά smartphone.



Πηγή: techcrunch.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια