ΕΔΕ για τον θάνατο πυροσβέστη...

Nonews-NEWS.com



ΕΔΕ για τον θάνατο πυροσβέστη...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_86.html
Sep 1st 2024, 14:40



Ευθύνες στον διοικητή του Π.Κ. Θάσου από τους εποχικούς...
Ουπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, εδέησε να τοποθετηθεί για τον θάνατο πυροσβέστη από τροχαίο στη Θάσο, που είχε επωμιστεί 34 ώρες εργασίας, με μόλις 2,5 ώρες ανάπαυσης...
«Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Θάσο που κόστισε τη ζωή του εποχικού πυροσβέστη μας, Ανδρέα Ανδρεάδη, ως απεδείχθη έγινε εν ώρα υπηρεσίας. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως και σε βάθος οι συνθήκες, όπως και να καταλογιστούν οι ευθύνες όπου αναλογούν» δήλωσε ο κ. Κικίλιας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του εκλιπόντος.
Οι εποχικοί πυροσβέστες είχαν καταγγείλει πως στον 50χρονο είχε δοθεί ανάπαυση μετά από 24 ώρες 07:30 με 10:00 το πρωί όπου ανέλαβε και πάλι υπηρεσία, παρότι η συλλογική τους σύμβαση εργασίας ορίζει πως ανάμεσα σε δύο υπηρεσίες πρέπει να μεσολαβεί 12 ώρες ανάπαυση. Σε ανάρτησή τους επέρριψαν ευθύνες στη διοίκηση του Π.Κ Θάσου κατηγορώντας την για σωρεία παραβάσεων ωραρίων.
Σε νεότερη ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «παρανομία με τις υπηρεσίες» στο συγκεκριμένο, ζητούν από τον διοικητή να τις δημοσιοποίηση και τον ρωτούν ευθέως τον διοικητή τα εξής:
«Διοικητή του Π.Κ. Θάσου γιατί είναι μόνιμα το υπηρεσιακό αυτοκίνητο παρκαρισμένο εξω από το σπίτι σου; Γιατί κυκλοφορείς αποκλειστικά με αυτο; ( φαίνεται διοικητή από το σύστημα engage που είσαι... ) Γιατί Διοικητή του Π.Κ. Θάσου στις 26/8 με δείκτη επικινδυνότητας 4, βρισκόσουν στο χωριό Καλλιχαρη για ιδιωτικές εργασίες με υπηρεσιακό όχημα από το πρωί έως το απόγευμα;».





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια