Πολιτική γραμματεία υψηλής έντασης εν μέσω σιωπής Κασσελάκη...

Nonews-NEWS.com



Πολιτική γραμματεία υψηλής έντασης εν μέσω σιωπής Κασσελάκη...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_77.html
Sep 10th 2024, 17:47



 Ακόμη ένα δύσκολο απόγευμα για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς ξεκινά ο πρώτος γύρος της αντιπαράθεσης για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν με το βλέμμα στην εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ...
Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή και την παρουσία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη ΔΕΘ, έπειτα από την πρόταση μομφής και την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμά του. 
Στο επίκεντρο ο τρόπος με τον οποίο θα οδηγηθεί το κόμμα το συνέδριο και, κυρίως, με ποια βάση συνέδρων, καθώς αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να δημιουργήσει σημαντική εστία αντιπαράθεσης στη συνεδρίαση [βλ. Εκλογή νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ, επεισόδιο 1º].
Δηλώσεων συνέχεια
Άλλωστε, δύο ημέρες μετά το «καυτό» διήμερο στην Κεντρική Επιτροπή οι τόνοι συνεχώς ανεβαίνουν με στελέχη των αντίπαλων ομάδων να συνεχίζουν τον πόλεμο μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών τους παρεμβάσεων.

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ο Παύλος Πολάκης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εκφράζοντας την άποψη ότι οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
«Θεωρώ ότι το τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλωθεί και να κλείσει γρήγορα με την έκφραση της γνώμης των μελών του και όλου του κόσμου που πιστεύω ότι θα συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι «το πρώτο καθήκον είναι να οργανώσουμε την πάλη για να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Ερωτηθείς για το εάν μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι εκ νέου υποψήφιος απάντησε: «Γιατί να μην είναι; Φυσικά και μπορεί να είναι. Αυτές οι ακρότητες που ακούγονται και οι οποίες σε μεγάλο βαθμό είναι υποβολιμαίες, δεν είναι η πραγματική κατάσταση». «Αλλά εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει δημοσκόπηση για να φτιάξει άλλο κόμμα. Ελπίζω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.
Σχετικά με την προτεινόμενη ημερομηνία εκλογών νέας ηγεσίας, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν το αργότερο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. «Δεν έχουμε περιθώριο να πάμε παραπέρα. Το παραπέρα σημαίνει κατάσταση παραλυτική», σημείωσε.
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εκ μέρους της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, κράτησε σήμερα ψηλά τους τόνους σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να γίνουν fast track εκλογές (κάτι που ζητάει η πλευρά Πολάκη) και τονίζοντας ότι «ε ευθύνη είναι πολύ μεγάλη για όλους μας ώστε να οδηγήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο και στην εκλογή νέου Προέδρου». 
Άφησε εκ νέου σοβαρές αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «ο ίδιος παρήγαγε εσωστρέφεια, ήταν διχαστικός όλη την προηγούμενη περίοδο ακόμα και στην ΚΕ. Τσαλακώθηκε μόνος του, δεν παρήγαγε πολιτική αλλά παραπολιτική και τελικά κρίθηκε ότι έπρεπε να κάνουμε ό,τι γίνεται για να σώσουμε ό,τι σώζεται σε μια κατάσταση που δεν έχει γυρισμό».
«Ο κ. Κασσελάκης ήταν Πρόεδρος που κρίθηκε ακατάλληλος. Προσπαθούσε να κάνει ένα αρχηγικό προσωποκεντρικό κόμμα, στοχοποιούσε τα μέλη του κόμματός του και παρα πολλά άλλα. Αυτά κρίθηκαν και θα επανακριθούν αν είναι ξανά υποψήφιος», είπε καταληκτικά
Σφοδρά πυρά και από τον Γιάννη Ραγκούση που αποκάλεσε τον πρώην πρόεδρο ως μια δυσάρεστη παρένθεση που καλώς έκλεισε. 
Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην εκτίμησή του ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να εκλεγεί ξανά πρόεδρος και τόνισε πως «έχει καταλάβει ότι αν ξαναβάλει υποψήφιος δεν θα πάρει ούτε τις μισές ψήφους από αυτές που είχε πάρει όταν εκλέχτηκε. Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως κανονική και αυτό αποδεικνύεται από το ότι προβλέπεται από το καταστατικό. Η ιδέα δεν είναι φύγε Κασσελάκη για να επιβάλουμε εμείς τον αρεστό μας, αλλά εδώ η απόφαση είναι παραιτήσου Κασσελάκη για να πάμε σε νέες εκλογές για να αποφασίσουν ξανά τα μέλη δίνοντας ένα τέλος, την τελική λύση σε αυτό το δράμα που εκτυλίσσεται τον τελευταίο χρόνο».
Στον αντίποδα ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος έχει διαμηνύσει πως εάν εκλεγεί ο Παύλος Πολάκης θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, επέμεινε σήμερα στο ζήτημα τονίζοντας «θεωρώ ότι είναι θεμελιακό στην Αριστερά να πιστεύουμε στην ισότητα των ανθρώπων, ανεξαρτήτου φύλου, φυλής, καταγωγής, σεξουαλικής προτίμησης, ο κ. Πολάκης έχει μια άλλη στάση απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα. Θεωρώ ότι στο κόμμα το οποίο ανήκω ο αρχηγός του να πρεσβεύει αυτές τις αξίες».
Σε άλλο σημείο ο Πέτρος Παππάς σημείωσε: «Έχω εντολή να εκπροσωπήσω τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι υπάρχει μια εντολή αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ να μετασχηματιστεί σε μια σύγχρονη, προοδευτική, δημοκρατική παράταξη και αυτό το προσπάθησε ο Αλέξης Τσίπρας, καταργήθηκε, ισορροπώντας σε ένα κόμμα νοσηρό. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια σωστή ιδέα να δημιουργήσει μια μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη και αυτό ήταν το προσκλητήριό του. Προσπάθησε να το κάνει, αλλά είχε ένα κόμμα που οι λειτουργίες δεν επέτρεψαν την πραγμάτωση αυτού του σχεδίου. Αναγκάστηκε ο ίδιος και το κόμμα έχασε τα ποσοστά του. Το ίδιο συνέβη και με τον επόμενο πρόεδρο. Ένα κόμμα που λειτουργούσε με ομάδες, τάσεις, ανθυποτάσεις που δεν αφήνουν το κόμμα να μετεξελιχθεί σε αυτό το οποίο θέλει η ελληνική κοινωνία».
Σιγή από Κασσελάκη
Το μεγάλο αίνιγμα, βέβαια, παραμένει η στάση και τα επόμενα βήματα του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς ο πρώην πρόεδρος έχει διαμηνύσει στο τέλος της Κεντρικής Επιτροπής ότι θα ανακοινώσει τα πλάνα του «στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς εκεί λογοδοτεί.
Προς το παρόν αυτή είναι και η τελευταία δημόσια τοποθέτησή του, ενώ χθες κυκλοφόρησαν πληροφορίες που τον ήθελαν να αποσύρεται από την πολιτική, όμως άλλες πηγές διαψεύδουν τα σενάρια αυτά.
Προς το παρόν εκείνο που έχει συμβεί, όπως αναμενόταν, είναι η παραίτηση όλου του επικοινωνιακού επιτελείου του, ενώ, σήμερα ήρθαν και οι παραιτήσεις των δύο εκπροσώπων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, της Βούλας Κεχαγιά και του αναπληρωτή Δημήτρη Βέττα.
efsyn.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια