Κέντρο Υγείας της Χαβάης αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Κέντρο Υγείας της Χαβάης αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων
https://www.secnews.gr/622570/kentro-igeias-xavais-apokaliptei-paraviasi-dedomenon/
Sep 30th 2024, 18:25

Η Κοινοτική Κλινική του Μάουι στη Χαβάη, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός υγειονομικής περίθαλψης που δραστηριοποιείται ως Κέντρο Υγείας Malama I Ke Ola, ενημέρωσε τις αρχές στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ότι μια κυβερνοεπίθεση που υπέστη νωρίτερα φέτος είχε ως αποτέλεσμα παραβίαση δεδομένων επηρεάζοντας περισσότερα από 120.000 άτομα.



Δείτε επίσης: Η Deloitte αρνείται ότι κινδυνεύουν δεδομένα χρηστών μετά την παραβίαση






Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Μάιο ότι ο οργανισμός υγειονομικής περίθαλψης του Μάουι χρειάστηκε περισσότερες από δύο εβδομάδες για να ανοίξει ξανά, αφού αντιμετώπισε «μεγάλα προβλήματα με τους υπολογιστές». Τον Ιούνιο, η διαβόητη ομάδα ransomware LockBit ανέλαβε τα εύσημα για την επίθεση στην Κοινοτική Κλινική του Μάουι.



Το κέντρο υγείας της Χαβάης, δημοσίευσε τελικά την περασμένη εβδομάδα μια ειδοποίηση παραβίασης δεδομένων στον ιστότοπό του, ενημερώνοντας τους πελάτες ότι εντόπισε ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας στις 7 Μαΐου και αργότερα διαπίστωσε ότι οι εισβολείς μπορεί να έκλεψαν προσωπικά δεδομένα μεταξύ 4 και 7 Μαΐου.



Οι παραβιασμένες πληροφορίες περιλαμβάνουν όνομα, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, ημερομηνία γέννησης, αριθμό άδειας οδήγησης, αριθμό διαβατηρίου, στοιχεία τράπεζας και κάρτας πληρωμής, στοιχεία σύνδεσης και ένα ευρύ φάσμα ευαίσθητων ιατρικών πληροφοριών.



Δείτε ακόμα: Dell: Ισχυρισμοί για δύο παραβιάσεις δεδομένων σε λίγες ημέρες



Η Κοινοτική Κλινική του Μάουι λέει ότι δεν έχει στοιχεία ότι κάποια από τις εκτιθέμενες πληροφορίες «έχει χρησιμοποιηθεί ή θα γίνει κατάχρηση για κλοπή ταυτότητας ως άμεσο αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού», αλλά προσφέρει στα επηρεαζόμενα άτομα δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης πιστώσεων.






Η οργάνωση είπε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μέιν ότι το περιστατικό επηρεάζει 123.882 άτομα.



Δεν είναι σαφές εάν η ομάδα ransomware LockBit έχει διαθέσει τις κλεμμένες πληροφορίες στον ιστότοπό διαρροών της, αλλά ακόμα κι αν δεν το έχει κάνει, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα προσπαθήσουν να καταχραστούν ή να δημιουργήσουν έσοδα από τις ευαίσθητες πληροφορίες, παρά τους ισχυρισμούς του κέντρου υγείας ότι δεν έχει στοιχεία για κακή χρήση.



Οι δραστηριότητες της ομάδας LockBit διακόπηκαν από τις αρχές επιβολής του νόμου νωρίτερα αυτό το έτος και ο φερόμενος αρχηγός της συμμορίας αποκαλύφθηκε.



Δείτε επίσης: Doctor Web: Η ρωσική εταιρεία ασφαλείας υπέστη παραβίαση



Οι παραβιάσεις δεδομένων, όπως αυτή στο κέντρο υγείας της Χαβάης, αποτελούν σοβαρό ζήτημα στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, με τις συνέπειες να επηρεάζουν άτομα και οργανισμούς. Όταν συμβαίνει παραβίαση, ευαίσθητες πληροφορίες όπως προσωπικά δεδομένα, οικονομικά στοιχεία ή εμπορικά μυστικά μπορεί να πέσουν στα χέρια αγνώστων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες χρημάτων, μείωση εμπιστοσύνης και σοβαρές νομικές συνέπειες για τις εταιρείες. Οι παραβιάσεις δεδομένων προκύπτουν συχνά μέσω επιθέσεων από hackers, ελλιπών μέτρων ασφαλείας ή ακόμη και εσωτερικών ατυχημάτων. Για την προστασία από αυτές, οι οργανισμοί πρέπει να επενδύσουν σε προηγμένα συστήματα ασφάλειας, εκπαίδευση προσωπικού και πολιτικές προστασίας απορρήτου.



Πηγή: securityweek



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια