Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση...

Nonews-NEWS.com



Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_256.html
Sep 8th 2024, 22:34



Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, όποιος (α) κερδίσει τη μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι τα δύο στρατόπεδα δεν πρόκειται να συνεχίσουν μαζί την επόμενη μέρα...Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι πως ήταν εύκολα αυτά που πέρασαν και μαζί τους οι πολίτες που τους ψήφισαν, αλλά με την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του προέδρου του κόμματος, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το οριστικό ξεκαθάρισμα των λογαριασμών.
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, όποιος (α) κερδίσει τη μάχη, είναι βέβαιο ότι τα δύο στρατόπεδα δεν πρόκειται να συνεχίσουν μαζί την επόμενη μέρα.
Πρώτο ερώτημα: Πάνε σε έκτακτο συνέδριο, άρα θα έχουμε εκλογή συνέδρων από τη βάση. Ποια πλευρά ελέγχει τις οργανώσεις, όσες έχουν απομείνει και λειτουργούν στοιχειωδώς; Σαφής εικόνα δεν υπάρχει. Δεύτερο ερώτημα: Μπορεί το έκτακτο συνέδριο να απορρίψει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής; Θεωρητικά μπορεί αφού είναι το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος. Καταστατικά έχει τη δυνατότητα, πολιτικά όμως θα είναι μια πράξη που θα πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο το κλίμα. Τρίτο ερώτημα: Θα είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης; Ο ίδιος είπε ότι θα απευθυνθεί στη βάση, σ' αυτήν λογοδοτεί. Το πιθανότερο είναι για να μην πω βέβαιο ότι θα διεκδικήσει ξανά την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε έχει δηλώσει πολλές φορές ότι ήρθε για να μείνει και για να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν το πετύχει με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να δοκιμάσει την τύχη του με ένα νέο κόμμα.Σίγουρα θα είναι υποψήφιος ο Παύλος Πολάκης.Από τους 87; Ψάχνονται. Ο στόχος είναι να έχουν έναν υποψήφιο (α) για να μην την πάθουν όπως οι πρώην σύντροφοι τους πριν από περίπου ένα χρόνο που υποτίμησαν τον Κασσελάκη και διέσπασαν τις δυνάμεις τους με δύο κεντρικούς υποψηφίους (Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος) και έτσι κατάφεραν να χάσουν.
Άλλες υποψηφιότητες; Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης. Ο Νίκος Παππάς; Ήταν υποψήφιος την προηγούμενη φορά. Στον δεύτερο γύρο πήγε με τον Κασσελάκη. Τώρα; Προς το παρόν δεν ανοίγει τα χαρτιά του.
Τάσος Παππάς
efsyn.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια