Πώς να αποτρέψετε τους hackers από την κλοπή των MFA κωδικών σας;

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Πώς να αποτρέψετε τους hackers από την κλοπή των MFA κωδικών σας;
https://www.secnews.gr/583470/pws-na-apotrepsete-tous-hackers-apo-thn-kloph-twn-mfa-kwdikwn-sas-2/
Aug 31st 2024, 10:00

Οι κωδικοί MFA (Multi-Factor Authentication) λειτουργούν ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας για την προστασία των λογαριασμών σας.







Συγκεκριμένα, απαιτούν από τον χρήστη να παρέχει δύο ή περισσότερα στοιχεία ταυτοποίησης πριν αποκτήσει πρόσβαση σε έναν λογαριασμό ή μια υπηρεσία. Το πρώτο στοιχείο είναι συνήθως κάτι που γνωρίζει, όπως ένας κωδικός πρόσβασης ή ένα PIN. Το δεύτερο στοιχείο είναι κάτι που διαθέτει, όπως ένας κωδικός που αποστέλλεται στο κινητό σας τηλέφωνο ή μια εφαρμογή επαλήθευσης.



Οι MFA κωδικοί μπορούν να σταλούν με διάφορους τρόπους, όπως μέσω SMS, email ή εφαρμογών όπως το Google Authenticator ή το Authy. Αυτοί οι κωδικοί έχουν συνήθως περιορισμένη χρονική διάρκεια και ισχύουν μόνο για λίγα λεπτά.



Δείτε σχετικά: Η νέα phishing υπηρεσία ONNX στοχεύει Microsoft 365 accounts



Ποια είναι τα σημάδια μιας προσπάθειας phishing;



Ένα από τα πρώτα σημάδια μιας προσπάθειας phishing είναι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τα μηνύματα κειμένου που περιέχουν συνδέσμους ή συνημμένα αρχεία από άγνωστους αποστολείς. Συνήθως, αυτά τα μηνύματα προσπαθούν να σας πείσουν ότι κάτι είναι επείγον, με σκοπό να σας παρασύρουν να κάνετε κλικ χωρίς δεύτερη σκέψη.



Οι προσπάθειες phishing συχνά εμφανίζονται ως μηνύματα από αξιόπιστες πηγές, όπως τράπεζες, κυβερνητικούς οργανισμούς ή γνωστές εταιρείες. Ελέγξτε προσεκτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα για ασυνήθιστα ή ύποπτα στοιχεία.



Ένα άλλο σημάδι phishing είναι η παρουσία ορθογραφικών ή γραμματικών λαθών στα μηνύματα. Οι νόμιμες εταιρείες έχουν αυστηρές διαδικασίες ελέγχου ποιότητας, οπότε τα μηνύματά τους είναι συνήθως χωρίς τέτοιου είδους λάθη.



Οι σύνδεσμοι σε μηνύματα phishing συχνά οδηγούν σε ψεύτικες ιστοσελίδες που μιμούνται τις πραγματικές. Πριν κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο, περάστε από πάνω τον δείκτη του ποντικιού (χωρίς να κανετε κλικ!) για να εμφανιστεί η πραγματική διεύθυνση URL και βεβαιωθείτε ότι είναι αυθεντική.



Οι προσπάθειες phishing μπορεί να σας ζητήσουν να δώσετε προσωπικές πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης ή στοιχεία πιστωτικής κάρτας. Οι νόμιμες εταιρείες δεν θα σας ζητήσουν ποτέ τέτοιες πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματος.



Διαβάστε ακόμη: Hackers στοχεύουν παγκόσμιες υποδομές με ransomware επιθέσεις



Ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές για την προστασία των κωδικών MFA;








Ιδανικά χρησιμοποιήστε εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας αντί για SMS. Αυτές οι εφαρμογές είναι πιο ασφαλείς, καθώς οι κωδικοί δεν μπορούν να υποκλαπούν μέσω επιθέσεων SIM swapping.



Ενεργοποιήστε ειδοποιήσεις ασφαλείας για κάθε προσπάθεια σύνδεσης, ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.



Μην αποκαλύπτετε ποτέ τους κωδικούς MFA σε κανέναν, ακόμα και αν φαίνεται να προέρχονται από αξιόπιστη πηγή. Οι οργανισμοί δεν θα ζητήσουν ποτέ τους κωδικούς σας.



Χρησιμοποιήστε μοναδικούς και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό, έτσι ώστε, ακόμα και αν ένας λογαριασμός παραβιαστεί, οι υπόλοιποι να παραμείνουν ασφαλείς.



Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας και τους συνεργάτες σας στις τεχνικές phishing. Η γνώση είναι το πρώτο βήμα για την αποφυγή επιθέσεων.



Ελέγχετε τακτικά τις ρυθμίσεις ασφαλείας των λογαριασμών σας και ενημερώνετε τις πληροφορίες σας όταν είναι απαραίτητο.



Χρησιμοποιήστε hardware tokens για MFA, τα οποία προσφέρουν ανώτερο επίπεδο ασφάλειας σε σύγκριση με τις εφαρμογές και τα SMS.



Επιβεβαιώστε την αυθεντικότητα των ιστοσελίδων πριν εισάγετε τους κωδικούς σας. Οι απατεώνες συχνά δημιουργούν ψεύτικες ιστοσελίδες που μοιάζουν με τις γνήσιες.




Δείτε περισσότερα: WordPress plugins σε κίνδυνο – Χάκερς δημιουργούν ψεύτικους λογαριασμούς διαχειριστή



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια