Ο FDA εγκρίνει το πρώτο λογισμικό ακουστικών βαρηκοΐας για τα AirPods Pro

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Ο FDA εγκρίνει το πρώτο λογισμικό ακουστικών βαρηκοΐας για τα AirPods Pro
https://www.secnews.gr/618673/fda-exousiodotei-proto-logismiko-akoustikon-varikoias-airpods-pro/
Sep 13th 2024, 19:21

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, ενέκρινε την Πέμπτη το πρώτο λογισμικό ακουστικών βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή, που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί με συμβατές εκδόσεις των ακουστικών AirPods Pro της Apple.









Δείτε επίσης: Ποιές λειτουργίες καθιστούν ξεχωριστά τα AirPods Pro 2;



Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Apple είπε ότι το AirPods Pro 2 της θα μπορούσε τώρα να «μετατραπεί» σε εξατομικευμένο ακουστικό βαρηκοΐας μέσω μιας επερχόμενης ενημέρωσης λογισμικού που θα ενίσχυε συγκεκριμένους ήχους σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων ομιλίας ή στοιχείων στο περιβάλλον του χρήστη.






Νέες λειτουργίες υγείας της ακοής θα είναι διαθέσιμες αυτό το φθινόπωρο για χρήστες AirPods Pro 2 σε περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές, δήλωσε η Apple.



Μόλις εγκατασταθεί και προσαρμοστεί στις ανάγκες ακοής του χρήστη, το λογισμικό επιτρέπει στα AirPods Pro να χρησιμεύουν ως ακουστικό βαρηκοΐας OTC, το οποίο προορίζεται να ενισχύσει τους ήχους για άτομα 18 ετών ή μεγαλύτερα με ήπια έως μέτρια βαρηκοΐα, είπε ο FDA.



Δείτε ακόμα: Νέα beta λειτουργία AirPods Pro βελτιστοποιεί την ακύρωση θορύβου



«Η απώλεια ακοής είναι ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας που επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς», δήλωσε η Michelle Tarver, αναπληρώτρια διευθύντρια του Κέντρου Συσκευών και Ακτινολογικής Υγείας του FDA.



Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες αναφέρουν κάποιο βαθμό απώλειας ακοής, η οποία μπορεί να προκληθεί από τη γήρανση, την έκθεση σε δυνατούς θορύβους, ορισμένες ιατρικές καταστάσεις και άλλους παράγοντες.






Η εξουσιοδότηση ενός λογισμικού ακουστικών βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή, προάγει τη διαθεσιμότητα, την προσβασιμότητα και την αποδοχή της υποστήριξης ακοής, πρόσθεσε η Tarver.



Το 2022, η ρυθμιστική αρχή υγείας ενέκρινε την πώληση ακουστικών βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή που επέτρεπαν σε ενήλικες με ήπια έως μέτρια βαρηκοΐα να έχουν πρόσβαση σε ακουστικά βαρηκοΐας απευθείας από καταστήματα ή διαδικτυακούς λιανοπωλητές χωρίς να απαιτείται ιατρική εξέταση, συνταγή ή επίσκεψη σε ειδικό.



Δείτε επίσης: Πώς να καθαρίσετε σωστά τα AirPods;



Η λειτουργία Hearing Aid της Apple, η οποία εγκρίθηκε την Πέμπτη, είναι μια ιατρική εφαρμογή μόνο για φορητές συσκευές που θα ρυθμίζεται χρησιμοποιώντας μια συσκευή iOS όπως ένα iPhone, ενώ για την προσαρμογή των ακουστικών στα επίπεδα ακοής του χρήστη, θα έχει πρόσβαση στο iOS HealthKit.



Πηγή: reuters



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια