Εκατοντάδες μέλη της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν από έκρηξη των βομβητών τους...

Nonews-NEWS.com



Εκατοντάδες μέλη της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν από έκρηξη των βομβητών τους...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_595.html
Sep 17th 2024, 18:29



«Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου» από έκρηξη βομβητών σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, Φιράς Αμπιάντ, στο AFP...

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ δήλωσε στο AFP πως «ένας μεγάλος αριθμός» μελών της φιλοϊρανικής οργάνωσης τραυματίστηκαν από έκρηξη των βομβητών τους, ένα σύστημα ραδιομηνυμάτων, σε πολλά προπύργια της οργάνωσης στον Λίβανο -- δήλωσε ωστόσο ότι δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος.
Εκατοντάδες μέλη της ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ, μεταξύ των οποίων μαχητές και υγειονομικοί, τραυματίστηκαν σοβαρά όταν οι βομβητές που χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν εξερράγησαν, όπως δήλωσε πηγή ασφαλείας στο Reuters.


«Δείχνουν» το Ισραήλ
Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI έκανε λόγο για ένα «συμβάν ασφαλείας χωρίς προηγούμενο που σημειώθηκε στα νότια προάστια της Βηρυτού καθώς και σε πολλές περιοχές του Λιβάνου» αποδίδοντάς το στον ισραηλινό «εχθρό». Πρόσθεσε πως «το σύστημα των βομβητών υπέστη πειρατεία μέσω της υψηλής τεχνολογίας».
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ δήλωσε στο AFP πως επρόκειτο για «ισραηλινή πειρατεία».
Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δήλωσε πως η πυροδότηση των βομβητών ήταν η «μεγαλύτερη παράβαση ασφαλείας» την οποία έχει υποστεί η οργάνωση στον πόλεμο με το Ισραήλ που μετράει σχεδόν έναν χρόνο.
Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό, που ανταλλάσσει πυρά με τη Χεζμπολάχ από τον Οκτώβριο, παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο Ιρανός πρέσβης στον Λίβανο, ο Μοτζτάμπα Αμανί, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.
Δημοσιογράφος του Reuters είδε ασθενοφόρα να σπεύδουν στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού εν μέσω εκτεταμένου πανικού. Κάτοικοι δήλωσαν πως εκρήξεις σημειώνονταν ακόμη και 30 λεπτά μετά τις αρχικές εκρήξεις.
Ανταποκριτής του AFP στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα, προπύργιο επίσης της Χεζμπολάχ, έκανε λόγο επίσης για "δεκάδες τραυματίες" κατά την έκρηξη των βομβητών τους σε αυτή την περιοχή.
Η Χεζμπολάχ είχε ζητήσει από τα μέλη της να μην χρησιμοποιούν πλέον κινητά τηλέφωνα για να αποφύγουν ισραηλινή πειρατεία. Έτσι, έθεσε σε εφαρμογή ένα σύστημα βομβητών μέσω του οποίου τα μέλη του καλούνται να παρουσιαστούν στις μονάδες τους.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια