Google Opinion Rewards: Έφτασε τις 100 εκατ. λήψεις

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Google Opinion Rewards: Έφτασε τις 100 εκατ. λήψεις
https://www.secnews.gr/615914/google-opinion-rewards-eftase-100-ekatommiria-lipseis/
Sep 2nd 2024, 18:08

H εφαρμογή Google Opinion Rewards, που προσφέρει στους χρήστες δωρεάν πίστωση στο Play Store με αντάλλαγμα τη συμμετοχή σε έρευνες, έφτασε τις 100 εκατομμύρια λήψεις στο κατάστημα εφαρμογών της Google. Πριν από τέσσερα χρόνια, η εφαρμογή είχε φτάσει τις 50 εκατομμύρια λήψεις, κάτι που δείχνει μια αργή αλλά σταθερή ανάπτυξη.






Πώς λειτουργεί το Google Opinion Rewards;



Οι χρήστες απαντούν σε έρευνες σχετικά με τις εμπειρίες και τις προτιμήσεις τους και η Google τους ανταμείβει με πιστώσεις Google Play που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά εφαρμογών, παιχνιδιών, ταινιών, βιβλίων, ακόμη και συνδρομών (π.χ. YouTube Music). Ωστόσο, υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει να λάβουν υπόψη όσοι ενδιαφέρονται. Η εφαρμογή απαιτεί πρόσβαση στο ιστορικό τοποθεσίας των χρηστών και μπορεί να κάνει ερωτήσεις σχετικά με μέρη που έχουν επισκεφτεί. Πολλοί είναι εκείνοι που αποφεύγουν την εφαρμογή καθώς τη θεωρούν κίνδυνο για το απόρρητο.



Δείτε επίσης: Google: Νέα σωτήρια λειτουργία για τα Pixel Watch 3



Παρά αυτές τις ανησυχίες, το Google Opinion Rewards είναι πολύ δημοφιλές, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι έχει φτάσει τις 100 εκατομμύρια λήψεις. Οι πιστώσεις που κερδίζουν οι χρήστες μπορούν να συνδυαστούν με αυτές από το πρόγραμμα Play Store Rewards. Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα ελκυστική επειδή οι πιστώσεις δεν περιορίζονται μόνο σε αγορές εφαρμογών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικίλο περιεχόμενο στο Play Store.



Δείτε επίσης: Google HeAR: Ανιχνεύει ασθένειες μέσω ανάλυσης ήχων






Η εφαρμογή θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο δημοφιλής και να έχει περισσότερες λήψεις. Η αργή ανάπτυξη μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Ένας πιθανός λόγος είναι η περιορισμένη διαθεσιμότητά της. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Google Opinion Rewards είναι διαθέσιμο μόνο σε 30 χώρες. Ως αποτέλεσμα, περιορίζεται η πιθανή βάση χρηστών της εφαρμογής. Επιπλέον, οι ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο, που αναφέραμε και παραπάνω, ενδέχεται να τρομάζουν ορισμένους χρήστες, ακόμα κι αν ενδιαφέρονται να κερδίσουν δωρεάν πιστώσεις στο Play Store. Καθώς το απόρρητο γίνεται όλο και πιο σημαντικό ζήτημα, η Google θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες και να βρει τρόπους να εξισορροπήσει τα οφέλη της συλλογής δεδομένων με τις προσδοκίες των χρηστών.



Δείτε επίσης: Η Google αυξάνει τις αμοιβές στο Vulnerability Reward Program (VRP)



Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα εμπόδια, οι 100 εκατομμύρια λήψεις είναι σημαντικό επίτευγμα για το Google Opinion Rewards. Βλέποντας την ανάπτυξη, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η Google θα συνεχίσει να επενδύει στη βελτίωση των δυνατοτήτων της εφαρμογής Opinion Rewards. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την εισαγωγή νέων τύπων ερευνών, την επέκταση της επιλογής των διαθέσιμων ανταμοιβών και τη βελτίωση απορρήτου.



Πηγή: www.phonearena.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια