Κυβερνοεπίθεση προκαλεί διακοπή της υπηρεσίας MoneyGram

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Κυβερνοεπίθεση προκαλεί διακοπή της υπηρεσίας MoneyGram
https://www.secnews.gr/621334/kivernoepithesi-prokalei-diakopi-ipiresias-moneygram/
Sep 24th 2024, 17:35

Οι υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων της MoneyGram International είναι εκτός λειτουργίας, καθώς η εταιρεία παλεύει με μια κυβερνοεπίθεση που την ανάγκασε να θέσει ορισμένα συστήματα εκτός σύνδεσης.



Δείτε επίσης: Χάκερ ζητούν 6 εκατ. δολάρια μετά από κυβερνοεπίθεση στο αεροδρόμιο του Σιάτλ






Το περιστατικό ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν η MoneyGram ανακοίνωσε ότι μια διακοπή δικτύου επηρέαζε τη συνδεσιμότητα ορισμένων συστημάτων.



Τρεις ημέρες αργότερα ωστόσο, η διακοπή συνεχίζεται και ο ιστότοπος της MoneyGram International δεν είναι προσβάσιμος καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αποκαταστήσει τα επηρεαζόμενα συστήματα από την κυβερνοεπίθεση.



«Η MoneyGram εντόπισε πρόσφατα ένα ζήτημα κυβερνοασφάλειας που επηρεάζει ορισμένα από τα συστήματά μας. Μετά τον εντοπισμό, ξεκινήσαμε αμέσως μια έρευνα και λάβαμε προστατευτικά μέτρα για να το αντιμετωπίσουμε, συμπεριλαμβανομένης της προληπτικής λήψης συστημάτων εκτός σύνδεσης που επηρέασαν τη συνδεσιμότητα δικτύου», ανέφερε η εταιρεία στο X.



«Αναγνωρίζουμε τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα αυτού του θέματος για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Εργαζόμαστε επιμελώς για να επαναφέρουμε τα συστήματά μας στο διαδίκτυο και να επαναφέρουμε τις κανονικές επιχειρηματικές δραστηριότητες», πρόσθεσε η MoneyGram.



Δείτε ακόμα: Port of Seattle: Το Rhysida ransomware πίσω από την επίθεση του Αυγούστου



Η εταιρεία λέει ότι οι αρχές επιβολής του νόμου ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό, αλλά δεν μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο της εισβολής που προκάλεσε τη διακοπή, ούτε ανέφερε εάν εμπλέκεται ransomware.






Λαμβάνοντας υπόψη την απάντηση της MoneyGram στο περιστατικό ωστόσο, η χρήση ransomware κρυπτογράφησης αρχείων δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά μέχρι τώρα καμία γνωστή ομάδα ransomware να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.



Οι επιθέσεις ransomware έχουν αυξηθεί σε συχνότητα και πολυπλοκότητα το 2024, με τα θύματα να υπολογίζεται ότι έχουν πληρώσει πάνω από 460 εκατομμύρια δολάρια σε λύτρα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με πληρωμή ρεκόρ 75 εκατομμυρίων δολαρίων από ένα μόνο θύμα.



Οι οργανισμοί στον χρηματοπιστωτικό τομέα είναι συχνά θύματα ransomware, με πρόσφατα θύματα όπως οι LoanDepot και Patelco Credit Union. Ο οίκος δημοπρασιών Christie's και η ολλανδική τράπεζα ABN Amro αποκάλυψαν επίσης παραβιάσεις δεδομένων που σχετίζονται με επιθέσεις ransomware φέτος.



Δείτε επίσης: Fileless επίθεση στοχεύει συμμετέχοντες της διάσκεψης ΗΠΑ-Ταϊβάν



Μια κυβερνοεπίθεση, όπως αυτή που επηρέασε τα συστήματα της MoneyGram. είναι μια κακόβουλη προσπάθεια εισβολής ή ζημιάς σε υπολογιστικά συστήματα, δίκτυα ή συσκευές, με στόχο την κλοπή, αλλοίωση ή καταστροφή δεδομένων. Οι επιθέσεις αυτές μπορούν να πάρουν διάφορες μορφές, όπως η διάδοση κακόβουλου λογισμικού, επιθέσεις τύπου phishing ή επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DoS). Καθώς η εξάρτηση από την τεχνολογία αυξάνεται, η προστασία από τις κυβερνοεπιθέσεις καθίσταται όλο και πιο κρίσιμη για την ασφάλεια των προσωπικών, εταιρικών και κρατικών δεδομένων, απαιτώντας συνεχείς ενημερώσεις και στρατηγικές άμυνας.



Πηγή: securityweek



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια