Συγκέντρωση κόντρα στην εκκένωση της κατάληψης «Παπουτσάδικο»...

Nonews-NEWS.com



Συγκέντρωση κόντρα στην εκκένωση της κατάληψης «Παπουτσάδικο»...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_696.html
Sep 12th 2024, 18:38


Μικροφωνική συγκέντρωση την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. στο Αίθριο (Καραϊσκάκη και Π. Μελά) κόντρα στην αστυνομική καταστολή και εισβολή στο «Παπουτσάδικο»...Ηεκκένωση της κατάληψης «Παπουτσάδικο» στο Χαϊδάρι, τα ξημερώματα της Τρίτης, ανέδειξε για μία ακόμη φορά τις διαθέσεις της κυβέρνησης απέναντι σε κάθε συλλογικότητα και αλληλέγγυα ομάδα. 
Η αστυνομία εισέβαλε ξημερώματα, κάνοντας επίδειξη δύναμης, στα πλαίσια του δόγματος «νόμος και τάξη» που ακολουθείται εις βάρος των καταλήψεων τα τελευταία πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κατάληψης, οργανώνεται μικροφωνική συγκέντρωση την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. στο Αίθριο (Καραϊσκάκη και Π. Μελά). 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κατάληψης«Σήμερα 10/9/2024, η Κατάληψη Παπουτσάδικο εκκενώθηκε από τους μπάτσους που ενήργησαν με βάση τις επιδιώξεις των επιχειρηματιών Λολοσίδη, ιδιοκτητών του κτηρίου. Από τις 5.00 τα ξημερώματα, πλήθος αστυνομικών δυνάμεων (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες και μια κλούβα) ήταν συγκεντρωμένες έξω από την κατάληψη μαζί με ιδιοκτήτριες του κτηρίου. Εισέβαλαν στο χώρο σπάζοντας και σφραγίζοντας την πόρτα, ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα ξαναμπούμε. Για άλλη μια φορά, κράτος και κεφάλαιο δουλεύουνε μαζί. Με την πάροδο της ώρας, και χωρίς να γίνεται κάποια άλλη κίνηση εντός κτηρίου, κάποιες αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να αποχωρούν. Παρόλα αυτά, μπάτσοι και ασφαλίτες συνεχίζουν να "φυλανε" τα ντουβάρια και να ενοχλούν τη γειτονιά. Δεν έλειψαν, επίσης, οι αναίτιες δεκάδες «ψαξιματικές» (ακόμα και κινητών τηλεφώνων) και εξακριβώσεις στοιχείων σε κόσμο που βρισκόταν τριγύρω, μέχρι και σε ανήλικα συντρόφια μας.
Είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι επιδιώξεις Λολοσίδη στοχεύουν στην εμπορική, ή άλλου είδους ιδιωτική εκμετάλλευση, ενάντια στην αυτοοργανωμένη και ελεύθερη μέχρι τώρα λειτουργία του Παπουτσάδικου. Ενός κτηρίου που από το 2011 φροντίζαμε και συντηρούσαμε, που του δίναμε ζωή μέσα από τις εκδηλώσεις, τις συνελεύσεις, τις συντροφικές μας σχέσεις και τους αγώνες μας. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι ιδέες μας και οι ελεύθεροι, κοινωνικοί χώροι τους τρομάζουν, είναι κάτι μεγαλύτερο και σπουδαιότερο από αυτό που μπορεί να αντιληφθεί ο νους τους. Το παλιό εργοστάσιο στην οδό Δαβάκη δεν ανηκει στους κληρονομους που το είχαν παρατημένο πάνω από 20 χρόνια, σε αυτούς που επειδή δεν είχαν κέρδος το άφηναν να ρημάζει. Εδώ και 13 χρόνια, ανήκει σε εμάς, που το ζωντανεύουμε, στο κίνημα που βρίσκει χώρο έξω από το ζόφο του ατομικισμού και της εμπορευματοποίησης.

Και δεν πάμε πουθενά.
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ.ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ
ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/9 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ(ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ Π.ΜΕΛΑ)»





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια