Γιατί τα ρετρό παιχνίδια επανέρχονται δυναμικά;

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Γιατί τα ρετρό παιχνίδια επανέρχονται δυναμικά;
https://www.secnews.gr/619558/giati-ta-retro-paixnidia-epanerxontai-dynamika/
Sep 17th 2024, 16:05

Δεν θέλουν όλοι να αγοράσουν τα πιο πρόσφατα ακριβά παιχνίδια· πολλοί παίκτες, μικροί και μεγάλοι, αγαπούν τους ρετρό τίτλους που μένουν αχρησιμοποίητοι.







Ο Dillon Thorpe, διευθυντής του Retro Respawn στην Arleta, λίγο έξω από το Χόλιγουντ, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής του. Το κατάστημα άνοιξε το 2021 και ο Thorpe αγοράζει, πουλάει και εμπορεύεται μεταχειρισμένα βιντεοπαιχνίδια, που κυμαίνονται συνήθως από λίγα δολάρια μέχρι περίπου $40 ή $50, ανάλογα με την σπανιότητά τους.



Διαβάστε σχετικά: Annapurna Interactive: Παραιτήθηκε όλη η ομάδα gaming



Οι μεγαλύτεροι πελάτες ξαναβιώνουν την παιδική τους ηλικία, ενώ οι νεότεροι επηρεάζονται από την κουλτούρα των μεταχειρισμένων παιχνιδιών που βλέπουν στα social media. Όπως είπε ο Thorpe, προτιμούν να αγοράσουν μια εμπειρία που ξέρουν ότι θα είναι καλή, αντί να ρισκάρουν με ένα νέο παιχνίδι που μπορεί να μην τους αρέσει. Ο YouTuber Jon Reddick πρόσθεσε ότι η νοσταλγία λμοιάζει με έναν κύκλο 30 χρόνων, με τους ανθρώπους να νοσταλγούν την εποχή που οι αλλαγές στα ηλεκτρονικά και τη μουσική έκαναν την εμφάνισή τους, όπως από το βινύλιο στο Spotify και ξανά πίσω.



Για τις κονσόλες, το PS2 και το Game Cube πωλούνται καλά, όπως και το σχετικά νέο Nintendo Switch. Ο Mario και το Call of Duty είναι πάντα δημοφιλή, αλλά τα Pokémon παραμένουν στην κορυφή. Ο Thorpe ανέφερε ότι είναι δύσκολο να κρατήσει απόθεμα από αυτά τα παιχνίδια, ενώ αγόρασε σπάνια παιχνίδια από έναν παίκτη για πάνω από $1000.







Δείτε περισσότερα: Nitro Blaze 7: Η handheld gaming συσκευή της Acer



Ωστόσο, το φυσίγγιο που τον ενθουσίασε ήταν το Tetris για το Nintendo GameBoy, το οποίο κόστισε μόλις 15 δολάρια. Όπως κατέληξε, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους αγοράζουν πίσω την παιδική τους ηλικία και την νοσταλγία τους.



Πηγή: ktla.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια