Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη - Εκλογές για αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη - Εκλογές για αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ
https://www.zoornalistas.com/2024/09/blog-post_8.html
Sep 8th 2024, 15:11


Πρωτοφανείς εξελίξεις δρομολογεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική, καθώς τα μέλη της ενέκριναν την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Υπέρ της πρότασης άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του τάχθηκαν 163 μέλη και κατά 120, σε σύνολο 286 ψηφισάντων. Aπό αυτούς οι 210 ψήφισαν δια ζώσης στη μυστική ψηφοφορία και οι 76 τηλεφωνικά.
Ως εκ τούτου συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσοστό του 50% συν μία ψήφου για να εγκριθεί η πρόταση, την οποία κατέθεσε χθες η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση που είχε συγκεντρώσει αρχικά 100 υπογραφές.
Την σκληρή κριτική σε βάρος του προέδρου για τις αποφάσεις και τις κινήσεις του υιοθέτησαν ακόμα 63 μέλη. Ο ίδιος θα δώσει νέα ομιλία στη σημερινή συνεδρίαση για να απαντήσει σε ό,τι μεσολάβησε από τη χθεσινή του εισήγηση.
Η απόφαση για τη μυστικότητα της διαδικασίας πάρθηκε στην πρώτη μέρα των εργασιών, όπου η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση των προεδρικών να γίνει φανερή ψήφο. Προηγήθηκαν τοποθετήσεις με μεγάλη ένταση και αντεγκλήσεις μέσα σε εκρηκτικό κλίμα, έναν μόνο χρόνο μετά την εκλογή του προέδρου.Μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, το κόμμα θα πρέπει να διοργανώσει έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου και για τις υποψηφιότητες, όπως προβλέπει το καταστατικό.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια