Hacker παραβίασε τη NASA – Πώς απάντησε η υπηρεσία;

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Hacker παραβίασε τη NASA – Πώς απάντησε η υπηρεσία;
https://www.secnews.gr/622327/hacker-parabiase-nasa-pos-apantise-i-ipiresia/
Sep 30th 2024, 11:20

Ένας hacker ανέφερε στο X ότι παραβίασε τα συστήματα της NASA, για δεύτερη φορά, αποκαλύπτοντας στην υπηρεσία σημαντικά κενά ασφαλείας. Σύμφωνα με την ανάρτησή του, λίγες μέρες μετά έλαβε μια επίσημη επιστολή από την NASA, με την οποία η υπηρεσία έδειχνε την εκτίμησή της και αναγνώριζε τη συμβολή του στον εντοπισμό αδυναμιών και στην προστασία των συστημάτων του οργανισμού.






Η επιστολή υπογράφηκε από τον Mark Witt, Chief Information Officer της NASA. Η διαστημική υπηρεσία αναγνώρισε ότι οι ενέργειες του hacker έπαιξαν ρόλο στη διασφάλιση της "ακεραιότητας και διαθεσιμότητας" της IT υποδομής της.



Η ανάρτηση ανέφερε: "Χάκαρα τη @NASA (ξανά) και τους ανέφερα κάποιες ευπάθειες. Μόλις σήμερα, έλαβα αυτήν την επιστολή εκτίμησης από αυτούς, αφού διόρθωσαν τα κενά!"



Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Οι Κινέζοι hackers Salt Typhoon παραβίασαν παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου



Ο hacker επαινέθηκε από τη Διαστημική Υπηρεσία για τον εντοπισμό και την αναφορά ευπαθειών, σύμφωνα με το Vulnerability Disclosure Policy (VDP) της NASA. Ο hacker αναγνωρίστηκε, επίσης, ως "ανεξάρτητος ερευνητής ασφάλειας".




I Hacked @NASA (again) and reported some vulnerabilities to them. Just today, I received this appreciation letter from them after they patched the loopholes! pic.twitter.com/t4w92culxK— 7h3h4ckv157 (@7h3h4ckv157) September 26, 2024




Η Διαστημική Υπηρεσία είπε ότι ήταν σε θέση να διαφυλάξει την "ακεραιότητα και τη διαθεσιμότητα των πληροφοριών της NASA" λόγω της ευαισθητοποίησης του συγκεκριμένου hacker.



Η ανάρτηση στο X έχει λάβει εκατοντάδες σχόλια. Ένας χρήστης έγραψε: "Συγχαρητήρια! Αυτό είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα για το βιογραφικό — εκτός από το ότι είναι πολύ σημαντικό για να αποτρέψει κάποιον άλλο με τα ίδια μοτίβα σκέψης και τις στρατηγικές εκτέλεσης. Ίσως ο άλλος να μην ήταν white hat hacker!"



Ένας άλλος χρήστης σχολίασε: "Μπράβο στη NASA που επιβραβεύει τους ερευνητές ασφαλείας (αντί να τιμωρεί με νομικές ενέργειες), είναι πραγματικά μόνο προς το συμφέρον τους. Συγχαρητήρια και σε εσάς, καλέ κύριε".



Δείτε επίσης: ΗΠΑ 2024: Παραβιάσεις δεδομένων σε οργανισμούς υγείας επηρέασαν πάνω από 14 εκατ. ασθενείς



Hacker παραβίασε τη NASA – Πώς απάντησε η υπηρεσία;


Αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία της υπεύθυνης αποκάλυψης ευπαθειών ασφαλείας. Είναι ζωτικής σημασίας για τους οργανισμούς να εφαρμόζουν διαδικασίες που ενθαρρύνουν τους hackers να αναφέρουν ζητήματα αντί να τα εκμεταλλεύονται για προσωπικό όφελος.



Τα τελευταία χρόνια, το ethical hacking έχει αναδειχθεί ως επάγγελμα, με άτομα και εταιρείες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση πιθανών τρωτών σημείων στα συστήματα. Αυτό προάγει μια προληπτική προσέγγιση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και βοηθά στην πρόληψη των εισβολών πριν συμβούν.



Δείτε επίσης: Το DOJ κατηγορεί Κινέζο μηχανικό για spear phishing κατά της NASA



Σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο, η καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο συνεχίζεται. Είναι σημαντικό για όλους τους ενδιαφερόμενους να συνεργαστούν και να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για την προστασία προσωπικών πληροφοριών και ζωτικών συστημάτων από πιθανή βλάβη.  Το πρόσφατο hack της NASA χρησιμεύει ως υπενθύμιση αυτής της συνεχιζόμενης μάχης και της ανάγκης για συνεχή επαγρύπνηση για την ασφάλεια του ψηφιακού μας κόσμου.



Πηγή: www.ndtv.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια