Οι στόχοι του Μητσοτάκη...

Nonews-NEWS.com



Οι στόχοι του Μητσοτάκη...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_80.html
Sep 8th 2024, 12:40


LIVE BINTEO...Σε εξέλιξη η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ κατά την οποία απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στο Βελλίδειο από όπου ανακοίνωσε 45 μέτρα προκαλώντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση...

Στην αρχή της συνέντευξής του σήμερα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη, που ανακοίνωσε χθες, και επανέλαβε ότι σκοπεύει να εξαντλήσει την θητεία του. «Θα φάνταζε λίγο αλαζονικό να ασχολούμαστε τώρα με το τι θα γίνει το 2027. Δεν έχω κάποιο σχέδιο κάποιας απότομης μετακίνησης σε ευρωπαϊκή θέση» είπε.


Προσπαθώντας να κατευνάσει την κατακραυγή για την ακρίβεια ανέφερε πως «απασχολεί παντού στον κόσμο όλες τις κυβερνήσεις. Τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε μια απότομη αύξηση των τιμών, στην Ελλάδα ήταν λίγο χαμηλότερη σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

«Δεν υπάρχει μια ακρίβεια, αλλά είναι το άθροισμα των επιμέρους πληθωριστικών αυξήσεων» υποστήριξε και επανέλαβε την πρόβλεψη σταθεροποίησης του πληθωρισμού γύρω στο 2%.

Επίσης, μίλησε για μέτρα στο ρεύμα. «Δεν διστάσαμε να φορολογήσουμε τους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος» και να επιστρέψουμε μέσω επιδοτήσεων στους πολίτες. Στο σούπερ μάρκετ, μόνο τους 3-4 τελευταίους μήνες βλέπουμε και κάποια αποκλιμάκωση».

«Στο ζήτημα της στέγης, με όλα τα μέτρα που ανακοινώσαμε χθες ουσιαστικά απευθύνονται σε αυτό το πρόβλημα υποστήριξε» είπε και πρόσθεσε τα εξής: «Καταφέραμε να διατηρήσουμε υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης που μας επιτρέπουν να στηρίζουμε το διαθέσιμο εισόδημα. Από εδώ και πέρα θα έχουμε μαι σημαντική κάμψη τιμών και θα συνεχίζεται η στήριξη».
Στόχοι
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησής του: «Πρώτος στόχος η αύξηση των μισθών. Πρέπει να είναι ο μέσος μισθός 1.500 ευρώ και ο κατώτατος 950 το 2027 και θα είναι. Αυτή είναι η κεντρική πολιτική δέσμευση. Αυτό θα γίνει προφανώς με την Ελλάδα να παραμένει μια χώρα με δημοσιονομική σταθερότητα».
«Ο δεύτερος στόχος είναι το ΕΣΥ» είπε αποκρύπτοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του χώρου της υγείας. «Γνωρίζω ότι υπάρχει προβληματισμός των πολιτών, Συχνά αναδεικνύονται ασθένειες και αδυναμίες του ΕΣΥ. Χρειάζονται παρεμβάσεις, που ήδη υλοποιούνται» ισχυρίστηκε.
Και συμπλήρωσε πως «το 2027 χρειαζόμαστε πολλά νέα κέντρα υγείας, να έχουμε περιορίσει σημαντικά τις λίστες αναμονής για τα χειρουργεία, να έχουμε καλύτερους μισθούς. Θα ήθελα να κριθώ γι' αυτό που σήμερα στους πολίτες μπορεί να μην φαντάζει δυνατό».





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια