Η κυβερνοεπίθεση στην πόλη Columbus ερευνάται από τις ομοσπονδιακές αρχές

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Η κυβερνοεπίθεση στην πόλη Columbus ερευνάται από τις ομοσπονδιακές αρχές
https://www.secnews.gr/618087/kivernoepithesi-poli-columbus-erevnatai-apo-omospondiakes-arxes/
Sep 11th 2024, 13:51

Σε απάντηση στη μαζική κυβερνοεπίθεση που έπληξε την πόλη του Columbus τον Ιούλιο του 2024, το Δημοτικό Συμβούλιο εντείνει την εστίασή του στις συνεχιζόμενες συνέπειές της. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Columbus τόνισε ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα. Η κυβερνοεπίθεση έχει προσελκύσει σημαντικά την προσοχή του FBI αλλά και της Εσωτερικής Ασφάλειας.



Δείτε επίσης: Το κατάστημα εμπορευμάτων της Cisco έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης






Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Nicholas Bankston, εξέχον μέλος και πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών και διακυβέρνησης, τόνισε τη σημασία της δημόσιας επαγρύπνησης. «Θέλουμε να είμαστε πολύ, πολύ σαφείς. Είναι πολύ απλό. Προστατέψτε τον εαυτό σας. Μείνετε ενημερωμένοι και να ξέρετε ότι είμαστε αφοσιωμένοι στη διασφάλιση των συμφερόντων σας και των συμφερόντων κάθε κατοίκου και κάθε υπαλλήλου», δήλωσε ο Bankston.



Παρά τη συνεχιζόμενη ομοσπονδιακή έρευνα, διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι η κυβερνοεπίθεση στην πόλη του Columbus παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για το συμβούλιο. Ο Bankston αναγνώρισε ότι ενώ τα χέρια του Συμβουλίου είναι δεμένα λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας, η κυβερνοασφάλεια θα αποτελεί σταθερό θέμα στις μελλοντικές συνεδριάσεις. «Το Συμβούλιο έχει μια μακροχρόνια πρακτική να απέχει από το να σχολιάζει έρευνες για να διατηρήσει την ακεραιότητά τους. Αλλά και πάλι, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνουμε πληροφορίες που είναι ακριβείς και επαληθεύσιμες από τη διοίκηση και τους εμπλεκόμενους», πρόσθεσε.



Το Τμήμα Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον διευθυντή Sam Orth, μίλησε επίσης στο κοινό κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Ο Orth τόνισε την ταχέως εξελισσόμενη φύση της κατάστασης. Αποκάλυψε ότι τα προσωπικά δεδομένα είχαν παραβιαστεί και αναρτηθεί στο Dark Web, με αποτέλεσμα να ληφθούν άμεσες ενέργειες για την υποστήριξη των επηρεαζόμενων ατόμων. "Μόλις επιβεβαιώσαμε ότι τα προσωπικά δεδομένα είχαν κλαπεί και αναρτηθεί στο dark web, λάβαμε άμεσα μέτρα για να προσφέρουμε υποστήριξη στα άτομα που εντοπίσαμε ότι πιθανόν να επηρεάστηκαν", εξήγησε ο Orth.



Δείτε επίσης: Η σχολική περιφέρεια Highline ακύρωσε μαθήματα λόγω κυβερνοεπίθεσης






Παρά την ιστορία του Columbus City να αντιμετωπίζει απειλές στον κυβερνοχώρο – έχοντας αποτρέψει περισσότερες από 200.000 επιθέσεις μόνο το προηγούμενο έτος – η κλίμακα αυτής της κυβερνοεπίθεσης ήταν άνευ προηγουμένου. Η πόλη εργάζεται ακούραστα για να βελτιώσει τα συστήματα ασφαλείας της και να προστατεύσει τα δεδομένα της από μελλοντικές παραβιάσεις.



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Columbus συνέστησε στους κατοίκους να λάβουν προληπτικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών τους στοιχείων. Συνιστούν την εγγραφή στη δωρεάν υπηρεσία παρακολούθησης πιστώσεων που παρέχεται από την πόλη και την αποφυγή ύποπτων συνδέσμων στα email. Επιπλέον, το Υπουργείο Τεχνολογίας προτείνει και την εγγραφή παιδιών σε υπηρεσίες παρακολούθησης πιστώσεων, καθώς οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε έχει αριθμό κοινωνικής ασφάλισης. Οι κάτοικοι που λαμβάνουν ασυνήθιστα email ή μηνύματα ενθαρρύνονται να τα αναφέρουν στέλνοντας στιγμιότυπα οθόνης στο abuse@columbus.gov.



Δείτε επίσης: Η Transport for London αντιμετωπίζει διακοπές λόγω της κυβερνοεπίθεσης



Η κυβερνοεπίθεση, όπως αυτή στην πόλη του Columbus, αναφέρεται σε οποιαδήποτε απόπειρα απόκτησης μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε ένα σύστημα υπολογιστή ή ένα δίκτυο με σκοπό την πρόκληση βλάβης, την κλοπή δεδομένων ή τη διακοπή λειτουργίας. Αυτές οι επιθέσεις μπορούν να λάβουν διάφορες μορφές, όπως απάτες ηλεκτρονικού phishing, μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό, ransomware και επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DoS). Καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει, το ίδιο συμβαίνει και με τις τακτικές που εφαρμόζουν οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για τους οργανισμούς να ενισχύσουν τα μέτρα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Οι αποτελεσματικές στρατηγικές περιλαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις λογισμικού, εκπαίδευση εργαζομένων σχετικά με την ασφάλεια και την εφαρμογή ισχυρών τειχών προστασίας και πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης. Οι επιπτώσεις μιας επιτυχημένης κυβερνοεπίθεσης μπορεί να είναι καταστροφικές, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επαγρύπνησης στην ψηφιακή εποχή.



Πηγή: thecyberexpress



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια