Οι ΗΠΑ προτείνουν απαγόρευση της τεχνολογίας connected vehicle από Κίνα και Ρωσία

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Οι ΗΠΑ προτείνουν απαγόρευση της τεχνολογίας connected vehicle από Κίνα και Ρωσία
https://www.secnews.gr/621088/ipa-proteinoun-apagorefsi-texnologias-connected-vehicle-apo-kina-rosia/
Sep 24th 2024, 11:19

Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε νέα προτεινόμενα μέτρα απαγόρευσης, για την υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών από πιθανές απειλές που συνδέονται με την τεχνολογία connected vehicle που προέρχεται από την Κίνα και τη Ρωσία.



Δείτε επίσης: Νέες AI κάμερες θα χρησιμοποιηθούν για περιορισμό των ατυχημάτων






Μόλις οριστικοποιηθεί, ένας νέος προτεινόμενος κανόνας από το Υπουργείο Εμπορίου θα απαγορεύει την εισαγωγή ή την πώληση οχημάτων connected vehicle και συναφών εξαρτημάτων που έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί ή κατασκευαστεί από οντότητες με κινεζική ή ρωσική σχέση.



Στοχεύει σε «συστήματα συνδεσιμότητας οχημάτων» (VCS), όπως Bluetooth, δορυφορικές μονάδες, κινητή τηλεφωνία και μονάδες Wi-Fi, και «συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης» (ADS), που επιτρέπουν στα οχήματα να λειτουργούν αυτόνομα.



Το Υπουργείο Εμπορίου διαπίστωσε ότι αυτές οι τεχνολογίες ενέχουν σημαντικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής κακής χρήσης για επιτήρηση, δολιοφθορά και διακοπής ζωτικής σημασίας υποδομής.



Μετά από μια διαδικασία δημόσιας ανάδρασης που ξεκίνησε τον Μάρτιο, ο νέος κανόνας θα απαγορεύει τις εισαγωγές λογισμικού VCS και ADS για τα μοντέλα έτους 2027 και τις εισαγωγές υλικού για το έτος 2030. Ενδέχεται να παραχωρηθούν εξαιρέσεις για παραγωγούς μικρής κλίμακας, για τον περιορισμό της διαταραχής του κλάδου.



Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο Λευκός Οίκος τόνισε τη σημασία της απαγόρευσης, μιλώντας για τους αυξανόμενους κινδύνους ασφαλείας που συνδέονται με την τεχνολογία connected vehicle, η οποία μπορεί να συλλέγει ευαίσθητα δεδομένα οδηγών, να παρακολουθεί τις τοποθεσίες των οδηγών και να συλλέγει κρίσιμες πληροφορίες υποδομής.



Δείτε ακόμα: Το AI chatbot της Chevrolet εξαπατήθηκε από χάκερ και πούλησε αυτοκίνητο 1 $



Η κυβέρνηση Biden είπε ότι χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες για να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.







Ο νέος προτεινόμενος κανόνας βασίζεται σε μια πρωτοβουλία που εισήγαγε ο Πρόεδρος Biden τον Φεβρουάριο για την αντιμετώπιση των κινδύνων εθνικής ασφάλειας που συνδέονται με τις ξένες τεχνολογίες connected vehicles από την Κίνα, που «θα μπορούσαν να είναι απομακρυσμένα προσβάσιμα ή να απενεργοποιηθούν».



Η σημερινή δράση ακολουθεί τις προηγούμενες προσπάθειες για την προστασία της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ. Τον Μάιο, ο Πρόεδρος Biden αύξησε τους δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα από 25% σε 100% και ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού συνέδεσε πίστωση φόρου 7.500 δολαρίων για τα ηλεκτρικά οχήματα με κατασκευή στις ΗΠΑ ή τη Βόρεια Αμερική.



"Τα αυτοκίνητα σήμερα διαθέτουν κάμερες, μικρόφωνα, εντοπισμό GPS και άλλες τεχνολογίες συνδεδεμένες στο διαδίκτυο. Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να καταλάβουμε πώς ένας ξένος αντίπαλος με πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τόσο την εθνική μας ασφάλεια όσο και το απόρρητο των πολιτών των ΗΠΑ", δήλωσε η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Gina Raimondo.



Δείτε επίσης: Ερευνητές χάκαραν φορτιστές EV και εκτέλεσαν αυθαίρετο κώδικα



Η τεχνολογία connected vehicle, που αντιμετοπίζει πιθανότητα απαγόρευσης στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στην αυτοκινητοβιομηχανία, ενσωματώνοντας ψηφιακά δίκτυα στα οχήματα, για τη βελτίωση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της οδηγικής εμπειρίας. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στα οχήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους και με την υποδομή, παρέχοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που μπορούν να βελτιώσουν τη ροή της κυκλοφορίας, να μειώσουν τα ατυχήματα και να βελτιστοποιήσουν την πλοήγηση. Λειτουργίες όπως η επικοινωνία V2V, επιτρέπουν πιο έξυπνες και πιο ενημερωμένες αποφάσεις στο δρόμο. Καθώς αυτή η τεχνολογία προχωρά, υπόσχεται να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων και στο μέλλον της αστικής μετακίνησης, καθιστώντας τις μεταφορές ασφαλέστερες και βιώσιμες.



Πηγή: bleepingcomputer



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια