Η μάχη της… Άρτας στον ΣΥΡΙΖΑ

Nonews-NEWS.com



Η μάχη της… Άρτας στον ΣΥΡΙΖΑ
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_646.html
Sep 23rd 2024, 15:00



Αυτό που γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γραφτεί σε βιβλίο. Το οποίο να διδάσκεται στις σχολές των πολιτικών επιστημών για το πώς μπορεί να διαλυθεί από μόνο του και σε χρόνο dt, που λένε, ένα κόμμα το οποίο κυβερνούσε μόλις πριν πέντε χρόνια και ήταν μέχρι πριν δεκαπέντε μήνες αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα με ποσοστό 31,5%...Η μανία με την οποία διεξάγεται η σύγκρουση θυμίζει κανονικό εμφύλιο. Αν αφεθούν λίγο θα παίζουν καρεκλιές στις συνεδριάσεις.

Κι αν ήταν σοβαρά πολιτικά θέματα αυτά για τα οποία τσακώνονται, χαλάλι.

Αλλά να πλακώνονται για την… Άρτα, λες και φτιάχνουν κάνα γεφύρι και δεν μπορούν να το στεριώσουν, είναι μάλλον προσβολή για την ίδια την Αριστερά και τον κόσμο της.

Επέλεξε ο Κασσελάκης να πάει στην Άρτα, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την πρόταση μομφής στην κεντρική επιτροπή. Προφανώς για να την «πει» στην Όλγα Γεροβασίλη – σαν παιδική συμπεριφορά μοιάζει αυτό.

Και η Γεροβασίλη αντί να αδιαφορήσει, έκανε… ανάρτηση, στην οποία έλεγε ότι… κακώς πήγε ο Κασσελάκης στην πόλη της. Λες και η ίδια είναι… συνοριοφύλακας!

Θα ήθελα να ξέρω, άλλη δουλειά σοβαρή δεν έχουν;

Η... εξυπνάδα του Σπίρτζη πρόδωσε το πώς βγαίνουν οι αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ  

Ρώτησα να μάθω τι εξυπνάδα ήταν αυτή που είπε πάλι ο Σπίρτζης στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες Κασσελάκη.

Και μου είπαν ότι αφού ο Σπίρτζης γλίτωσε τη διαγραφή, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την επιτροπή δεοντολογίας, στην οποία όχι μόνο δεν πήγε ποτέ αλλά την πρόσβαλε κιόλας με κάθε τρόπο, εμφανίζεται τώρα θιασώτης της… κανοναρχίας και της διαφάνειας!

Με μόνο σκοπό να αποκλείσει με γελοία τερτίπια τον Κασσελάκη από την κούρσα διαδοχής.

Προσέξτε τώρα: Η πρόταση αυτή πέρασε, λέει, από την κεντρική επιτροπή – κανείς δεν ξέρει πώς θα εφαρμοστεί βέβαια – με ψήφους 87-84.

Και ρωτάω γιατί ψήφισαν μόνο τόσοι λίγοι.

Για δύο λόγους:

Πρώτον διότι αποχώρησαν κάποια φιλοκασσελακικά στελέχη που διαφώνησαν με την πρόταση και δεν άντεξαν τη φαιδρή διαδικασία.

Και δεύτερον, επειδή δεν επιτράπηκε, λέει, να ψηφίσουν από τηλεφώνου οι μη παρόντες στη συνεδρίαση! Ναι, καλά διαβάσατε. Πολλά μέλη της ΚΕ έμειναν στους τόπους τους ή έφυγαν από την Αθήνα για το σαββατοκύριακο διότι πίστευαν ότι και αυτή τη φορά θα εφαρμοστεί η ψηφοφορία δια τηλεφώνου, όπως και με την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη.

Φευ! Αυτή τη φορά οι συσχετισμοί όπως διαμορφωνόταν στους παρόντες ήταν… βολική για τους «87» κι έτσι απαγόρευσαν την τηλεφωνική ψήφο!

Μιλάμε για… δημοκρατικές διαδικασίες, όχι αστεία.

Το κωμικοτραγικό ήταν ότι έτρεχαν να γυρίσουν πίσω κάποια μέλη, που ήταν στο δρόμο για την επαρχία.  

Η Τζάκρη για παράδειγμα κατέβηκε από το αεροπλάνο και επέστρεψε για την ψηφοφορία! Η Τζάκρη πήγαινε σε έναν γάμο πρέπει να σας πω, στο Κιλκίς για το γάμο του γιου ενός άλλου μέλους της κεντρικής επιτροπής – Παύλος Τονικίδης.

Στο γάμο ήταν περίπου 8 μέλη της κεντρικής επιτροπής, που περίμεναν πέρα από τη νύφη και το τηλεφώνημα από τον Καλαματιανό – ήταν ο προεδρεύων της συνεδρίασης. Την νύφη την είδα, το τηλέφωνο δεν χτύπησε ποτέ. Κάπως έτσι «πέρασε» η πρόταση του Σπίρτζη για να καταλαβαίνετε πώς βγαίνουν οι αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ...Κάλχας - Το Ποντίκι  




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια