Google: Κυκλοφορεί ενημέρωση για τα Pixel με στόχο την εξάλειψη ευπάθειας

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Google: Κυκλοφορεί ενημέρωση για τα Pixel με στόχο την εξάλειψη ευπάθειας
https://www.secnews.gr/616327/google-kykloforei-enhmerwsh-gia-ta-pixel-me-stoxo-thn-eksaleipsh-eupatheias/
Sep 4th 2024, 12:12

Τον περασμένο μήνα, αποκαλύφθηκε ότι ένα ανενεργό λογισμικό που εγκαθίσταται σε όλα τα smartphone Google Pixel παρουσίαζε μια ευπάθεια ασφαλείας για τους χρήστες των συσκευών.







Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει άμεσα το "Showcase.apk", ένα λογισμικό που δημιουργήθηκε πριν από χρόνια για demo συσκευές στα καταστήματα της Verizon και πλέον δεν χρησιμοποιείται.



Διαβάστε περισσότερα: Google Pixel 9 Pro Fold review!



Ωστόσο, σε περίπτωση που εκμεταλλευόταν ποτέ, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας iVerify ανέφερε ότι το συγκεκριμένο λογισμικό θα μπορούσε να καθιστά τα τηλέφωνα «ευάλωτα στους χάκερς» και να τα εκθέτει σε επιθέσεις Man-in-the-Middle, καθώς και σε κινδύνους όπως το injection κακόβουλου κώδικα και η υποκλοπή δεδομένων. Η σοβαρότητα της κατάστασης οδήγησε την Palantir να εφαρμόσει απαγόρευση χρήσης συσκευών Android σε ολόκληρη την εταιρεία.



Τη συγκεκριμένη περίοδο, η Google μας είχε ενημερώσει ότι «δεν είχε παρατηρήσει ενδείξεις ενεργής εκμετάλλευσης». Με την πρόσφατη κυκλοφορία της μηνιαίας ενημέρωσης λογισμικού για τα Pixel, η Google απομακρύνει πλήρως το Showcase.apk. Οι σημειώσεις έκδοσης επιβεβαιώνουν ότι η ενημέρωση του Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει μια επιδιόρθωση για την "κατάργηση του third-party APK προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια ευπάθεια ασφαλείας.



Εκτός από αυτό, η ενημέρωση είναι αρκετά περιορισμένη, με βελτιώσεις στη σταθερότητα και την απόδοση του Wi-Fi για το νέο χαρτοφυλάκιο Pixel 9 της Google.







Δείτε ακόμη: Δύο μεγάλες αναβαθμίσεις έρχονται στο Google Pixel Watch 3!



Αυτό είναι το μόνο άλλο σημαντικό στοιχείο. Τον επόμενο μήνα αναμένονται μεγαλύτερες ενημερώσεις λογισμικού, καθώς η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Android 15 για τις συσκευές της. Η κύρια ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος κυκλοφόρησε σήμερα στο Android Open Source Project (AOSP), αλλά θα χρειαστούν μερικές ακόμη εβδομάδες προτού είναι έτοιμη για τις συσκευές Pixel.



Πηγή: theverge



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια