Επίδοξος δολοφόνος συνελήφθη μέσω cybersecurity site

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Επίδοξος δολοφόνος συνελήφθη μέσω cybersecurity site
https://www.secnews.gr/622205/epidoksos-dolofonos-synelhfthi-mesw-cybersecurity-site/
Sep 27th 2024, 15:30

Ένας 23χρονος άντρας, ο Josiah Ernesto Garcia, επιχείρησε να γίνει μισθωτός δολοφόνος μέσω του ιστότοπου «rentahitman.com».







Αφού βρήκε το site, υπέβαλε αίτηση εκφράζοντας το ενδιαφέρον του να εργαστεί ως δολοφόνος, υποστηρίζοντας ότι είχε στρατιωτική εμπειρία.



Διαβάστε επίσης: Cloudflare: Προειδοποιεί για συμμορία hacking που στοχεύει την Ασία



Σε κάποια στιγμή της ζωής μας, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με οικονομικές δυσκολίες που μας αναγκάζουν να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους για να εξασφαλίσουμε τροφή για τις οικογένειές μας. Όμως, θα σκεφτόσασταν ποτέ να σκοτώσετε κάποιον για μερικές χιλιάδες δολάρια;



Ο επίδοξος δολοφόνος ανέφερε στον διαχειριστή της πλατφόρμας «rent a hitman» ότι επιθυμούσε να εργαστεί το συντομότερο δυνατό. Ο Josiah Ernesto Garcia, 23 ετών, από το Τολέδο του Οχάιο, αναζητούσε ευκαιρίες ως μισθοφόρος όταν ανακάλυψε έναν ιστότοπο που φαινόταν να προσφέρει λύση στα οικονομικά του προβλήματα. Το cybersecurity site «rentahitman.com» είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για μια αποτυχημένη start-up στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο, τα επόμενα δέκα χρόνια άρχισε να δέχεται αιτήματα για υπηρεσίες δολοφονίας.



Ο διαχειριστής του cybersecurity site «rent a hitman» εκμεταλλεύτηκε αυτά τα αιτήματα, μετατρέποντας την πλατφόρμα σε μια παρωδία δολοφονίας, συνοδευόμενη από ψεύτικες κριτικές. Υπήρχε ακόμη και ειδικό τμήμα για αιτήματα υπηρεσιών και φόρμα υποβολής αίτησης για δολοφόνους.



Δείτε ακόμη: Κακόβουλες διαφημίσεις για το League of Legends διαδίδουν info-stealer malware



Ο Garcia υπέβαλε άμεσα αίτηση για να γίνει επαγγελματίας δολοφόνος, ισχυριζόμενος ότι είχε «στρατιωτική εμπειρία και εξειδίκευση στα τουφέκια». Στη συνέχεια, έστειλε έγγραφα που επιβεβαίωναν την ταυτότητά του και ένα βιογραφικό που δήλωνε ότι ήταν ειδικός σκοπευτής. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπηρετούσε στην Εθνοφρουρά της Αεροπορίας από τον Ιούλιο του 2021.



Ο Garcia ήταν έτοιμος να προχωρήσει όταν συναντήθηκε με έναν υποτιθέμενο πελάτη, ο οποίος συμφώνησε σε έναν στόχο και κατέβαλε προκαταβολή 2.500 $. Ο πελάτης παρέδωσε στον Garcia ένα πακέτο πληροφοριών για το θύμα, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και άλλων στοιχείων σχετικά με το άτομο που ήθελε να «αντιμετωπίσει». Χωρίς να το γνωρίζει ο Garcia, ο «πελάτης» του ήταν στην πραγματικότητα πράκτορας του FBI, ο οποίος του παρείχε ψευδείς πληροφορίες.







Διαβάστε ακόμη: Χάκερς στοχεύουν την FEC, προκαλώντας προεκλογικό «Threat Hunt»



Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στους όρους της συμφωνίας, αλλά ο Garcia είχε μια τελευταία ερώτηση: αν χρειαζόταν να παρέχει φωτογραφικά στοιχεία του θανόντος. Εκείνη τη στιγμή, συνελήφθη αμέσως και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου ανακαλύφθηκε ένα τουφέκι. Ο Garciaθα δικαστεί τον επόμενο χρόνο και αντιμετωπίζει ποινή έως και 10 χρόνια σε ομοσπονδιακή φυλακή.



Πηγή: cybernews



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια