Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους στρατιωτικούς δορυφόρους

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους στρατιωτικούς δορυφόρους
https://www.secnews.gr/619462/i-kyveroasfaleia-apotelei-koryfaia-proteraiothta-gia-tous-stratiwtikous-doryforous/
Sep 17th 2024, 13:00

Οι στρατιωτικοί δορυφόροι των ΗΠΑ, που αποκτήθηκαν από την Υπηρεσία Διαστημικής Ανάπτυξης για τον αστερισμό σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, υποβάλλονται σε αυστηρές αξιολογήσεις σχετικά με την κυβερνοασφάλεια πριν από την εκτόξευσή τους.







Η SDA τονίζει τη σημασία της μείωσης των τρωτών σημείων πριν από την ανάπτυξη.



Μιλώντας στο Συνέδριο Air, Space & Cyber, ο Tournear ανέφερε ότι οι απαιτήσεις κυβερνοασφάλειας είναι ενσωματωμένες στα συμβόλαια των κατασκευαστών δορυφόρων. «Από την πρώτη μέρα έχουμε πολλές απαιτήσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας ενσωματωμένες στα συμβόλαιά μας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτή η προσέγγιση γίνεται πρότυπο για άλλους οργανισμούς της Διαστημικής Δύναμης.



Δείτε ακόμη: Οι στρατιωτικές διαφημίσεις στο Tinder προκαλούν ανησυχία



Το Tranche 1 της Proliferated Warfighter Space Architecture, που περιλαμβάνει έως και 160 δορυφόρους, προγραμματίζεται για εκτόξευση τα επόμενα δύο χρόνια. Στο πλαίσιο της αξιολόγησής τους, η SDA θα υποβάλει τα επίγεια συστήματα των δορυφόρων σε «white hat hacking» για να εξετάσει πιθανές αδυναμίες.



Τα πρωτόκολλα κυβερνοασφάλειας της SDA ευθυγραμμίζονται με τις συνολικές προσπάθειες του Πενταγώνου για την προστασία των διαστημικών πόρων, οι οποίοι γίνονται όλο και πιο αναγκαίοι για τις επικοινωνίες, την πλοήγηση και την άμυνα. Καθώς τα διαστημικά συστήματα γίνονται ζωτικής σημασίας για την εθνική υποδομή, αναδεικνύονται επίσης ως κύριοι στόχοι για κυβερνοεπιθέσεις, τόσο από κρατικούς όσο και από μη κρατικούς φορείς, προειδοποιούν οι ειδικοί.



Διαβάστε περισσότερα: ESA: Ο δορυφόρος Salsa θα εκραγεί πάνω από τη Γη



Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν ένα πιθανό όπλο



Ο Chris Weggeman, πρώην υποστράτηγος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και επικεφαλής της κυβερνητικής πρακτικής της Deloitte στον τομέα του κυβερνοχώρου, επισήμανε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις αναμένεται να γίνουν το πιο συχνό εργαλείο για την αποσταθεροποίηση των διαστημικών δυνατοτήτων των ΗΠΑ. Τόνισε τους πιθανούς κινδύνους αυτών των επιθέσεων, κάνοντας αναφορές στην κυβερνοεπίθεση της Ρωσίας κατά της Viasat το 2022, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, και συγκρίνοντάς την με την επίθεση ransomware στον Colonial Pipeline το 2021. «Η Ουκρανία ήταν σαν τον αποικιακό αγωγό του διαστήματος», δήλωσε ο Weggeman σε μια συνέντευξη. Επισήμανε ότι το περιστατικό με τη Viasat αναδεικνύει τις ευπάθειες των δορυφορικών συστημάτων και υπογραμμίζει την ανάγκη για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στα στρατιωτικά διαστημικά δίκτυα.







Ο Weggeman υπογράμμισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της διαστημικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, επιτρέποντας την ανίχνευση και την άμεση αντίδραση σε αναδυόμενες απειλές. «Οι δορυφόροι που έχουμε σήμερα σε τροχιά σχεδιάστηκαν για ένα ανεκτικό περιβάλλον», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι τα συστήματα που βασίζονται σε αισθητήρες θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους δορυφόρους να ανιχνεύουν και να αντιδρούν αυτόνομα σε κυβερνοεπιθέσεις.



Δείτε επίσης: Νεκροί δορυφόροι αποδυναμώνουν το μαγνητικό πεδίο της Γης



Σε πρόσφατη Λευκή Βίβλο, η Deloitte προτρέπει το Υπουργείο Άμυνας να υιοθετήσει αρχές «ασφαλούς σχεδίασης», επισημαίνοντας ότι ευπάθειες μπορεί να εμφανιστούν σε διάφορα σημεία του δικτύου, από τον εξοπλισμό των χρηστών μέχρι τα συστήματα εκκίνησης. «Είσαι τόσο ασφαλής όσο ο πιο αδύναμος κρίκος σου», προειδοποίησε ο Weggeman.



Πηγή: spacenews



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια