Το iPhone 17 δεν θα έχει αναβαθμισμένο επεξεργαστή;

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Το iPhone 17 δεν θα έχει αναβαθμισμένο επεξεργαστή;
https://www.secnews.gr/620254/to-iphone-17-den-tha-exei-anavathmismeno-epeksergasth/
Sep 19th 2024, 14:09

Ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, έχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη σειρά iPhone 17.







Παρά τις προηγούμενες εκτιμήσεις, η Apple δεν θα χρησιμοποιήσει chipset 2 nm για το iPhone 17. Αντίθετα, αυτό αναμένεται για το iPhone 18, και ακόμη και τότε, η επιβεβαίωση εξαρτάται από την ακρίβεια των πληροφοριών του Kuo.



Σύμφωνα με αναφορές, η Apple έχει διατηρήσει προμήθεια chip 2 nm από την TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), κάτι που υποδεικνύει ότι το iPhone 17 θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα chips, προσφέροντας αυξημένη ισχύ και αποδοτικότητα με τον ίδιο παράγοντα μορφής. Αν δεν ισχύει αυτό, τότε το φημολογούμενο iPhone 17 Air θα παραμείνει με chip 3 nm.



Διαβάστε περισσότερα: Ο λόγος για τον οποίο αξίζει να περιμένουμε το iPhone 17!



Εν τω μεταξύ, η Samsung σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ακόμα μικρότερων chips- 1,4 nm – μέχρι το 2027. Όμως, αυτό μπορεί να μην γίνει πραγματικότητα, καθώς η εταιρεία έχει αρχίσει να ανακαλεί προσωπικό από το εργοστάσιό της στο Τέξας, λόγω μειωμένης απόδοσης.



Η Samsung προγραμματίζει επίσης μαζικές απολύσεις, που φτάνουν το 30% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Αυτό εγείρει αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα των chips 1,4 nm και την επαναφορά του Exynos στα τηλέφωνα Ultra, που μπορεί να μην είναι τόσο σίγουρη όσο ελπίζαμε.



Εάν ο Kuo έχει δίκιο σχετικά με το γεγονός ότι δεν θα διαθέτουν όλα τα μοντέλα iPhone 18 chip 2 nm λόγω ανησυχιών για το κόστος, τότε αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε αυξήσεις τιμών. Είναι λογικό να περιμένουμε ότι τα μοντέλα iPhone 18 Pro θα είναι πιο ακριβά όταν κυκλοφορήσουν. Εάν οι αναβαθμίσεις απόδοσης αξίζουν την επιπλέον τιμή, θα φανεί με τον καιρό.



Αν και το iPhone 17 αναμένεται να είναι πιο αξιοσημείωτη αναβάθμιση σε σύγκριση με το iPhone 16, παραμένει εξοπλισμένο με chip 3 nm. Το Apple Intelligence δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, και η απουσία του στην ΕΕ και την Κίνα καθιστά την κυκλοφορία του iPhone 16 πολύ δύσκολη.







Δείτε ακόμη: Το απίστευτο iPhone 17 Slim συρρικνώνεται και τεντώνεται



Συνδυάζοντας το visionOS 2, το οποίο λανσάρεται με ελλείψεις χαρακτηριστικών, και τα μοντέλα iPadOS 18 που ολοκληρώνουν το M4, η φετινή χρονιά φαίνεται δύσκολη για την Apple.



Και φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε ότι οι μετοχές της Apple άρχισαν να πέφτουν τη στιγμή που ανακοινώθηκε το iPhone 16.



Πηγή: phonearena



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια