Δεν τους έχεις εμπιστοσύνη;

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Δεν τους έχεις εμπιστοσύνη;
https://www.zoornalistas.com/2024/09/blog-post_249.html
Sep 27th 2024, 18:04


Ακόμα ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ξανά στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Που για άλλη μια φορά θα είναι… ελεήμονες μόνο για το σινάφι τους και για να καλύψουν ο ένας τον άλλο. Εξάλλου το ίδιο το Αστυνομικό Τμήμα θα αναλάβει τη διερεύνηση του περιστατικού. Τι, έχεις καμία αντίρρηση ή μήπως δεν τους έχεις εμπιστοσύνη;
Για τον μετανάστη ανηλεείς και αποτρόπαιοι. Λένε πως ήταν άστεγος, ενώ νοίκιαζε επί χρόνια σπίτι. Λένε πως δεν μιλούσε ελληνικά, ενώ μιλούσε άπταιστα. Λένε πως δεν βρέθηκε πάνω του ούτε ένα προσωπικό του αντικείμενο. Για να πειστείς ότι το «κακό», το «ξένο» και το «διαφορετικό» ήταν από την άλλη πλευρά.
Για τα δικά μας τα παιδιά, τους αστυνομικούς, σε λίγες μέρες μπορεί να μάθεις ότι ξεγέννησαν καμιά γυναίκα σε περιπολικό ή έσωσαν κανένα γατί που κυκλοφορούσε στη μέση του δρόμου…
Μάριος Διονέλλης / Πίσω Σελίδες
****

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

Μαρία Σφέτσου, δικηγόρος της οικογένειας του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ: «ΟΡΓΙΩΔΗΣ ΔΙΑΣΤΡΈΒΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ»
Η Μαρία Σφέτσου, δικηγόρος της οικογένειας του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, μιλά για την υπόθεση βασανισμού και θανάτου του 37χρονου Πακιστανού που ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα, μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Η ίδια αναφέρεται στην όλη υπόθεση, το πώς συνελήφθη προσχηματικά πριν από 10 μέρες περνώντας από πέντε αστυνομικά τμήματα της Αθήνας όπου κρατούνταν διαδοχικά, χωρίς να του επιτρέψουν κάποιο τηλεφώνημα, επισημαίνοντας ότι η άδεια παραμονής του ήταν σε ισχύ.

Όπως σημειώνει, αφού αφέθηκε αρχικά ελεύθερος από το Α.Τ. Κολωνού, το ίδιο βράδυ συνελήφθη εκ νέου με την κατηγορία της «αντίστασης» και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα. Επίσης αναφέρεται στην διαστρέβλωση πραγμάτων που γράφτηκαν στο βιβλίο συμβάντων του Α.Τ., όπως το ότι δεν μιλούσε ελληνικά, κάτι που όπως λέει η κ. Σφτέτσου δεν ισχύει καθώς βρισκόταν νόμιμα και εργαζόταν στη χώρα από το 2017 με αναρτημένα τα ένσημά του στην ΕΡΓΑΝΗ και γνώριζε καλά την γλώσσα.

Στη συνέχεια μιλά για τα τραύματα που υπάρχουν σε όλο το σώμα του 37χρονου, την νεκροψία-νεκροτομή που έγινε και πως δικαιολογούνταν αυτά τα τραύματα, τονίζοντας ότι βρέθηκαν δύο ειδών: κάποια νωπά και κάποια παλαιότερα. Όπως υποστηρίζει το πιο παλιό τραύμα φαίνεται να έχει γίνει έξι μέρες πριν τον θάνατό του, δηλαδή μέσα στο διάστημα που βρισκόταν διαδοχικά κρατούμενος ενώ τα νωπά τραύματα χρονολογήθηκαν μερικές ώρες πριν τον θάνατο, στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα.

Τέλος αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που «ρίχνει την ευθύνη» των τραυμάτων σε ένα επεισόδιο στα κρατητήρια, υπογραμμίζοντας ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε η αστυνομία να συντάξει σχετική δικογραφία.





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια