Το Gmail εισάγει νέα μπλε “Security Tick” σε iPhone και Android

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Το Gmail εισάγει νέα μπλε "Security Tick" σε iPhone και Android
https://www.secnews.gr/621524/to-gmail-eosagei-nea-mple-security-tick-se-iphone-kai-android/
Sep 25th 2024, 14:24

Το να γνωρίζετε από ποιον πραγματικά προέρχεται το email σας είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν καθημερινά δισεκατομμύρια παραλήπτες.







Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συχνά εκμεταλλεύονται την πλαστοπροσωπία επωνυμιών στο πλαίσιο εκστρατειών phishing, προκειμένου να εξαπατήσουν τα θύματά τους και να κλέψουν δεδομένα και χρήματα.



Δείτε περισσότερα: Infostealer παρακάμπτει τις νέες άμυνες κλοπής cookie του Chrome



Αυτός είναι ο λόγος που η Google ανακοίνωσε την εισαγωγή μπλε σημάτων ελέγχου επαλήθευσης ταυτότητας για τους χρήστες του Gmail σε πλατφόρμες iOS και Android, προκειμένου να συμβάλει στην καταπολέμηση του προβλήματος της κοινωνικής μηχανικής.



Δείκτες Επωνυμίας για την Αναγνώριση Μηνυμάτων στο Gmail σε iPhone και Android



Η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά την εισαγωγή των επίσημων δεικτών επωνυμίας, γνωστών ως BIMI, για την αναγνώριση μηνυμάτων στους χρήστες του Gmail τον Ιούλιο του 2021. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στη βελτίωση της αναγνώρισης των αποστολέων στο ευρύτερο οικοσύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα λογότυπα επωνυμίας που προβάλλονται έχουν υιοθετήσει την αισθητική του μπλε τικ, η οποία έγινε δημοφιλής μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το X (πρώην Twitter), τον Μάιο του 2023.



Η Google προχωρά ένα βήμα παραπέρα, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή της να διευκολύνει περισσότερους χρήστες να επαληθεύουν την ταυτότητά τους όταν στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε χρήστες του Gmail. Σε ανακοίνωσή της στις 24 Σεπτεμβρίου, η Google ανέφερε ότι οι δείκτες πιστοποίησης BIMI θα εμφανίζονται στις εφαρμογές Gmail για Android και iOS, για αποστολείς που έχουν υιοθετήσει επιτυχώς την πιστοποίηση με καταχωρισμένο εμπορικό σήμα. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να εφαρμοστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την Google να επισημαίνει ότι «το Apple Mail και άλλες εφαρμογές αλληλογραφίας δεν υποστηρίζονται».



Διαβάστε επίσης: Το WordPress θα απαιτεί 2FA από τους προγραμματιστές plugin



Ταυτόχρονα, η Google ανακοίνωσε την υποστήριξη ενός νέου τύπου πιστοποιητικού BIMI, που εκδίδεται από αρχές πιστοποίησης ασφαλείας, γνωστά ως πιστοποιητικά κοινού σήματος. Αυτό επιτρέπει σε ένα ευρύτερο φάσμα αποστολέων να χρησιμοποιούν το BIMI, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν διαθέτουν κατατεθέν εμπορικό σήμα, το οποίο είναι απαραίτητο για την έκδοση πιστοποιητικού επαληθευμένου σήματος.



Η Google υπογράμμισε τη σημασία αυτών των δύο κινήσεων, εξηγώντας πώς οι επαληθευμένα σημάδια ελέγχου προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο Gmail. Αυτή η ισχυρή διαδικασία ελέγχου ταυτότητας βοηθά τους χρήστες να αναγνωρίζουν και να αποκλείουν περισσότερα ανεπιθύμητα μηνύματα, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στους νόμιμους αποστολείς να προβάλλουν τις επωνυμίες τους και την εμπιστοσύνη που έχουν κερδίσει από το κοινό. «Αυτό ενισχύει την εμπιστοσύνη στις πηγές email και προσφέρει στους αναγνώστες μια πλούσια εμπειρία», δήλωσε η Google, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός καλύτερου οικοσυστήματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για όλους.







Είναι μια καλή εβδομάδα για την ασφάλεια του Gmail



Αυτή η ανακοίνωση έρχεται την ίδια εβδομάδα που η Google επιβεβαίωσε την επικείμενη κυκλοφορία του νέου συμβούλου ασφαλείας για τους χρήστες του Gmail, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.



Δείτε ακόμη: Πώς να κρυπτογραφήσετε τα email σας;



Απευθυνόμενος αποκλειστικά στους πελάτες επί πληρωμή του Google Workspace, ο νέος σύμβουλος ασφαλείας έχει ως στόχο να προσφέρει ασφάλεια σε εταιρείας σε οργανισμούς κάθε μεγέθους. Παρέχει εξατομικευμένες πληροφορίες που ενισχύουν την άμυνα απέναντι στις εξελισσόμενες απειλές, συμπεριλαμβάνοντας πρακτικές οδηγίες για τους διαχειριστές.



Πηγή: forbes



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια