Δυο πόρτες έχει η ζωή...

Nonews-NEWS.com



Δυο πόρτες έχει η ζωή...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_468.html
Sep 19th 2024, 22:47



Με τις διαδικασίες και τους όρους για τις υποψηφιότητες ασχολούνται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Πολιτική Γραμματεία θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή κι αυτή με τη σειρά της θα εισηγηθεί στο έκτακτο συνέδριο που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις... Ολες οι πτέρυγες ψάχνουν τρόπους για να δυσκολέψουν τους αντιπάλους τους. Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά για τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι(ες) για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά για τα απαγορευτικά. Κάποια σοβαρά, κάποια προσχηματικά, μερικά γεμάτα ιδιοτέλεια και σκοπιμότητες. Το θέμα όμως που θα απασχολήσει τα στελέχη και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με το επίπεδο της αντιπαράθεσης.

Με όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα κανείς δεν περιμένει ότι θα έχουμε μια ήπια προεκλογική περίοδο. Θα είναι έκπληξη, και μάλιστα πρώτου μεγέθους, αν γίνει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Ο θάνατός σου, η ζωή μου. Το δίλημμα που θα τεθεί είναι «ή εμείς ή αυτοί». Ο στόχος προφανής. Ολες οι πλευρές θα επιδιώξουν να κινητοποιήσουν τα μέλη και τους φίλους τους, να τους φανατίσουν και να τους φέρουν στις κομματικές κάλπες. Θα υπάρξουν από τους νηφάλιους και τους ουδέτερους (μειοψηφία είναι) εκκλήσεις για χαμηλούς τόνους και για αποφυγή εντάσεων, αλλά θα πέσουν στο κενό. Την επόμενη μέρα θα είναι όλοι μαζί; Απίθανο.
Ποια όπλα θα ρίξουν στη μάχη τα αντίπαλα στρατόπεδα; Η πλευρά Κασσελάκη έχει δώσει δείγματα γραφής. Ο τέως πρόεδρος μίλησε για εκτροπή και κουκούλες το βράδυ που έχασε τη μάχη για την πρόταση μομφής. Βαριές κατηγορίες που προκάλεσαν σάλο. Λέξεις που δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν. Θα εγκαταλείψει αυτήν τη ρητορική; Οι φίλοι του επιμένουν ότι έγινε πραξικόπημα και ότι η ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή είναι διάτρητη νομικά και ορισμένοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Με τις προτάσεις που κατέθεσαν στην Πολιτική Γραμματεία και αναμένεται να καταθέσουν στην Κεντρική Επιτροπή και πιθανότατα στο έκτακτο συνέδριο για το ποιοι(ες) μπορούν να διεκδικήσουν την κορυφαία θέση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να κόψουν τον δρόμο στον Παύλο Πολάκη (είναι υποψήφιος) και στον Νίκο Παππά (δεν έχει αποφασίσει). Και οι δύο ήταν σύμμαχοι του τέως προέδρου και τον στήριξαν στην κόντρα που είχε με τα στελέχη που έφτιαξαν τη Νέα Αριστερά. Και οι δύο, κυρίως ο Παύλος Πολάκης, επηρεάζουν μέλη και φίλους του κόμματος που ψήφισαν τον Στέφανο Κασσελάκη. Τις σχέσεις αυτές θέλουν να διαρρήξουν.
Αν επιλέξει αυτήν την τακτική της επιθετικής άμυνας το μέτωπο Κασσελάκη, αν δηλαδή επιδιώξει να διχάσει το εκλογικό σώμα, υποστηρίζοντας ότι τον Κασσελάκη, κάθε φορά που επιχειρούσε να προχωρήσει σε αλλαγές, τον υπονόμευε συστηματικά μια αδίστακτη γραφειοκρατική ομάδα που ήθελε να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ χαμηλά για να διατηρήσει τα προνόμιά της, αν μιλήσει για συνωμότες, ραδιούργους, σκευωρούς, για σχέδιο σκοτεινών κύκλων να δημιουργήσουν μια θολή Κεντροαριστερά, δεκανίκι του Μητσοτάκη, είναι δυνατόν οι αντίπαλοι του κ. Κασσελάκη να αφήσουν αναπάντητη την πρόκληση; Αν το κάνουν για να μην πολώσουν την κατάσταση, θα του επιτρέψουν να εμφανιστεί ως θύμα. Θα υποχρεωθούν να χρησιμοποιήσουν και αυτοί παρόμοια μέσα για να στριμώξουν τον μέχρι χτες σύμμαχό τους. Θα θυμίσουν τις γυριστές του σε θέματα πολιτικής, την άγνοιά του σε βασικές θέσεις του κόμματος, την επίδειξη πλούτου, την έκθεσή του στα πρωινάδικα, τα άρθρα του υπέρ του Μητσοτάκη και γενικώς ό,τι μπορεί να βοηθήσει στην απαξίωσή του. Συνεπώς πρέπει να περιμένουμε μια πολύ τοξική αναμέτρηση. Νικητές και ηττημένοι την επόμενη μέρα θα πορευτούν χώρια. Κι ας έχουν δεσμευτεί ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα. Οι νικητές θα πάνε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οι ηττημένοι θα τραβήξουν για άλλες πολιτείες. Σε κάτι δικό τους ή σε συνεργασίες με όμορα σχήματα.
Τασος Παππας (Efsyn.gr)



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια