Playtika: Εξαγοράζει την εταιρεία ανάπτυξης mobile παιχνιδιών SuperPlay

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Playtika: Εξαγοράζει την εταιρεία ανάπτυξης mobile παιχνιδιών SuperPlay
https://www.secnews.gr/620074/playtika-eksagorazei-thn-etaireia-anaptykshs-mobile-paixnidiwn-superplay/
Sep 19th 2024, 11:06

Η Playtika εξαγοράζει τη SuperPlay, μια εταιρεία κινητών παιχνιδιών στο Ισραήλ, με τιμή από 700 εκατομμύρια έως 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια.







Η τιμή της εξαγοράς της SuperPlay, κατασκευαστή των παιχνιδιών Dice Dreams και Domino Dreams, από την Playtika θα εξαρτηθεί από την επίτευξη οικονομικών στόχων για τρία χρόνια, με τη συνολική αξία να φτάνει τα 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια.



Διαβάστε ακόμη: Annapurna Interactive: Παραιτήθηκε όλη η ομάδα gaming



Αυτή η κίνηση υποδηλώνει την αναζωογόνηση της δραστηριότητας απόκτησης παιχνιδιών για κινητά. Η SuperPlay, ιδρύθηκε το 2019 από πρώην υπαλλήλους της Playtika, έχει ήδη αναδειχθεί με δύο επιτυχημένους τίτλους και προσβλέπει να ενισχύσει την ομάδα της Playtika με την εμπειρία της στην ανάπτυξη νέων παιχνιδιών.



Ο CEO της Playtika, Robert Antokol, δήλωσε ότι η εξαγορά θα ενισχύσει τη θέση της εταιρείας στο mobile gaming και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες. Η SuperPlay αναπτύσσει άλλα δύο παιχνίδια, ενώ οι Gilad Almog και Eyal Netzer θα συνεχίσουν να ηγούνται της ομάδας τους ως αυτόνομο στούντιο. Εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους για αυτή τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας τη δημιουργικότητα και το πάθος της ομάδας τους για την παραγωγή ελκυστικών παιχνιδιών.







Στρατηγικά και οικονομικά οφέλη



Η Playtika ανακοίνωσε την εξαγορά της SuperPlay έναντι 700 εκατομμυρίων δολαρίων, με προκαταβολή και προσαρμογές του κεφαλαίου κίνησης που θα χρηματοδοτηθούν από τα μετρητά του ισολογισμού. Η συμφωνία περιλαμβάνει επιπλέον ποσό έως 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο εξαρτάται από την επίτευξη οικονομικών στόχων από τη SuperPlay για τα έτη 2025, 2026 και 2027. Η Playtika τονίζει ότι η συμφωνία θα ενισχύσει την ανάπτυξη και τη δομή κερδών της, μειώνοντας παράλληλα τους κινδύνους. Η εταιρεία διατηρεί τη δέσμευσή της για τριμηνιαία προγράμματα μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου, καθώς και ότι η συναλλαγή έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2024, υπό την προϋπόθεση των κανονιστικών εγκρίσεων.







Η Playtika θα προσφέρει ενημερώσεις σχετικά με την κατανομή κεφαλαίου και θα πραγματοποιήσει κλήση για επενδυτές. Η Morgan Stanley ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Playtika, ενώ το SuperPlay υποστηρίζεται από επενδυτές όπως NFX και General Catalyst.



Πηγή: venturebeat



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια