Microsoft: Το Windows Recall μπορεί τώρα να αφαιρεθεί

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Microsoft: Το Windows Recall μπορεί τώρα να αφαιρεθεί
https://www.secnews.gr/622373/microsoft-windows-recall-tora-mporei-afairethei/
Sep 30th 2024, 12:31

Η Microsoft ανακοίνωσε αναβαθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου στη δυνατότητα Windows Recall που υποστηρίζεται από AI, η οποία τώρα μπορεί να αφαιρεθεί και διαθέτει ισχυρότερη προεπιλεγμένη προστασία για τα δεδομένα χρήστη και αυστηρότερους ελέγχους πρόσβασης.



Δείτε επίσης: Τo Windows Recall καθυστερεί λόγω ανησυχιών για το απόρρητο






Η δυνατότητα Windows Recall, λειτουργεί με AI και λαμβάνει στιγμιότυπα οθόνης από κάθε ενεργό παράθυρο στον υπολογιστή σας κάθε δύο δευτερόλεπτα. Αυτά τα στιγμιότυπα οθόνης αναλύονται στη συνέχεια από ένα μοντέλο Azure AI που εκτελείται στη συσκευή για να αντλήσει πληροφορίες από την εικόνα και να τις προσθέσει σε μια βάση δεδομένων SQLite. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε αναζητήσεις σε ανθρώπινη γλώσσα για δεδομένα που έχουν εξαχθεί, με το Windows Recall να ανασύρει τα στιγμιότυπα οθόνης για τους όρους που αναζητήσατε, διευκολύνοντας την εύρεση δεδομένων.



Η ανακοίνωση ότι η δυνατότητα μπορεί πλέον να αφαιρεθεί, έρχεται ως απάντηση στις πιέσεις των πελατών που ζητούσαν ισχυρότερη προεπιλεγμένη προστασία απορρήτου και ασφάλειας, κάτι που ώθησε την εταιρεία να καθυστερήσει τη δημόσια κυκλοφορία του Windows Recall, καθιστώντας το πρώτο διαθέσιμο για προεπισκόπηση στο Windows Insiders.



Η εταιρεία είχε επίσης αποκαλύψει προηγουμένως ότι οι πελάτες θα πρέπει να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν το Recall στους υπολογιστές τους και ότι θα απαιτείται έλεγχος ταυτότητας μέσω του Windows Hello για να επιβεβαιωθεί η παρουσία του χρήστη μπροστά στον υπολογιστή.



Από τη στιγμή που η Microsoft ανακοίνωσε αυτή τη δυνατότητα τον Μάιο, ειδικοί στον κυβερνοχώρο και υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής προειδοποίησαν ότι το Windows Recall είναι ένας εφιάλτης για το απόρρητο και πιθανότατα θα γίνει κατάχρηση από κακόβουλο λογισμικό και παράγοντες απειλών για την κλοπή δεδομένων των χρηστών.



Δείτε ακόμα: Η ενημέρωση Tor Browser 13.5.3 βελτιώνει το απόρρητο σε όλες τις συσκευές






Σε απάντηση στα αρνητικά σχόλια από πελάτες και ειδικούς σε θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας, ο David Weston, αντιπρόεδρος της Microsoft για το Enterprise and OS Security, αποκάλυψε ότι το Recall είναι πάντα opt-in, φιλτράρει αυτόματα ευαίσθητο περιεχόμενο, επιτρέπει στους χρήστες να εξαιρούν συγκεκριμένες εφαρμογές, ιστότοπους ή ιδιωτικές περιόδους περιήγησης και μπορούν να αφαιρεθούν εάν χρειαστεί.



"Εάν ένας χρήστης δεν επιλέξει προληπτικά να το ενεργοποιήσει, θα απενεργοποιηθεί και τα στιγμιότυπα δεν θα τραβηχτούν ή θα αποθηκευτούν. Οι χρήστες μπορούν επίσης να καταργήσουν το Recall εξ ολοκλήρου χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις προαιρετικών λειτουργιών στα Windows", είπε ο Weston.



Εκτός του ότι μπορεί να αφαιρεθεί, το Windows Recall τώρα συνοδεύεται κι από ένα φίλτρο ευαίσθητων πληροφοριών που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει εμπιστευτικά δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς πιστωτικών καρτών και προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης, εφαρμόζοντας αυτόματα φίλτρα σε αυτό το περιεχόμενο.



Ο Weston διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι διατηρούν τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους, καθώς το Recall θα τους επιτρέψει να διαγράψουν στιγμιότυπα, να τα θέσουν σε παύση ή να τα απενεργοποιήσουν ανά πάσα στιγμή. «Οποιαδήποτε μελλοντική επιλογή κοινής χρήσης δεδομένων θα απαιτήσει πλήρως ενημερωμένη, σαφή ενέργεια από τον χρήστη», πρόσθεσε.



Το Recall έχει επίσης επανασχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί με βάση τέσσερις βασικές αρχές: έλεγχο χρήστη, κρυπτογράφηση ευαίσθητων δεδομένων, απομόνωση υπηρεσιών και σκόπιμη χρήση.



​Ο Weston λέει ότι τα στιγμιότυπα και τα σχετικά δεδομένα είναι επίσης κρυπτογραφημένα, με τα κλειδιά κρυπτογράφησης να προστατεύονται από τη μονάδα Trusted Platform Module (TPM) της συσκευής. Αυτή η ενότητα είναι συνδεδεμένη με τα διαπιστευτήρια Windows Hello και τη βιομετρική ταυτότητα του χρήστη και διασφαλίζει ότι κανένα στοιχείο δεν εξέρχεται από το σύστημα χωρίς το ρητό αίτημα του χρήστη.



Δείτε επίσης: Αν ο υπολογιστής σας δεν υποστηρίζει Windows, δοκιμάστε αυτά τα 5 λειτουργικά συστήματα Linux



Επιπλέον, το Recall περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, όπως μέτρα περιορισμού ρυθμού και μέτρα anti-hammering.



Πηγή: bleepingcomputer



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια