«Υπ’ ατμόν» πολλοί (και γνωστοί) στο Ραδιομέγαρο

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

«Υπ' ατμόν» πολλοί (και γνωστοί) στο Ραδιομέγαρο
https://www.zoornalistas.com/2024/09/blog-post_29.html
Sep 13th 2024, 13:45


Υπάρχει ένας κόσμος στο Ραδιομέγαρο -όχι από το τακτικό προσωπικό- ο οποίος βρίσκεται… υπ' ατμόν, εξαιτίας των αλλαγών στην κορυφή της ΕΡΤικής πυραμίδας, αναφέρουν στο topontiki.gr άνθρωποι στο ευρύτερο περιβάλλον της κρατικής ραδιοτηλεόρασης που «έχουν δει τα μάτια τους».

Σε αυτό το πολυπληθές σύνολο -«ανεξακρίβωτο ως προς τον αριθμό του-, που «ανέβηκε» στην ΕΡΤ κι έπιασε δουλειά, ιδίως από το 2022 και έπειτα, υπάρχουν ουκ ολίγοι οι οποίοι αποτελούν επιλογές της διοίκησης της προερχόμενοι από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, αναφέρουν γνώστες της ΕΡΤικης ανθρωπογεωγραφίας στο topontiki.gr.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει ο Παύλος Μαρινάκης, αλλά η αλλαγή προέδρου και σύνθεσης του ΔΣ της εταιρείας, ως ένα βαθμό, θα προκαλέσει αναδιάταξη του ΕΡΤικού πλαισίου. Γνωστόν είναι σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος κατευθύνεται στο Ραδιομέγαρο με «μάνιουαλ». Με σαφείς οδηγίες.

Με δεδομένη την αλλαγή κλίματος στην ΕΡΤ η τάση ανάπτυξης φυγόκεντρων δυνάμεων η οποία άρχισε να παρατηρείται ήδη από το σχετικά πρόσφατο προηγούμενο διάστημα. Έχουν ήδη αρχίσει να αποχωρούν ένας- ένας (και μια- μια) δημοσιογράφοι οι οποίοι είχαν «ανέβει» με μεταγραφή στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αρκετοί από τους οποίους προηγουμένως ήταν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μέσα Αυγούστου ο Πάνος Βόγλης άφησε την ΕΡΤ για την εκπομπή «Monobala» στον ΣΚΑΪ από τον οποίο είχε μετακινηθεί κάνοντας δύο χρόνια «θητεία» στο Open πριν τον επιλέξει η κρατική τηλεόραση.

Την Σαββατοκυριακάτικη εκπομπή «Δυο στις 10» τα προηγούμενα δύο χρόνια συμπαρουσίαζε με τη Ζωή Κρονάκη ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου, «παιδί» του ΣΚΑΪ. Ο δημοσιογράφος- παρουσιαστής, με τη λήξη της περσινής σεζόν- βλέποντας πως πάει να διαμορφωθεί η «επόμενη μέρα» στο Ραδιομέγαρο- ενημέρωσε ότι δεν θα συνέχιζε στην ΕΡΤ και πως τον ενδιέφερε η ενημέρωση. Προς το τέλος του καλοκαιριού έγινε γνωστό από τον όμιλο ΣΚΑΪ ότι ο Γιαγτζόγλου θα κάνει καθημερινή βραδινή εκπομπή στον ραδιοσταθμό του.

Στην δημοσιογραφική πιάτσα κυκλοφορεί η φήμη- που πάντως δεν διαψεύδεται προς το παρόν- ότι θα βρεθεί πλάι στην Ευλαμπία Ρέβη στη νέα τηλεοπτική «επένδυση» του καναλιού του Φαλήρου, ειδησεογραφικού- ενημερωτικού χαρακτήρα.

Μόλις ένα 24ώρο από την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην ΕΡΤ του απερχόμενου προέδρου της, Κωνσταντίνου Ζούλα, ο οποίος, όπως έχει γίνει γνωστό στη δημοσιογραφική πιάτσα, αναμένεται να αναλάβει κεντρικό ρόλο και διοικητικά καθήκοντα οσονούπω στον ΣΚΑΪ, εξαπλώθηκε η φήμη ότι δημοσιογράφος, επίσης «παιδί» του ΣΚΑΪ και μάλιστα αναγνωρίσιμο, που τώρα εργάζεται στην ΕΡΤ ετοιμάζεται να επιστρέψει στο κανάλι του Φαλήρου για να ενισχύσει την νέα ειδησεογραφική καθημερινή πρόταση του σταθμού.

Τηλεοπτικοί κύκλοι πέριξ του Ραδιομεγάρου απορρίπτουν το ενδεχόμενο της σύμπτωσης στην σειρά «μετακινήσεων» από την ΕΡΤ προς τον ΣΚΑΪ επικαλούμενοι την λαϊκή ρήση «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση».

«Θα αλλάξουν πολλά από το τέλος του χρόνου και στις αρχές του 2025» λένε και σημειώνουν ότι «παρατηρώντας πως κινείται η κυβέρνηση μπορεί να καταλάβει κάποιος πως θα διαμορφωθεί η ανθρωπογεωγραφία της ΕΡΤ το επόμενο διάστημα».



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια