Gmail – Έως σήμερα η προθεσμία συμμόρφωσης με τους νέους κανόνες

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Gmail – Έως σήμερα η προθεσμία συμμόρφωσης με τους νέους κανόνες
https://www.secnews.gr/622372/gmail-ews-simera-h-prothesmia-symmorfwshs-me-tous-neous-kanones/
Sep 30th 2024, 12:45

Το Gmail παρουσίασε πρόσφατα μια νέα ενημέρωση που αποσκοπεί στη διασφάλιση της προστασίας της ιδιωτικότητας των χρηστών.







Εκατομμύρια χρήστες του Gmail θα αντιμετωπίσουν νέους κανόνες σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασης τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.



Διαβάστε σχετικά: Κωδικός πρόσβασης για τη νέα εφαρμογή Gmail—Έχετε 4 εβδομάδες προθεσμία



Σύμφωνα με αναφορές, η Google θα σταματήσει την πρόσβαση στα δεδομένα λογαριασμού Gmail από εφαρμογές που θεωρούνται λιγότερο ασφαλείς, όπως και από τρίτες εφαρμογές και συσκευές που βασίζονται αποκλειστικά σε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για τη σύνδεση.



Καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του μήνα, η Google έχει επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ασφάλειας, προσφέροντας κλειδιά πρόσβασης στους χρήστες του Chrome σε Windows, macOS, Linux και Android, καθώς και εισάγοντας μετακβαντική κρυπτογράφηση για την προστασία από επιθέσεις.



Δείτε περισσότερα: Το Gmail εισάγει μπλε "Security Tick" σε iPhone και Android



Όσον αφορά την ενημέρωση κωδικού πρόσβασης στο Gmail, η Google προετοιμάζεται για αυτή τη μετάβαση εδώ και ένα χρόνο. Η εταιρεία απομακρύνεται από την παραδοσιακή μέθοδο σύνδεσης με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο παραβίασης λογαριασμού.







Από εδώ και στο εξής, όλοι οι πελάτες του Google Workspace θα πρέπει να χρησιμοποιούν μια πιο ασφαλή μέθοδο σύνδεσης, γνωστή ως OAuth. Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει όλους τους λογαριασμούς Google Workspace, που σημαίνει ότι υπηρεσίες όπως το CalDAV, το CardDAV, το IMAP, το POP και το Google Sync δεν θα δέχονται πλέον συνδέσεις που βασίζονται σε κωδικούς πρόσβασης.



Διαβάστε επίσης: Gmail Q&A: Συνομιλήστε με το Gemini σχετικά με τα email σας!



Πηγή: jang



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια