Google Chrome: Νέο API για γρήγορη μετάφραση περίπλοκου περιεχομένου

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Google Chrome: Νέο API για γρήγορη μετάφραση περίπλοκου περιεχομένου
https://www.secnews.gr/620792/google-chrome-neo-api-grigori-metafrasi-periplokou-periexomenou/
Sep 23rd 2024, 10:59

Το Google Chrome δοκιμάζει ένα νέο API, το οποίο μπορεί να προσφέρει μετάφραση γλώσσας σε πραγματικό χρόνο αξιοποιώντας μηχανική εκμάθηση. Με αυτό το εργαλείο, οι χρήστες θα μπορούν να μεταφράσουν γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά οποιοδήποτε εισαγόμενο κείμενο ή μια ολόκληρη ιστοσελίδα.






Σύμφωνα με το Bleeping Computer, η δυνατότητα αναπτύσσεται από την ενσωματωμένη ομάδα AI του Chrome και στοχεύει στην επέκταση της ενσωματωμένης δυνατότητας μετάφρασης του browser και της δυνατότητας λήψης πρόσθετων μοντέλων γλώσσας.



Δείτε επίσης: Το Chrome αλλάζει σε κβαντική κρυπτογράφηση ML-KEM



Το Chrome και το Edge διαθέτουν ήδη λειτουργίες μετάφρασης. Ωστόσο, πολλές φορές εντοπίζονται προβλήματα στη μετάφραση ιστοσελίδων που έχουν περίπλοκο περιεχόμενο. Για παράδειγμα, το Chrome ενδέχεται να μην μπορεί να μεταφράσει σωστά όλες τις ενότητες ενός διαδραστικού ιστότοπου. Τέτοιοι ιστότοποι μπορεί να έχουν το δικό τους εργαλείο μετάφρασης, αλλά αυτό θα μπορούσε να καταναλώσει πολλούς πόρους και μπορεί να είναι αργό. Με τη νέα δυνατότητα της Google, η διαδικασία θα γίνει πιο γρήγορη από ποτέ. Οι προγραμματιστές θα έχουν πρόσβαση στη δυνατότητα μετάφρασης του Google Chrome, μέσω ενός απλού JavaScript API.



"Για να εκτελέσουν μετάφραση σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ιστότοποι πρέπει, επί του παρόντος, είτε να καλούν cloud API είτε να φέρουν τα δικά τους μοντέλα μετάφρασης και να τα εκτελούν χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως το WebAssembly και το WebGPU", εξηγεί η Google.



"Αυτή η πρόταση εισάγει ένα νέο JavaScript API για την έκθεση των υπαρχουσών γλωσσικών μεταφραστικών ικανοτήτων ενός προγράμματος περιήγησης σε ιστοσελίδες, έτσι ώστε εάν υπάρχουν, να μπορούν να χρησιμεύσουν ως μια απλούστερη και λιγότερο απαιτητική εναλλακτική λύση", εξηγεί η Google.



Η νέα δυνατότητα AI/API θα απλοποιήσει τη διαδικασία χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη μηχανή μετάφρασης του Chrome, για υπάρχον περιεχόμενο ή για εισαγόμενο κείμενο, όπως ένα φόρουμ ή μια υπηρεσία συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο.



Η δυνατότητα της Google θα επιτρέψει τη λήψη ενός μοντέλου μηχανικής εκμάθησης για τη σωστή μετάφραση του κειμένου, εάν το απαιτούμενο μοντέλο μετάφρασης δεν είναι ενσωματωμένο στο πρόγραμμα περιήγησης.



Δείτε επίσης: Η Google αποκαλύπτει νέες δυνατότητες ασφαλείας στο Chrome






Αυτή η καινοτομία στοχεύει να σπάσει τα γλωσσικά εμπόδια στο διαδίκτυο, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πιο απρόσκοπτη πρόσβαση σε περιεχόμενο στη μητρική τους γλώσσα. Με την ενσωμάτωση προηγμένων τεχνικών μηχανικής εκμάθησης, το API μπορεί να κατανοήσει το πλαίσιο, τις ιδιωματικές εκφράσεις και τις αποχρώσεις διαφορετικών γλωσσών για να παρέχει πιο ακριβείς μεταφράσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκτείνουν την παγκόσμια απήχησή τους, τους εκπαιδευτικούς που παρέχουν πολύγλωσσους πόρους και τους χρήστες που αναζητούν πληροφορίες που διαφορετικά θα ήταν απρόσιτες λόγω γλωσσικών περιορισμών.



Επιπλέον, τα μοντέλα μηχανικής εκμάθησης μαθαίνουν συνεχώς και προσαρμόζονται για να βελτιώνουν την ακρίβεια και την απόδοσή τους. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερα δεδομένα τροφοδοτούνται στο σύστημα, οι μεταφράσεις θα συνεχίσουν να γίνονται πιο ακριβείς και φυσικές, καθιστώντας ακόμη πιο εύκολο για τα άτομα να συνδεθούν με άλλους ανεξάρτητα από γλωσσικά εμπόδια.



Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα μπορεί να φέρει στο φως ορισμένα ζητήματα απορρήτου, καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτρέψει σε έναν ιστότοπο να δημιουργεί προφίλ για έναν χρήστη με βάση τις υποστηριζόμενες γλώσσες και το availability status του προγράμματος περιήγησης.



"Το πιο προφανές αναγνωριστικό στην τρέχουσα σχεδίαση API είναι η λίστα των υποστηριζόμενων γλωσσών και ιδιαίτερα η κατάσταση διαθεσιμότητάς τους ("όχι", "άμεσα" ή "μετά τη λήψη")", προειδοποιεί η Google.



Δείτε επίσης: Πώς θα μεταφράσετε κείμενο μέσα σε εικόνες με το Google Translate



"Για παράδειγμα, μέχρι τώρα, ο Firefox υποστηρίζει 9 γλώσσες, οι οποίες μπορούν να ληφθούν η καθεμία ξεχωριστά. Αυτό δίνει 9 bit πληροφοριών αναγνώρισης, τις οποίες μπορούν να συσχετίσουν οι ιστότοποι".



Δεν είναι σαφές πότε θα προστεθεί η νέα δυνατότητα μετάφρασης περίπλοκου κειμένου στον Chrome browser, αλλά η Google διερευνά και συζητά ενεργά την ιδέα με την κοινότητα ανοιχτού κώδικα.



Πηγή: www.bleepingcomputer.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια