Το Ισραήλ παραδέχεται τη δολοφονία της ακτιβίστριας ...

Nonews-NEWS.com



Το Ισραήλ παραδέχεται τη δολοφονία της ακτιβίστριας ...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_972.html
Sep 10th 2024, 18:23


...αλλά λέει «κατά λάθος»... Ο θάνατος της Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί, της τουρκικής καταγωγής Αμερικανίδας ακτιβίστριας που σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών δυνάμεων σε διαδήλωση στη Δυτική Όχθη την περασμένη εβδομάδα, «πιθανότητα ήταν τυχαίος και προήλθε από ακούσια ισραηλινά πυρά», ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός... μετά από έρευνα για το περιστατικό. Το Ισραήλ έστειλε αίτημα για τη διενέργεια νεκροψίας της 26χρονης Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί, μετά τη διπλωματική ένταση που επικράτησε, τις σφοδρές κατηγορίες του Ταγίπ Ερντογάν αλλά και την αμηχανία του Λευκού Οίκου. 

«Η έρευνα διαπίστωσε ότι είναι πολύ πιθανό να χτυπήθηκε έμμεσα και ακούσια από πυρά των Ισραηλινών δυνάμεων που δεν είχαν στόχο αυτήν, αλλά τον βασικό υποκινητή της εξέγερσης», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. «Ο Ισραηλινός Στρατός εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τον θάνατο του Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί, 26 ετών, σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών δυνάμεων ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση κατά του εβραϊκού εποικισμού στην Μπέιτα, κοντά στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, παλαιστινιακού εδάφους που κατέχει από το 1967 το Ισραήλ.


Στιγμιότυπο από την κηδεία της 26χρονης ακτιβίστριας | (AP Photo/Nasser Nasser)«Απρόκλητη και αδικαιολόγητη» χαρακτήρισε σήμερα ο Άντονι Μπλίνκεν τη δολοφονία της Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί, της τουρκικής καταγωγής Αμερικανίδας ακτιβίστριας που σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών δυνάμεων σε διαδήλωση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την περασμένη εβδομάδα, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ότι το συμβάν δείχνει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να προβούν σε ορισμένες θεμελιώδεις αλλαγές στους κανόνες εμπλοκής τους. «Κανείς δεν πρέπει να πυροβολείται και να σκοτώνεται επειδή συμμετέχει σε μια διαδήλωση», τόνισε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, στην πιο σκληρή κριτική του που έχει κάνει δημόσια μέχρι σήμερα κατά του ισραηλινού στρατού. «Κατά την κρίση μας, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να κάνουν κάποιες θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο που επιχειρούν στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στους κανόνες εμπλοκής τους», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Εϊγκί σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών δυνάμεων ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση κατά του εβραϊκού εποικισμού στην Μπέιτα, κοντά στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, παλαιστινιακού εδάφους που κατέχει από το 1967 το Ισραήλ.
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκρινε το Σάββατο -λίγες ώρες μετά το δολοφονικό χτύπημα- πως «το μόνο μέτρο» που μπορεί να σταματήσει την «τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους» είναι η δημιουργία «συμμαχίας ισλαμικών χωρών». Χθες Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν «ώστε ο θάνατος της να μην μείνει ατιμώρητος».
Το μακελειό συνεχίζεται...
Τουλάχιστον 41.020 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 94.925 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του θύλακα.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε υψηλόβαθμους διοικητές της Χαμάς που δραστηριοποιούνταν σε αρχηγείο που είχαν εγκαταστήσει σε καθορισμένη ανθρωπιστική περιοχή στην νότια πόλη Χαν Γιούνις στη Λωρίδα της Γάζας. 
«Αυτοί οι τρομοκράτες είχαν άμεση ανάμειξη στην εκτέλεση της Σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και πρόσφατα δραστηριοποιούνταν για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών δραστηριοτήτων», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν από ακόμα έναν βομβαρδισμό στην ανακηρυγμένη «ανθρωπιστική ζώνη» Αλ Μαουάσι, στη Χαν Γιούνις.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια