Προ εκπλήξεων...

Nonews-NEWS.com



Προ εκπλήξεων...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_935.html
Sep 16th 2024, 19:14



Τα τελευταία γεγονότα στον χώρο της αντιπολίτευσης δεν είναι ό,τι καλύτερο για το πολιτικό μας προσωπικό. Μιλώ για το προσωπικό και όχι για το σύστημα. Εχουμε συνηθίσει, βλέπετε, όλες μας τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειες να τις φορτώνουμε στο «σύστημα»... Λες κι αυτό είναι φορεμένο από αόρατες δυνάμεις που το έχουν σκοπό να μας ταλαιπωρήσουν! Η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι απογοητευτική. Μένω στη λέξη αυτή, διότι η γοητεία είναι ένα σημαντικό στοιχείο στην άσκηση της πολιτικής. Οχι απαραιτήτως η προσωπική γοητεία, αλλά του συνόλου ενός θεσμού σημαντικού όπως είναι τα κόμματα.
Η Αριστερά πάντα γοήτευε με τις θέσεις της, τη ριζοσπαστική της προοπτική και γενικότερα με τους ορίζοντες που άνοιγε σε νέους και παλαιότερους. Ακόμα και σε ανθρώπους που δεν την προτιμούσαν με την ψήφο τους.
Πού προσβλέπουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στα του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή τη συμπεριφορά; Τι μέλλον μπορούν να εγγυηθούν στους συμπατριώτες όταν δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους; Θα περίμενε κανείς από πρόσωπα που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως αγώνα ευγενή και ακριβό, με στόχο τον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του, να γίνουν παραδείγματα με τον λόγο τους και τη συμπεριφορά τους. Η αποσύνθεση ενός κόμματος που πριν από λίγα χρόνια αντιπολιτεύτηκε ισχυρά και κυβέρνησε σε χρόνους ζοφερούς, είναι καταστροφική για όλους μας! Ας μην πιστέψουμε ότι είναι δύσκολο να επεκταθεί το πρόβλημα και σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς!
Κατα τη γνώμη μου, το ζήτημα δεν είναι «ποιος θα αντιπαρατεθεί στη Νέα Δημοκρατία», αλλά ποιος θα τα βάλει με την επιπολαιότητα και τη μεγαλομανία που καραδοκούν να πρωταγωνιστήσουν. Φυσικά, τις ευθύνες τους έχουν και οι ψηφοφόροι, διότι η ελαφρότητα στη σκέψη μάς συντροφεύει πεισματικά. Σε καιρούς περίεργους για όλο τον δυτικό κόσμο και με φαντάσματα του παρελθόντος να επανέρχονται δυναμικά, δεν υπάρχει περιθώριο για πολιτικές ανοησίες και επιπολαιότητες. Δεν είναι καθόλου απίθανο να βρεθούμε μπροστά σε εκπλήξεις στο μέλλον, διότι η εκμετάλλευση του πολιτεύματος είναι ό,τι χειρότερο. Και η δημοκρατία είναι ό,τι καλύτερο διαθέτουμε. Καιρός να συνέλθουμε. Και πολιτικοί και πολίτες.
ΥΓ.: Το να καταναλώνουμε σαν τηλεοπτικό θέαμα τα προβλήματα της αντιπολίτευσης είναι επίσης δείγμα παρακμής.
Γιάννης Μπέζος
efsyn.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια