Σε hacking επίθεση οφείλεται η έκρηξη των τηλεειδοποιητών της Χεζμπολάχ;

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Σε hacking επίθεση οφείλεται η έκρηξη των τηλεειδοποιητών της Χεζμπολάχ;
https://www.secnews.gr/620001/se-hacking-epithesi-ofeiletai-h-ekrhksh-twn-thleeidopoihtwn-ths-hezbollah/
Sep 18th 2024, 17:11

Εκατοντάδες τηλεειδοποιητές εξερράγησαν την ίδια στιγμή σε όλο τον Λίβανο την Τρίτη, οδηγώντας σε ισχυρισμούς ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να έχει προκαλέσει hacking επίθεση στη Χεζμπολάχ.







Ωστόσο, πρώην αναλυτές πληροφοριών αναφέρουν στο Forbes ότι μια πλήρως απομακρυσμένη hacking επίθεση δεν είναι η πιο πιθανή εξήγηση.



Διαβάστε σχετικά: Εκατοντάδες τηλεειδοποιητές εξερράγησαν σε Λίβανο και Συρία



«Από βίντεο φαίνεται ότι η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρότερη από ό,τι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα κανονικό υπολογιστικό chip», δήλωσε ένας πρώην πράκτορας του IDF, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί ανώνυμος λόγω της προηγούμενης σχέσης του με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.



Ένα πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τον πράκτορα, είναι ότι οι συσκευές αναχαιτίστηκαν πριν από την παράδοση και εξοπλίστηκαν με εκρηκτικά και κακόβουλο λογισμικό που θα τα πυροδοτούσε μόλις λάμβαναν ένα μήνυμα σκανδάλης. Ο Patrick Wardle, ερευνητής κυβερνοασφάλειας και πρώην αναλυτής της NSA, τώρα διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ασφαλείας DoubleYou, επισήμανε ότι δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.



Δείτε κάποια από τα tweets χρηστών:











«Βασικά, πρόκειται για την τοποθέτηση μιας βόμβας σε μια συσκευή και τη σύνδεσή της με μια σκανδάλη που βασίζεται σε λογισμικό»



«Με δεδομένη την φυσική πρόσβαση στα ηλεκτρονικά, είναι απλό να τροποποιήσουμε κρυφά τη συσκευή», πρόσθεσε σε δηλώσεις του στο Forbes. Υπογράμμισε ότι αν κάποιος δεν ανοίξει τις τηλεειδοποιήσεις, «τίποτα δεν θα θεωρηθεί ύποπτο».



Δείτε περισσότερα: Κυβερνοεπιθέσεις στοχεύουν ισραηλινές οντότητες με τα Donut και Sliver frameworks



«Βασικά, η διαδικασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας βόμβας σε μια συσκευή και τη σύνδεσή της με μια σκανδάλη που βασίζεται σε λογισμικό», ανέφερε ο Wardle, αναφερόμενος σε έρευνα του 2014 που είχε διεξάγει με έναν άλλο νεαρό hacker. Αυτή η έρευνα αποκάλυψε ότι οι Nest Dropcams θα μπορούσαν να εκραγούν κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας αναγνώρισης προσώπου, χρησιμοποιώντας εύκολα προσβάσιμο εκρηκτικό υλικό και τσιπ πυροκροτητή. «Ήταν το 2014… οπότε αν δύο παιδιά μπορούσαν να το επιτύχουν αυτό, μπορείτε να φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει μια πραγματική υπηρεσία πληροφοριών».



Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ κατηγορείται για καταστροφική δολιοφθορά ψηφιακών συσκευών. Οι επιθέσεις Stuxnet του 2011, οι οποίες κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής ουρανίου του Ιράν μέσω κακόβουλου λογισμικού, αποδόθηκαν στο Ισραήλ και στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.







Διαβάστε ακόμη: Είστε προγραμματιστής; Προσοχή! Η hacking συμμορία Lazarus χρησιμοποιεί fake coding tests για διανομή malware



Καμία επίσημη αιτία ή εξήγηση δεν έχει δοθεί από καμία πλευρά σχετικά με την επίθεση και τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Ο πρώην αναλυτής της NSA, Έβαν Ντόρνμπους, προειδοποίησε ότι «πριν όλοι μας βιαστούμε να απορρίψουμε τους τηλεειδοποιητές μας», είναι σημαντικό να περιμένουμε τα αποτελέσματα πρόσθετων ερευνών που θα καθορίσουν την ακριβή αιτία.



Πηγή: forbes



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια