Neuralink Blindsight: Έγκριση του FDA για το εμφύτευμα αποκατάστασης όρασης

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Neuralink Blindsight: Έγκριση του FDA για το εμφύτευμα αποκατάστασης όρασης
https://www.secnews.gr/619820/neuralink-blindsight-emfiteuma-apokatastasis-orasis-egkrisi-fda/
Sep 18th 2024, 14:09

Η Neuralink, η εταιρεία νευροτεχνολογίας του Elon Musk, δήλωσε ότι το νέο πειραματικό της εμφύτευμα, Blindsight, που στοχεύει στην αποκατάσταση της όρασης, επισημάνθηκε ως «breakthrough device» από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).









Ο χαρακτηρισμός "breakthrough device" δίνεται από τον FDA σε ορισμένες ιατρικές συσκευές που βοηθούν στη θεραπεία ή διάγνωση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων. Πρόκειται για μια έγκριση του Οργανισμού, που αποσκοπεί στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και της αναθεώρησης συσκευών που βρίσκονται υπό ανάπτυξη.



Δείτε επίσης: Elon Musk: Τα τσιπ Neuralink θα αντικαταστήσουν τα τηλέφωνα



Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk είπε ότι η πειραματική συσκευή Blindsight της Neuralink, θα επιτρέψει σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης να βλέπουν, ακόμα και αν έχουν χάσει και τα δύο μάτια τους και το οπτικό τους νεύρο.






Όπως εξήγησε ο Musk, η όραση των ασθενών θα είναι αρχικά χαμηλής ανάλυσης, αλλά στην τελική του εκδοχή το εμφύτευμα θα δίνει τη δυνατότητα σε ασθενείς να έχουν ικανότητες όρασης που δεν έχουν ούτε οι υγιείς άνθρωποι.



Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πότε θα δοθεί η έγκριση από τον FDA για δοκιμή της συσκευής Blindsight σε ανθρώπους.



Ο χαρακτηρισμός "breakthrough device" από τον FDA είναι σημαντικός για την τεχνολογία της Neuralink. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη προκλήσεις για το εμφύτευμα Blindsight. Η συσκευή βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια ανάπτυξής της και πρέπει να υποβληθεί σε αυστηρές κλινικές δοκιμές προτού εγκριθεί για ευρεία χρήση. Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθούν προσεκτικά υπόψη ηθικά ζητήματα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ατόμων που ενδέχεται να λάβουν αυτό το εμφύτευμα.



Δείτε επίσης: Neuralink: Ασθενής με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι με τη σκέψη του



Neuralink



Η Neuralink ιδρύθηκε το 2016 από τον Elon Musk και μια ομάδα μηχανικών, για την κατασκευή εγκεφαλικών τσιπ, που μπορούν να εμφυτευθούν μέσα στο κρανίο, για να βοηθήσουν ασθενείς με αναπηρία να κινηθούν και να επικοινωνήσουν ξανά. Με τη νέα συσκευή Blindsight, θα μπορούν να επωφεληθούν και οι ασθενείς με προβλήματα όρασης.



Neuralink Blindsight: Έγκριση του FDA για το εμφύτευμα αποκατάστασης όρασης


Η Neuralink έχει ήδη εισαγάγει εγκεφαλικό τσιπ σε ασθενείς με παράλυση. Αυτό το τσιπ βοηθά ασθενείς με σοβαρή παράλυση να ελέγχουν εξωτερικές τεχνολογίες χρησιμοποιώντας μόνο νευρικά σήματα. Το πρώτο σύστημα της εταιρείας, που ονομάζεται Telepathy, περιλαμβάνει 64 «νήματα» που εισάγονται απευθείας στον εγκέφαλο.



Δείτε επίσης: Το Neuralink του Elon Musk θα είναι ευάλωτο από άποψη ασφάλειας



Ουσιαστικά, η διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή αποκρυπτογραφεί τα σήματα του εγκεφάλου και τα μεταφράζει σε εντολές για εξωτερικές τεχνολογίες. Εάν το σύστημα λειτουργεί σωστά, οι ασθενείς με σοβαρές εκφυλιστικές ασθένειες θα μπορούσαν να είναι σε θέση να στέλνουν μηνύματα ή να περιηγούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το μυαλό τους. Ήδη οι πρώτοι ασθενείς μπόρεσαν να ελέγξουν το ποντίκι του υπολογιστή και να παίζουν παιχνίδια με τη σκέψη τους.



Πηγή: money.usnews.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια