«Έφυγε» ο Δάνης Κατρανίδης...

Nonews-NEWS.com



«Έφυγε» ο Δάνης Κατρανίδης...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_1.html
Sep 1st 2024, 12:18



Σε ηλικία 75 ετών πέθανε ο αγαπημένος σε συναδέλφους του και κοινό Δάνης Κατρανίδης, που διέπρεψε στο θεατρικό σανίδι...

Ξεκίνησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης», όπου γνώρισε την επί έξι χρόνια σύζυγό του Μίρκα Παπακωνσταντίνου, για να θητεύσει ύστερα κατευθείαν από το 1971 στο Εθνικό Θέατρο.
Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη ήταν η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου. Ένας από τους αξιοσημείωτους ρόλους στην καριέρα του αυτός του κομπέρ στο «Cabaret» δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Ο ίδιος δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος».  
Τον θάνατό του έκανε γνωστό ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, αποχαιρετώντας έναν πολυτάλαντο καλλιτέχνη. «Φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό! Αγαπημένε μας Δάνη Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια....Το κενό είναι μεγάλο». έγραψε σε ανάρτησή του.
Ήταν λάτρης της θάλασσας και δεινός ιστιοπλόος με δεκάδες συμμετοχές και κατακτήσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης στο ενεργητικό του.




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια