Συνέδριο της Meta σχετικά με το Dual AI και την εικονική πραγματικότητα

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Συνέδριο της Meta σχετικά με το Dual AI και την εικονική πραγματικότητα
https://www.secnews.gr/621389/synedrio-ths-meta-sxetika-me-to-dual-ai-kai-thn-eikonikh-pragmatikothta/
Sep 25th 2024, 11:09

Η Meta ξεκινά το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριό της σήμερα, προκειμένου να καταστεί ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και την εικονική πραγματικότητα.







Οι αναλυτές των μετοχών της θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις σχετικά με τη διπλή στρατηγική της μητρικής εταιρείας του Facebook.



Διαβάστε περισσότερα: Spotify: Το AI Playlist είναι διαθέσιμο σε ΗΠΑ, Καναδά, Ιρλανδία



Το ετήσιο διήμερο συνέδριο προγραμματιστών Connect θα ξεκινήσει την Τετάρτη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg θα παραχωρήσει μια κεντρική ομιλία στις 1 μ.μ. ET, κατά την οποία αναμένεται να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τις φιλοδοξίες του Metaverse. Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του Meta's Connect και θα είναι επίσης διαθέσιμη για παρακολούθηση στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Horizon Worlds της Meta.



Δείτε ποια θέματα θα παρακολουθήσουν οι αναλυτές μετοχών της Meta κατά τη διάρκεια του συνεδρίου:



Εξισορροπώντας το AI και το The Metaverse



Η μετοχή της Meta κέρδισε σχεδόν 60% φέτος, δημιουργώντας κέρδη 197% το 2023. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν ανακάμψει κυρίως λόγω της ανανεωμένης δύναμης της επιχείρησης ψηφιακής διαφήμισης της Meta. Επιπλέον, η Meta έχει επενδύσει σημαντικά στην παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης, λανσάροντας ισχυρά μοντέλα γλωσσών και ενσωματώνοντας ένα δημιουργικό chatbot στην οικογένεια εφαρμογών της, όπως το Facebook και το Instagram.



Οι επενδυτές βλέπουν τη Meta ως νικητή στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι με τις επενδύσεις στο metaverse. Ενώ τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, όπως το Quest 3, δεν έχουν γίνει mainstream, η εταιρεία έχει μια ταχέως αναπτυσσόμενη έκπληξη με τα έξυπνα γυαλιά της Ray-Ban.



Δείτε επίσης: Η Warner Bros. Discovery συνεργάζεται με την Google



Οι ανακοινώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν μια φθηνότερη έκδοση του Quest 3, το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι στο συνέδριο Connect.



Εστίαση στην επαυξημένη πραγματικότητα



Ενώ το αρχικό όραμα του Ζούκερμπεργκ επικεντρώθηκε στην πλήρως καθηλωτική εικονική πραγματικότητα, οι αναλυτές αναμένουν ότι η εκδήλωση αυτής της εβδομάδας θα ενισχύσει την ώθηση της Meta προς την επαυξημένη πραγματικότητα. Τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban για παράδειγμα, μπορούν να τραβούν φωτογραφίες και να απαντούν σε ερωτήσεις για το περιβάλλον του χρήστη, διακρίνοντάς τα από τα πλήρως καθηλωτικά ακουστικά.



Ο αναλυτής της BofA Securities, Justin Post, δήλωσε στους πελάτες τη Δευτέρα ότι περιμένει από το Connect να εστιάσει στην επαυξημένη πραγματικότητα και την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την παρουσίαση γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας επόμενης γενιάς και προηγμένων λειτουργιών AI.



Σχετικά με την εκδήλωση, ο Post ρώτησε: Μπορούν τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Meta να προσφέρουν έναν "wow παράγοντα" και κατάλληλη τιμολόγηση για γρήγορη υιοθέτηση; Ένα άλλο ερώτημα είναι αν υπάρχει "αρκετή ορμή προγραμματιστών γύρω από το AR/VR που θα μπορούσε να προχωρήσει το οικοσύστημα;"



Οι επενδυτές ίσως αναζητούν σημάδια «εξορθολογισμού του κόστους» για το υλικό εικονικής πραγματικότητας και τις κεφαλαιουχικές δαπάνες του 2025, ανέφερε ο Post. Η Meta αναμένει δαπάνες 37 έως 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος.



Ο αναλυτής της Monness Crespi Hardt, Brian White, δήλωσε στους πελάτες την Τρίτη ότι περιμένει ενημερώσεις για την τεχνητή νοημοσύνη της Meta, συμπεριλαμβανομένου του chatbot και του μοντέλου Llama μεγάλης γλώσσας.



Διαβάστε ακόμη: Η Deloitte αρνείται ότι κινδυνεύουν δεδομένα χρηστών μετά την παραβίαση



«Το Meta AI ήταν μια από τις πιο αξιοσημείωτες ανακοινώσεις στο Meta Connect πέρυσι, περιγραφόμενο ως «προηγμένος βοηθός συνομιλίας». Αυτή την εβδομάδα, περιμένουμε μια ενημέρωση για το Meta AI με νέες δυνατότητες και εμπειρίες», έγραψε ο White.



Το stock της Meta πλησιάζει μια ζώνη αγοράς.



Εν τω μεταξύ, η Meta αναδείχθηκε ως το IBD Stock of the Day την Παρασκευή, με τη μετοχή της Microsoft να περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα IBD 50 premium. Η μητρική εταιρεία του Facebook έχει επιστρέψει σε νέα υψηλά μετά από μια ύφεση τον Ιούλιο.







Στις 19 Σεπτεμβρίου, η Meta ανέκτησε ένα σημείο αγοράς στα 542,81, όπως καθορίστηκε από το MarketSurge. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 7% την περασμένη εβδομάδα. Τη Δευτέρα, η μετοχή επεκτάθηκε ελαφρώς πέρα από το 5% του εύρους αγοράς που εκτείνεται έως τα 569,95, σύμφωνα με το MarketSurge. Ωστόσο, σημειώνει πτώση 0,5% και διαπραγματεύεται στα 561,87 στην πρόσφατη κίνηση στο χρηματιστήριο.



Δείτε επίσης: Europol: Το Generative AI μπορεί να βοηθήσει τις αρχές επιβολής του νόμου



Το stock της Meta διαθέτει βαθμολογία 96 Composite, με την καλύτερη δυνατή βαθμολογία να είναι το 99. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει βαθμολογία σχετικής ισχύος 93 και ισχυρή βαθμολογία 96 EPS.



Πηγή: investors



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια